Gå til innhold

Tror ikke jeg gidder mere nå!


Morten Aalberg

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen,

 

Nå tror jeg ikke jeg makter mere av dette her.

 

Etter overgang til P3D (v 3.3) fra FSX er det bare trøbbel hele veien.

Out of memory, hva F er det egentlig?

Dårlig grafikk, får ikke orden på det!

Nei, mye var bedre før.

 

Etter å ha vært en trofast flight simmer siden 1994 er det snart slutt, jeg gidder rett og slett ikke mere.

 

Vår kjære hobby har nok som resten av verden forandret seg ja, men men. Henger ikke med lengre.

 

Tror jeg har topp utstyr for at dette skal fungere men.

 

Intel Core I7 4790K processor

16GB med DDR3 2400mhz minne

NVidia GeForce 9802TI 6Gb skjermkort

Creative SoundBlaster lydkort

850 Watts strømforsyning

250 GB Samsung SSD PRO for windows

500 GB Samsung EVO SSD Pro for flightsim installasjon , harddisk

250 GB Samsung EVO harddisk

 

Har også Saitek pedaler og Yoke samt Throttle fra Throttle.com com I USA for 737.

49" PhilipsTV/Skjerm.

Creative lydanlegg med SUB (7 Høytalere + SUB)

 

Vurderer å selge alt sammen, kom med bud!

 

Har vel gitt opp nå.

 

mvh

Morten Aalberg

Trondheim

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 124
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive medlemmer

  • Premium Medlem

Hmm. Veldig rart egentlig. Har nesten ikke hatt problemer med P3D v3 i det hele tatt. Det er mye det kommer an på, men kjører du ekstremt høye grafikk instillinger? Har du slått av HT når du bruker p3d, noe som er anbefalt av LM selv. Bruker du kun store airlinere? Som pmdg (for da er OOMs et problem enkelte steder som jeg har skjønt). Kan godt ha hjulpet deg en gang jeg er i Trondheim, men rart om det ikke er flere simmere i nærheten med god greie på p3d. :-)

 

Men hvis du har gitt opp, da kan jeg ikke hjelpe mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si meg enig med Morten,jeg har også mistet mye av interressen for flighsimming etter at jeg installerte P3D,om ikke av akkurat samme årsaker.

Jeg er temmelig lei av å måtte oppdatere og tilpasse addons,og når de fungerer tilfredsstillende,så kommer det en ny og fantastisk versjon man må betale for,osv...har også kjøpt endel paywarefly,men er ikke fornøyd med noen av dem.

Rotet det til med grafikkinstillingene etter en reinstall,og finner ikke tilbake til den forrige,som jeg var veldig fornøyd med.Finnes mange guider på nettet,men den jeg brukte finner jeg ikke igjen,hehe.

Det var enklere før,nå bruker jeg mye av tiden i simmen til å irritere meg over dustete skyer,autogene hus og 150-200 m høye trær,landclass som ikke stemmer med virkeligheten,veier og bebyggelse som går rett oppover bratte fjellskråninger,osv.Hadde det vært freeware så skulle jeg ikke sagt noe,men når man betaler for dette er det temmelig irriterende.Flyvingen blir liksom bare noe jeg gjør for å sjekke landskapet,hehe.

Men heldigvis fikk jeg tak i FSX acc. før den forsvant fra markedet,og kanskje jeg skal holde meg til den,selv om den har sine begrensninger.Finnes mye bra freeware til den.X-plane er også et alternativ.

Bruker ikke så mye tid på dette som jeg gjorde før...

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

Jeg tror poenget uansett simulator må bli å ikke drive med for mye oppdateringer, AddOns osv. Jeg har ikke masse AddOns, men noe har jeg, og ja jeg har hatt trøbbel med samhandlingen med disse før jeg fikk det til. Men får man det til, så ikke rør det. Fly og ha det fint er mitt tips, heller enn å rote med tweaks, masse AddOns og andre tredjepartsprogrammer, da blir man aldri ferdig og får aldri flydd. Uansett simm er de dårlige som default, men noen addon må man ha, men finn en gylden middelvei!

 

Vi har det kjempetopp på Verden rundt turen, og har knapt hatt problemer med P3D, ikke verre enn at en restart av simmen har fiksa det. Men da er det kun under loading av simmen og ikke midt under en flight, det har ikke skjedd en eneste gang, etter flere hundre turer. ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er for dumt en stakkar ikke skal komme i gang fordi vi ikke har en P3D settings greie i forumet. Jeg skal knipse mine moderate settings i P3D og Nvidia Inspector, så lager jeg et innlegg i P3D delen av forumet og håper moderator der gjør den til sticky. Hang in there, Morten.

 

PS: Må gi opp dette foreløpig da jeg har mistet Flickr pga min ISP la ned mailen med lite eller intet forvarsel, og jeg orker ikke lage noe nytt akkurat nå. Er noen av dere på FB har jeg bildene klare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er for dumt en stakkar ikke skal komme i gang fordi vi ikke har en P3D settings greie i forumet. Jeg skal knipse mine moderate settings i P3D og Nvidia Inspector, så lager jeg et innlegg i P3D delen av forumet og håper moderator der gjør den til sticky. Hang in there, Morten.

 

PS: Må gi opp dette foreløpig da jeg har mistet Flickr pga min ISP la ned mailen med lite eller intet forvarsel, og jeg orker ikke lage noe nytt akkurat nå. Er noen av dere på FB har jeg bildene klare.

 

Flott tiltak! Burde få noen som kjører heavy settings og veldig basic settings til å legge ut også, slik at man har 3 forskjellige valg basert på hvilken hardware man har.

 

Kan du ikke bruke http://imgur.com/upload ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, men håper du skjønner akkurat nå at jeg ikke orker føye til enda en login på min liste som er tre A4 sider lang. Send meg en PM sånn foreløpig med en mail, så sender jeg bildene. Egentlig ville jeg henvise til Robain's P3D sider, men der et det nå bare heavy settings. Og det er ingen fornuftig måte å starte på. Det gjelder å starte moderat. Heavy finner man siden selv ut av :)

 

Jeg legger nå ut bildene på FB. Garantert dere kjenner noen som får fatt på de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt sen tilbakemelding fra meg men er på jobbreise.

 

Tusen takk for gode innspill så langt. Skal gjøre et ærlig forsøk på clean install med Windows 10.

Han jeg kjøpte PC`n av har stappet den full av add ons så årsaken kan ligge der.

 

Anbefales det eller er det nødvendig å kjøre Windows 10 i engelsk versjon?

Det var en kommentar om å fjerne Creative lydkort, er det nødvendig og eller anbefales det.

 

Når jeg først går for clean install, anbefales P3D6,4 eller?

 

Kommer tilbake med spørsmål når jeg har installert P3D om eventuelle innstillinger.

Til Andrew, kjørte Nhancher ( som nå er Nvidia Inspector) i min FSX revolusjonerte dette min grafikk. Samme i P3D eller.

Grafikken jeg har hatt i P3d til nå er jo helt på tryne.

 

Nok en gang tusen takk for motiverende innspill, må nok gjøre et ordentlig siste forsøk men min kjære FS hobby.

 

mvh

Morten Aalberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lydkort stjeler masse ressurser og er kjent for å være kranglete. Har opplevd mer negativt med de enn positivt. Etter at lyddelen ble integrert på hovedkort så jeg meg aldri tilbake. Så jeg vil anbefale å fjerne det før du reinstallerer, og heller sørge for at lyddriverne til hovedkort blir lagt inn.

 

Ja, for meg og mange andre, fører NV Inspector til langt bedre grafikk. Send meg en PM med mailen din, så sender jeg bildene av innstillinger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg er lyden bra nok til simming, spill og muzak av og til. Men til ripping av LP plater vil jeg aldri stole på noe inni PC'en, med alle muligheter for støy som kan tilføres lyddelen. Så til den bruk har jeg en ekstern DA/ADC som er kapabel til formater opp til 24bit/192kHz. Bruker firewire mellom den boksen og PC'en, da jeg vet USB kan gi tidsfeil i digitalt domene, noe som lett kan bli hørbart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får komme med noen ord her.

 

Først. Pcn Morten her har er kjøpt brukt av meg. Lydkortet sto i pcn i mange månder, og jeg fullførte et dusin flyturer uten et eneste problem foruten at grafikken fikk jeg aldri 100%. Fløy alt ifra 5 til 13 timers turer med PMDG Boeing 777-300ER uten et eneste problem.

 

Når det er sakt så vet jeg at FTX Global LC for europa har enkelte problemer. Område i og rundt Frankrike er et sikkelig problemområde. Snakket for en liten time siden med bror til Morten på telefon. Han sitter på V3.0 eller 3.1 av P3D, og de eneste gangene han har hatt oom problemer er når han flyr til å fra Spania og krysser frankrike. Det skal dog nevnes at han hadde et større problem i starten, men der fant vi kilden, og kastet den ut. Felles for dem begge er at jeg har gjort instalasjonen. Jeg vet at Morten er veldig glad i å fly til Spania. Jeg på alle mine turer var aldri i nærheten av Frankrike, så det kan være grunnen til at jeg aldri fikk oom. FTX england er også hard på VAS bruken. I allefall var den det sist jeg fløy dit. Min måte å løse det på var å styre unna Londonområdet, og fly til Manchaster og Newcastle, og på turer til og fra Dubai gikk det greit med tanke på oom for meg.

 

HT er slått av.

IRQ er sjekket, og ingen av de kort som er satt inn deler IRQ adresse med andre vitale komponenter i pcn. Ved IRQ konflikt kan man få problemer, men det gjelder da ikke bare lydkort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støtter litt opp ang. FTX LC og spesielt Vectors. Vectors har stor VAS bruk, og ORBX sliter med dette har jeg hørt. Jeg har Europe Vectors, men den blir aldri lagt inn igjen. OpenLC bruker jeg ikke. Ellers har det kommet meg for øre at nordsjøområdet også sliter med dårlig frame rate, etc. Man lurer ennå på om dette har noe å gjøre med FTX, eller at det ligger hos LM.

 

Jeg bruker kun FTX Norway, FTX Global og FTX Nordtyskland. Det er og på sin plass å nevne at det gjelder å unngå P3D 3.4, som har VAS problemer. Jeg lastet ned full 3.4 install, og nedgraderte så Client til 3.3.5.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

ORBX FTX Vectors bruker veldig mye VAS og stjeler dessuten veldig mye FPS i enkelte områder. Bør slå av det meste av dilldall i kontrollpanelt.

 

Man skal også være klar over at landclass fra ORBX har mye tettere autogen enn default. Det betyr at man bør gå ned et ekstra hakk eller to på trær og bygninger for å få samme flyt med FTX LC-pakkene.

 

Vi får krysse fingrene for at ting blir bedre i neste versjon av P3D.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt poeng. Jeg har autogen bygninger og trær på Dense, og det er max for min del. Likevel er Bardufoss hårete full av skog ;-) Se ellers mitt innlegg om P3D settings i P3D forumdelen. Jeg har en kraftig PC, men det betyr ikke at jeg likevel kan få et gammelt 32 bits klenodium til å materialisere seg til noe fantastisk. Det er ikke noe mer å hente på å oppgradere hardware for tiden, med hensyn til FSX og P3D.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...