Gå til innhold

Hjelp til å sette opp flysim.rom


monocool

Anbefalte innlegg

Hei,

 

trenger litt hjelp til hvordan jeg skal sette opp et helt rom for flysimulator. Rommet skal være en julegave til svigers og må være klart til 24 desember.  :)

Hva slags utstyr trenger jeg ellers enn pc og skjerm til flysim? Og programvare, hvor finner jeg dette? Er det mulig å få norske flystasjoner?

Jeg er som dere ser helt blank på dette, så sett gjerne ved linker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er budsjettet ditt? Regn i allefall 10 000 på en ok pc, og 5000 til for basic hardware og software. Syns dog du er vel sent ute om hardware må bestilles, plutselig må noe inn fra utlandet, og postgangen er ikke akkurat fantastisk kjapp i disse gavetider. Ellers er det jo helmax at du lurer inn enda flere hobbyister!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og mine anbefalinger som en start er P3D eller xPlane 11, en stikke til ca 500-1000kr, og rudder pedaler. Hvis P3D kjøpes, er FTX Norway å anbefale, samt det fortreffelige freeware-utvalget beskrevet her på forumet. I begynnelsen er grunnleggende flyging og instrumentforståelse det viktige om vedkommende ikke har flyerfaring fra før. Etter det har jeg fått mest glede fra A2A sine Cessnaer (tipper Piperne er like gode), PMDG sin 737 og FSLabs sin Airbus. Aerosoft sin Airbus er heller ikke å forrakte, kanskje et bedre valg for en begynner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har et budsjett på rundt 30 000. PC og skjerm har jeg allerede kjøpt, brukte ca. 14 000 der med black friday-tilbud. Så ellers er jo budsjettet romslig. Hadde vært gøy å fått det så bra som mulig, men han som skal bruke det er ikke spesielt datakyndig eller teknisk av seg, men har alltid hatt en drøm om akkurat dette.  ;D

Tusen takk for tips, da skal jeg kikke nøyere på dette!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er skreddersydd til formålet så er det jo bare å spandere på seg Yoke og Throttle quadrant også. For meg er disse mer i veien enn de gleder, så jeg har nedgradert til bare stikke, men jeg bruker PCen til alt, TV og film inkludert. Pedaler er uansett et must. Det finnes et utall meninger om hva slags utstyr man bør gå for, Saitek og CH er massrdistributørene av slikt utstyr til den rimeligste pengen og lavest kvalitet. I andre enden har du produkter som Yoko the Yoke, som koster tusenvis av kroner men har en umatchet feel. Her har jeg lite kompetanse på utvalget, sikkert noen som kan supplere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

Hvis sivile fly er av interesse så anbefales følgende som "cockpit":

https://www.komplett.no/product/904038/spill/pc-mac/tilbehoer-til-pc/logitech-g-pro-yoke-flight-system#

https://www.komplett.no/product/904037/spill/pc-mac/tilbehoer-til-pc/logitech-g-pro-flight-rudder-pedals#

https://www.komplett.no/product/904035/spill/pc-mac/tilbehoer-til-pc/logitech-g-pro-flight-switch-panel#

https://www.komplett.no/product/904030/spill/pc-mac/tilbehoer-til-pc/logitech-g-pro-flight-multi-panel#

 

Som flysimulator vil jeg anbefale FSX Steam Edition. Den er grei for en nybegynner å starte med. Preapr3D kommer i ny utgave i 2017, og jeg ville ikke kjøpt utgående versjon nå.

 

Bruk resten av pengene på en god skjerm, gjerne en slik en:

https://www.komplett.no/product/836880/datautstyr/skjermer/skjermer/dell-34-led-curved-u3415w#

 

 

Dette er en hobby som krever litt datainteresse. Det er svært mye å sette seg inn i, men synes man det er gøy så kommer ting automatisk etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...