Gå til innhold

Milviz MD-530


Anbefalte innlegg

Samma her Andre, men pokker heller. Det er bare pæng.

Denne lille saken frister men tror jeg venter til ny stikka er på plass igjen.

Viser seg at det er ventetiden fra hellv.... så jeg har allerede spurt om det ikke går an å oppgradere til Thrustmastern.

Time vill shåv..

 

 

Send gjerne litt mer rapport på hvordan den er i bruk Andrew..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg baserer meg på noen års erfaring med radiostyrte CP helikoptre.

 

Det jeg hittil har prøvd, i FSX stort sett, har oppført seg temmelig krøkkete, og er omtrent aldri i stand til å fly rett frem, uten at man enten må krenge hardt til en side hele tiden, eller sparke "ror" hele tiden. Derfor heller ingen sorg at jeg mistet hele FSX flysamlingen.

 

I P3D prøvde jeg medfølgenede R-44, men vet ikke helt hva jeg skal si om den. Så ble det Milviz MV-407. Slettes ikke verst, men jeg syns den bærer litt preg av å være en "portover" fra FSX. Så jeg vil i den sammenheng advare mot portovers, for de er stort sett alltid mangelfulle. Etter å ha lest noen innlegg om MD-530 og så at den var Native P3D og tunet av piloter (i likhet med MV-407), handlet jeg.

 

MD-530 flyr rett og slett som RC helikoptrene mine (og noen av de har custom elektronikk som koster mer enn heliet). Den holder tilmed kursen når en har kommet opp i fart, uten at jeg må sparke vilt/krenge hit og dit. Med litt trening, så kommer man med MD-530 nøyaktig dit man vil, ingen ting som skurrer.

 

Texturer innvendig og utvendig er rålekre, og hele sullamitten er lett å gå til. Anbefaler å sjekke ut Milviz sine hjemmesider for mer info. Kommer snart en P3D Phantom beta for salg også. :P

 

PS; Øyvind: Thrustmaster Warthog var og en skuffelse jeg fraråder - såfremt man ikke er villig til å kaste penger ut av vinduet og modifisere den selv. Stikkepatentet er latterlig i forhold til proffutsyr (som jeg har jobbet med i over 20 år). Den har samme "sticky" problem som Saitek, om den ikke sporenstreks moddes. Så jeg kommer til å kjøpe en CH Fighterstick til å ha som backup når ny modding er på gang. Thrustmaster og Saitek handler jeg aldri mer ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg enda ikke fått testet siste oppdatering av denne. Men i tidligere versjoner kan jeg ikke akkurat si at flyegenskapene var helt på topp. Yaw var helt på trynet. Og fikk ikke HTR til å fungere i P3D. Men resten av rimelig brukbart, både grafisk og lyd. Ingenting jeg har flydd av helikoptere i FSX/P3D som har vært i nærheten av Dodosim. Skal ta å laste ned siste versjon og se hvordan denne er blitt...mulig dem har gjort store endringen siden sist :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en diskusjon om MD-530 kontra Dodo, men husker ikke linken. MD'en kommer i alle fal godt ut av det mange steder, og siste oppdatering kom i går eller dagen før, trur eg. Personlig så bruker jeg RC helikoptrene mine som "referanse". Lurer på å handle Huey til DCS også, så jeg har noe mer å sammenligne med, men må først bli kjent med andre ting der. Uansett, MD'en flyr jeg daglig, og det sier ikke så rent lite...for min del i alle fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Andrew.

Ser du skriver dette:

 

 

PS; Øyvind: Thrustmaster Warthog var og en skuffelse jeg fraråder - såfremt man ikke er villig til å kaste penger ut av vinduet og modifisere den selv. Stikkepatentet er latterlig i forhold til proffutsyr (som jeg har jobbet med i over 20 år). Den har samme "sticky" problem som Saitek, om den ikke sporenstreks moddes. Så jeg kommer til å kjøpe en CH Fighterstick til å ha som backup når ny modding er på gang. Thrustmaster og Saitek handler jeg aldri mer

 

 

Blir litt forvirra, for det er ikke lenge siden du skrev dette:

 

Huffda, Øyvind. Godt jeg valgte å stå over X-55, og heller "ta den helt ut" med Warthog. Ikke for å strø salt i såret, men det er nok smarteste kjøp jeg har gjort på år og dag, og den vil holde sånn cirka resten av livet. Over 6 kg med metall, og stikka er skrudd fast i en 30mm tykk treplate, eget patent festet til PC benken.Vil det si at du har forandret mening om stikka?Skulle gjerne likt å høre litt mer utdypet angående detteda jeg vurderer Wartdogen.

Det jeg ser som positivt med den er at det virker som den er solid og proff laget men hvis også denne har "Sticky" throttle samt muligens flere problemer så veit jeg ikke helt.

Problemet med Wartdogen til mitt bruk er at det ser ut som det mangler knapper som man kan sette opp til Prop RPM - Mixture og Cowl Flaps.

Disse er et must når man tilbringer mye av sim tiden i gamle propell jagere.

Man kan sikkert bruke knottene som er der men i forhold til feks X-55 så ser det kronglete ut.

Fordelen slikt sett med 55`ern er at der ligger alt klart på throttle og hos meg satte jeg den glatt opp med det overnevnte + Rudder trim - Aileron trim og en pottmeter switch til Speedbrake.

Var også null problemer og programmere resten av throttle bryterne til hangarskip flyging.

Tailhook - Nose Crouch - Take off assist og Catapult launch.

 

Slik sett så passer nok 55`ern meg best og med under halve prisen på Vorta så er det vel egentlig ikke mye å tenke på selv om den er i plastikk.

 

Vi får se.

 

Edit. Hvorfor pokker får jeg disse Size sakene etter å ha prøvd å slenge inn en Quote?

Er det flere som har samme problemet?Var ikke slik før.

 

[Kommentar fra moderator]

Alt var så mye bedre før disse forbaska moderne greia kom  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkelt å svare på. Jeg bomma. ;)

 

Burde ha sjekket bedre hva andre sier om Warthog. Det har vært mye feil på elektronikk, men det verste er at patentet for stikkebevegelse altså er fullstendig håpløst. Hvorfor i all verden kunne de ikke holdt seg til kjente teknikker fra f.eks RC transmittere (der min har langt bedre presisjon enn umoddet TM - og koster halvparten!), eller holdt seg til patenter proffene bruker (som jeg har jobbet med til sjøs). Hadde ikke blitt dyrere heller.

 

Warthog har en plastskål som glir over enn annen plastskål med fett i mellom...og det er noe av det dummeste jeg har sett på år og dag. Men som sagt har jeg moddet stikka, og nå er den så absolutt brukbar. Men jeg ser det slik: Jeg har betalt (alt for mye) for en god throttle.

 

Så jeg kommer til å skygge unna TM, Saitek og Madcatz. Junk alt sammen. Ja det er hele varehandelen for tiden; masse junk og høy feilrate. Det gjelder ikke bare joysticks, nei. I fjor returnerte jeg to TV'er, to RC helikoptre, og to hodetelefoner i høy prisklasse.

 

Så det gjelder å handle i butikk der man kan teste en vare, og unngå nettbutikker så langt det lar seg gjøre. For de er ikke seriøse nok til å selge ting som holder lenger. Pure facts. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig Andrew.

Aldri godt å vite hva man ender opp med.

Derfor jeg måtte spørre i tråden over.

Nei veit da pokker, etter å ha kjørt X-55 ei stund så var jeg egentlig strålende fornøyd bortsett fra den sticky gassen som plaga livet av meg.

Nå angrer jeg som ei bikkje på at jeg leverte den inn istedet for å åpne den opp og mekke på egen hånd.

Den har nå vært borte i 1,5 mnd og jeg fikk mail på at den var ventet til Norge 12.02.

Ringte på fredag og spurte hvordan det lå an, da viser det seg at leverandøren har kødda til så nå aner de ikke når den blir levert.

Totalt fantastisk og ei selvfølge at det blir slik når man sitter her sykemeldt med nyopperert kne og virkelig kunne tenkt seg å simma litt.

 

 

Har dere noe kjennskap til denne stikka foresten?

http://flightsimcontrols.com/store/joysticks/vkb-fat-black-mamba-joystick-for-eu-customers/

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Woohoo...den så interessant ut! Ikke se bort fra jeg høgger til, etter en smule mer grundig research. Ingen vits å la penga ligge i madrassen. Det kjekke med både X-55 og Warthog er jo at throttle og stikke har hver sin USB kontakt, og da kan man mikse. Kan jo og si at jeg liker TM throttelen meeget godt. Det er den som er prakteksemplaret. Ikke stikka.

 

Og jeg er glad jeg moddet i stedet for å returnere. Thrustmaster support er omtrent fraværende ifølge nettet.

 

Nå skal jeg "lure inn" FTXN i P3D 2.5. Når det er gjort, blir det mer kaffe, og research av den stikka du linker til. Her lar vi oss ikke stoppe sånn uten videre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg velger å se det på en annen måte: Det er P3D jeg bruker mest, og jeg sier meg derfor fornøyd med MD-530, uansett om DCS Huey er langt mer realsistisk. Det gjaldt å få et bra heli til P3D, og det har jeg fått. Om Huey er mye bedre så er det OK, men jeg legger ikke vekt på å holde de mot hverandre.

 

PS: For de som er villige til en evt. full P3D 2.5 reinstall, så har jeg fått pressa inn FTX Norway, ved å bare flytte litt på terrain.cfg. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg testet ut siste versjon i P3D. Nå er jeg en stor fan av MD-530 som jeg synes er helt porno helikopter. Men kan ikke akkurat si at det flyr så veldig realistisk. Men det er mye bedre enn enkelte andre helikoptre til P3D. Når det er sagt, prøv denne i FSX med HTR 1.6 og du vil skjønne hva jeg snakker om når det gjelder flyve egenskaper ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He he. Nice.

Rop ut hvis du finner noe spennende info om denne.

Helt ukjent for meg men som du sier, den ser unektelig litt spennende ut.

 

Den stikka skal jeg ha, basta. Her kjenner jeg igjen profesjonelt utstyr med halvt lukkede glugger. Gimbal og elektronikk ser ut til å være førsteklasses, og man får tilmed et valg om å sette TM grepet på basen om man får lyst. Pluss at man har ekstra ror og throttle funksjon om andre ting skulle svikte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...