Gå til innhold

Antanov 225 er like rundt hjørnet :)


Kenneth Karlsen

Anbefalte innlegg

Spotterplass 1

Ved østre bane, 19R

Den aller beste plassen for å kunne få med seg det som skjer er vollen som ligger i skogkanten tett inntil den østre rullebanen ved enden som heter 19R. Plassen gir en flott utsikt til store deler av flyplassområdet og alle fly som tar av eller lander på østre rullebane kan enkelt beskues fra denne plassen

 

For å komme til denne vollen har vi tatt utgangspunktet i den gamle terminalen som i dag er GA-terminal. Du kjører videre fra terminalen nordover mot første rundkjøring som går inn på Riksvei 174 til Hurdal. Like etter rundkjøringen finner du en vei inn til høyre som tar deg gjennom skogen og ned mot vollen. Nederst tar du igjen til høyre og følger veien rundt og opp på selve vollen.

Buss: Det er et busstopp like ved veien inn mot denne vollen hvor lokale busser stopper.

Fotografering: Plassen er best for fotografering på sommerhalvåret etter ca. 13.30 og frem til mørkets frembrudd. 

 

Spotterplass 2

Ved vestre bane, 19L

For å komme til denne plassen kan det være lurt å ta utgangspunkt i avkjøring fra E6 som ligger ved Smedstua. Det er avkjøringen etter den til Oslo Lufthavn om du kommer fra Oslo. Her kjører du opp i rundkjøringen ved Esso / McDonalds og følger fylkesvei 460 frem til første rundkjøring. Ta så til høyre i rundkjøring og fortsett frem til krysset mot Trandum / Flystasjonen på fylkesvei 461. '

 

Denne følger du helt til veien svinger brått og du faktisk ser flyplassen. Her i svingen finner du en liten vei inn til plassen som gir deg god oversikt på vestre rullebane. Her har du en voll du kan gå opp på å komme deg i en fin posisjon for å ta bilder eller se på flyene. Du kan også ta beina fatt og spasere nedover langs gjerdet på den vestre rullebanen om du ønsker å stå i andre enden.

Buss: Det er ingen bussforbindelse til dette stedet.

Fotografering: Plassen er best for fotografering om morgenen og frem til rundt 12.00

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...