Gå til innhold

Ny vatsim client


Vegard Strømstad

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Da er det liiiike før jeg melder meg på nett!  :)

 

Før jeg installerer vpilot, så må jeg spørre et par teite nybegynner-spørsmål:

 

1. Hvor mye plass tar clienten på harddisk?

(Min PC er nemlig nokså pakket, og jeg burde vel vente til ny pc er i hus, men tenkte at jeg bare må prøve meg sånn smått på VATSIM før den tid... usikker på når budsjettet sier ja til ny pc)

 

2. Hvor mye cpu/minne krever (ca) vpilot/online flyging? Min eksisterende pc er ikke en gamer-pc akkurat... :-[

 

3. Når jeg har fått installert clienten: Er det noen som har mulighet til å kjøre en com-check/hjelpe meg i gang med bruken av vpilot? Kanskje førstkommende helg?

Gjerne med utgangspunkt i ENGM. Jeg flyr PMDG 737, men hovedsaken nå er bare å få en basic forståelse for bruk av client, og klare å kommunisere med den fantastiske gjengen som server oss piloter med ATC - service!  :D

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klienten i seg selv tar mindre enn 5MB. Grunnen til dette er at vPilot ikke inkluderer egne modeller for å vise annen trafikk på nettverket, det må du stå for selv. Derimot har vPilot såkalte "regelsett" som tolker callsign og flytype på dinne medpiloter og fisker frem riktig modell og paint, gitt at du har disse installert i FSX. Eksempel på omfattende pakker som inneholder det du trenger er Ultimate Traffic 2 (Flight 1, payware), World of AI (freeware, men en støttet komplett installer finnes ikke, her må man installere hundrevis av mindre pakker for å få stor variasjon), IVAO MTL (kreves medlemskap på IVAO for å laste ned denne pakken, men den er svært god), og andre AI/trafikkpakker du evt har, en egen generator er laget for å enkelt skape "rule sets" skreddersydd til dine modeller. Om du ikke har maskinytelse eller diskplass til en omfattende pakke, kan man enten spare inn ved å droppe livery-variasjon, eller man kan kjøre det vPilot gjør "ut av boksen", som er å tilpasse FSX sine standarfly så godt den kan til trafikken rundt deg. Dette blir glisent og lite virkelighetstro, mange modeller og så og si alle liveries mangler, men det er bedre en ingenting.

 

Så vPilot i seg selv er veldig liten og krever null performance i seg selv, det er hvordan du tilpasser trafikken rundt deg som avgjør hvor mye vPilot gjør ut av seg.

 

Og forøvrig, velkommen til VATSIM, comcheck kan du gjøre hos hvilken som heslt ATC, bare tune en aktiv frekvens og be om en "radio check".

 

Noen gyldne regler for nykommere: Fly et fly du kan godt nok til at du bestemmer over det, og ikke det over deg. Vær i stand til å kjapt og enkelt følge instruksjoner om kurs, høyde og fart, hvordan en ILS funker, og andre grunnkunskaper. Som fersking kommer du til å møte mye du ikke vet hva er, si ifra! Ikke svar bekreftende på noe du ikke kan, det er fy fy! Om du ikke har tid til å undersøke hva ATC vil at du skal gjøre, si at du er "unable", du kan også komme med et motforslag. Har du tid kan du jo sende en PM til vedkommende og spørre hva det er eller hvor du kan lære mer. Så lenge du er ærlig på hva du kan og ikke kan, er du helt innafor. Folk som later som og sneier innom et par-tre andre fly på veien er bare irriterende :) Sist, og aller viktigst, les! Wikipedia har mye stoff, ellers er Google din svært kjære og spesielle venn, men i dine første måneder skal det aller meste av det du trenger være i allefall noe beskrevet her: www.vatsim.net/prc. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...