Jump to content
Sign in to follow this  
Åge Olsen

Voiceproblemer...noen eksperter..?

Recommended Posts

Hakkete lyd, disconnected, laaaaaaange forsinkelser etc. Velkjent fenomen for de fleste...

Inernet og intet annet sier noen. Det beror (kun?) på den som "er" server sin oppkobling sier andre.

Noen spm. til ev. eksperter:

Med dobbel ISDN, (som jeg "hostet" med innledningsvis i går uten å merke vesentlig forskjell),blir da voicen mere "stabil",kontra enkel ISDN..?

Om "Hosten" har kjapp oppkobling, vil det hjelpe de som har joinet med "tregt" modem..?

Vil de med modem høre en med ISDN godt, men de blir selv ikke hørt godt av denne og andre..? Eller vil modem-brukere både sende og høre dårligere uansett...?

Bør "hosten" bruke "Delta" eller kanskje "Bravo" for at alle skal få best utbytte av sessionen..?

Hadde vært kjekt å vite...

------------------

Åge Olsen, Molde

truck@online.no

http://home.sol.no/~ageolse" TARGET=_blank>Air Traffic Control Center

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hei Åge

Normalt vil du kunne merke forskjell på enkel- kontra dobbellinje når du skal laste ned filer og/eller laste inn websider. Tross alt skal det kunne hentes inn 128 kbps (i motsetning til mitt 28.8 modem [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/frown.gif[/image]). Hvorvidt voicen blir mer stabil eller ikke beror jo på hva annet du bruker disse linjene til, hvis du f.eks. samtidig har 10 personer koblet opp på en multiplayer session, laster ned siste versjon av Netscape og surfer på nettet samtidig har den litt å jobbe med.

Om hosten har dobbel ISDN vil det ikke ha annen positiv innvirkning på de stakkars modembrukerene (meg inkludert) rundt omkring enn at hosten vil være mer stabil og kunne jobbe smidigere. Modemet er en flaskehals som må passeres åkkesom. Om du heller 50 l vann gjennom en trakt går det like kjapt som om du heller 5 dl, det tar bare mye lenger tid.

Ettersom det stort sett kun skal være én som prater om gangen i dette tilfellet bør det ikke være noe problem å være "vanlig" modembruker som client og helt klart en fordel med stor kapasitet som host.

Charlotte

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Når det gjelder bruk av voice programmer er det mange ting som spiller inn, først har vi den som er server (altså det knutepunktet hvor alt går igjennom og blir distribuert ut), og den MÅ være rask for at alt skal ha teoretisk sjanse til og gå smertefritt. Så har vi internettoverføringen, den hjelper lite om den som hoster har fast linje med 500kb/sec dersom linjene et annet sted er dårlige/skadete/har stor belastning eller av andre årsaker ikke virker/er trege. Så har vi dem som er koblet opp til din server igjen, dem har ikke samme krav til rask forbindelse siden dem maksimalt kan få en lyd og sende en lyd på samme tid (altså, det værste som kan skje er at en som er koblet opp til serveren får lyd inn mens han sender lyd) og det blir ikke så allverden av, men likevell er jo det igjen avhengig av en masse annet igjen (f.eks. dersom vedkommende skulle surfe eller hente espost eller noe vil det jo gå i do, men det er jo ganske selvklart [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]).

Og dersom en oppkobling er treig så sier det seg jo selv at det ikke bare er lyden han/hun sender som blir dårlig, men også den han/hun mottar.

Men som sagt, det er langtifra bra nok at serveren har rask linjen (den som hoster session altså), nettet (da mener jeg hele internett mellom serveren og alle andre som er pålogget) MÅ også være kjapt og ikke ha for stor belastning.

Husk: ingenting går kjappere enn den trangeste flaskehalsen [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Vennlig hilsen

Tarjei Lundarvollen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...