Jump to content
Sign in to follow this  
Guest

Enda en tragedie...

Recommended Posts

Guest

http://www.cnn.com/WORLD/americas/9909/01/argentina.crash.02/"'>http://www.cnn.com/WORLD/americas/9909/01/argentina.crash.02/" TARGET=_blank>http://www.cnn.com/WORLD/americas/9909/01/argentina.crash.02/

Jeg vet at dette også står på både Dagbladet og VG sine sider, men CNN har et mer utfyllende innlegg. Forøvrig er Dagbladet ikke helt enig med de andre når det gjelder antall overlevende eller flytype (Boeing 373!!!)

Det er nesten så at man får dårlig samvittighet for at man bare har det gøy med flyving!

Charlotte

(som tar et par minutter i stillehet)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Dette var dyster lesning Charlotte. Men det bør ikke ta fra oss gleden av å fly våre lissom-fly hverken på nettet eller lokalt på hjemme-PC'en. Ulykker vil alltid forekomme, enten på motorveien eller i luften. Tenk bare på den enorme trafikken som er der ute, så er det allikevel ikke mange som det går galt med. Jeg skal innrømme at jeg ikke er høy i hatten når jeg sitter innstengt inne i en liten tube som heter MD83 eller 737-400, men innerst inne vet jeg at sjansen for at nettopp jeg skal omkomme på denne flight'en er mikroskopisk. Men med dette i bakhodet er det blitt en æres-sak å få alle mine flights trygt ned på bakken, som et slag for flysikkerheten. Og den kan aldri bli god nok. Slutter meg forøvrig til dine to minutter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er klart det er tragisk når et fly havarerer, og menneskeliv går tapt. Men jeg synes det er litt urettferdig at media gjør flyulykker til extremt tragiske ulykker mens andre ting som skjer i langt større grad blir oversett. Det er ikke rart at folk får flyskrekk.

Den sikreste måten å reise på er å fly!

Hvert år dør rundt en halv million mennesker på veiene, mens ifølge produsenten av Boeing "Commercial jets crash less than 2 times for every 1 million flights".

Ifølge "Lloyd's of London" (som er et forsikrings selskap) er det 25 ganger sikrere å reise med fly enn å reise med bil.

Og når vi i tilleg tenker på hvor mye mer vi kjører bil enn det vi flyr så blir jo sjangsene så utrolig microskopiske.

Jeg prøver ikke å bagatellisere flyulykker. Meningen med dette innlegget var å heller spre noen de positive sidene ved å fly, som er så mye mer enn det vi kan få inntrykk av.

Ståle Syre

LN-SSY

(c:#

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helt enig - Ståle...

Grunnen til at det blir blåst stort opp i media er at det er sjelden større flyulykker. Hvis det hadde ramlet ned en 747 i uka, så hadde det vært en liten notis bakerst i avisa sammen med flomkatastrofer som har tatt livet av 3000 mennesker.

Skriver med vilje større ulykker. De som tror at flycrash er sjeldent kan gå til: http://www.faa.gov/avr/aai/iirform.htm"'>http://www.faa.gov/avr/aai/iirform.htm" TARGET=_blank>http://www.faa.gov/avr/aai/iirform.htm

Her er liste over flycrash siste 10 dager. Hvor mange crash tipper du at det var igår? Det er ikke noe rart i at avisene har mistet interesse for mindre ulykker og gidder ikke skrive om dem.

De som er opptatt av flysikkerhet bør få med seg Norsk Flytekniker Organisajon. http://www.nfo.no/"'>http://www.nfo.no/" TARGET=_blank>http://www.nfo.no/

Ellers så det mer lesning og linker på Air Safety Investigation Resource http://www.startext.net/homes/mikem/"'>http://www.startext.net/homes/mikem/" TARGET=_blank>http://www.startext.net/homes/mikem/

øe

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...