Jump to content
Sign in to follow this  
Benny Røste

Vesterålen scenery

Recommended Posts

For poste litt bilder her da linken jeg la ut kanskje ikke funker for alle, ris og ros, tips og trix osv. tas godt imot, ønsker at dette skal bli så bra som mulig og jeg vet det er mange flinke folk her inne på forumet:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I alle dager! Er dette foto eller simulator? Er dette FSX? Hvordan i alle dager blir natur og terreng i "Lobeinet" så naturtro? Legg ut litt mer info om verktøy, oppløsning osv. er du snill. Dette synes jeg overgår mye av det jeg tidligere har sett.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dette er Vesterålen, ikke Lofoten

 

Stemmer det Arne, men det er mange "søringer" som ikke fatter bæra når jeg sier jeg kommer ifra Vesterålen, men sier jeg lofoten er de helt med. Lurer på om opplæringa av norsk geografi sørpå har tatt noen snarveier gidt!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inge Jenstad. Oppløsningen her er 30cm/px. De to viktigste redskapene for og lage dette er tålmodighet og Google:P Men kort om hva jeg bruker så er det global mapper for og sette sammen alle rasterfilene som lastes ned fra norgeskart.no. Så redigeringsprogram som Gimp og Photoshop. Jeg bruker begge fordi gimp er bedre på noen få ting, ulempen med gimp er at programmet jobber dårlig med så store filer, så derfor gjør jeg 98% av redigringen i Photoshop, her er det snakk om bildefiler på flere gb. Når en tiff fil redigeres så mister filen geo referansen så den må puttes tilbake. Til det bruker jeg et program som heter "ListgeoG". Den henter ut infoen fra orginalfilen og legger den inn i den redigerte filen. Når alt er klart bruker jeg resampler fra SDKen med en inf fil. sbuilderx og div programmer takler ikke så store filer men syns det er like greit å gjøre det fra bunnen av. Litt og sette seg inn i men går greit etter litt prøving og feiling. Til 3d objekter bruker jeg Google SketchUp 8, enkelt og greit program.

Begynte og leke litt med disse tingene for ca et år siden for moroskyld. Kunne ingen ting om noen av disse programmene så har begynt helt fra skratch.

 

Ang Evenes så er det noe jeg kan tenke meg i framtiden, det er jo min nærmeste "storflyplass" Men skal først få unna skagen/Vesterålen osv så får vi se:)

 

PS: For de som har lyst til og prøve på dette selv stiller jeg gjerne opp med info om det jeg kan, samarbeid er viktig for og få til det alle her på huset vil ha:). Er som sakt ganske novice selv men har fått en grei kunnskap om hvordan enkelte ting fungerer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...