Jump to content
Sign in to follow this  
Marius Sparby

British Airways ønsker å kjøpe SAS.

Recommended Posts

British Airways vil i morgen offentligjøre at de ønsker å kjøpe det kriserammede skandinaviske selskapet SAS. British Airways har ved flere anledninger vært i samtaler om oppkjøp av SAS, men den endelige avgjørelsen ble tatt nylig.

 

Vi har hatt god suksess med vårt oppkjøp av Sun Air for en del år tilbake og vi ser store potensialer i det Skandinaviske markedet sier administrerende direktør i British Airways Keith Williams, videre sier han at "Vi ønsker å beholde SAS sitt varemerke og markeds plassering i Skandinavia, samtidig som vi ønsker å beholde organisasjon og hovedstyring i SAS men med et tett samarbeid med British Airways."

 

På spørsmål om hva som skjer med de ansatte svarer Williams at i forhandlinger med de respektive fagforeninger er beslutninger tatt om å flytte hovedstyre og administrasjon til Norge, med distrikt-/lands-kontorer i Sverige og Danmark.

 

SAS vil også bli en del av OneWorld-alliansen sammen med British Airways, American Airlines, Quantas med flere fra medio juni 2013, SAS er i dag medlem i Star Alliance sammen med blant andre Lufthansa og United Airlines, men dette samarbeidet vil opphøre fra samme dato.

 

Administrerende direktør i SAS Richard Gustafson sier i en pressemelding "vi så at tiden var inne for ny kurs for SAS og ett oppkjøp var en god løsning i den situasjonen SAS er i pr i dag, og at SAS beholder både varemerket og dermed sin stilling her i Skandinavia er en stor fordel. Videre sier Gustavson at den siste tiden har flere store aktører vært i forhandlinger med SAS om ett oppkjøp, både KLM/Air France og Lufthansa har vært potensielle oppkjøpere, men vi ser at oppkjøp og samarbeid med British Airways er den beste løsningen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...