Gå til innhold

SAS-aksjen satt i vent på Oslo Børs


Halvdan Hellenes

Anbefalte innlegg

Ingen overraskelse det der... Som Dagbladet skriver: "SAS har slitt i motvind i flere år. En gammel flyflåte, høye lønninger og store pensjonsavtaler pekes ut som noen av årsakene til krisen selskapet når står midt oppe i."

 

Ser av kveldsavisene at fagforeningene i SAS sier blankt nei til å kutte i lønninger og pensjon...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Kanskje hvis toppledelsen hadde gått foran som ett godt eksempel på og kutte SINE lønninger en smule, så kan det hende fagforeningene hadde vært mer villig til og samarbeide for å redde SAS fra konkurs.. Slikt det er nå, blir det folk på "gulvet" som må betale - for at toppledelsen fortsetter som om ingen ting har skjedd... og de fleste i toppledelsen i SAS har mer en nok penger som det er til og ha til salt i maten.. om DE hadde gått ned 15 prosent i lønn, hadde de ikke merket det engang - så kunne man satt seg til forhandlingsbordet og forsøkt og få fagforeningene med på dette..

 

Oddvar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser av kveldsavisene at fagforeningene i SAS sier blankt nei til å kutte i lønninger og pensjon...

 

Dette har vel ikke noe med denne saken å gjøre? :whistle:

22:30 Trondheim DY776 Norwegian 16 Avreist 22:22

23:00 Haugesund DY194 Norwegian 29 -

23:05 Bergen SK299 SAS 31 Ny tid 23:55

23:05 Stavanger SK4053 SAS 14 -

23:05 Trondheim SK386 SAS 13 Ny tid 23:40

 

Venter min bonussønn med flyet som egentlig skulle gått til Trondheim 21.45, og som nå går 23 40... Blir kort natt for både ham og meg til i morra. :( :sleep: Var påfallende at så godt som alle SK flights fra ENGM er forsinka, mens Norwegians flights går som planlagt, til og med før tida.

 

Men det er kanskje lokalt dårlig vær for SAS-flyene? :-/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. Det er å skite i eget reir. Framtiden til SAS-ansatte avhenger av at vi ønsker å kjøpe billetter hos SAS også i framtiden. Da burde de vite bedre enn å prøve å rive ned selskapets renommé på den måten. Dette er ikke reklame for annet enn Norwegian sine billetter. Føler meg jo ekstra smart som betalte ekstra for at han skulle komme med 21.45-flyet i stedet for flyet som gikk senere, sånn at han skulle komme i seng til rett tid og være opplagt på skolen i morra. Nå er siste nytt om avgangstiden at flyet skal gå 23.50. Da er vi vel heldige om vi kommer oss hjem fra flyplassen og i sovinga til halv to-kvart på to.

 

Skulle tro de folka jobba for Kjos...

 

Det er mulig at dette er en demonstrasjon fra de bakkeansatte for å drive reklame for sine ferdigheter, sin kompetanse og sin effektivitet i forbindelse med framtiden som eget utskilt handlingselskap i konkurranse med f. eks. Røros Flyservice. Krohn: SAS flytter 5500 stillinger

 

"Man tager fat på jordpersonalet. En kæmpestor gruppe indenfor SAS. 5500 ansatte samlet i koncernen. En tredjedel cirka i København. Deres job skal nu outsources. De skal simpelthen have ny arbejdsgiver. SAS har opgivet at drive den selv. I stedet for vil man have en anden privat leverandør til at tage den del af det".
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nu är det säkert mer komplicerat än vad jag skriver här men om det går dåligt för ett företag, i detta fall SAS, är det inte bara att:

 

1) Säga upp anställda.

2) Lägga ner de xx mest olönsamma rutterna (oavsett om det betyder att man lägger ner Stockholm - Oslo som de flyger halvtomma mellan).

3) Sälja/leasa av alla flygplan äldre än xx år?

 

Visst, bolaget blir betydligt mindre men då kan man börja om lite från början med färre flygplan, ny fräsh personal och några enstaka riktigt lönsamma rutter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...