Gå til innhold

Seilfly med problemer NE for Elverum


Halvdan Hellenes

Anbefalte innlegg

... forsøkte å nødlande på et jorde da han oppdaget at han mistet høyde på flyet ...

 

Jordet var ujevnt og flyet slo nedi med den ene vingen, snurret 180 grader og flyet fikk skader både i front, halepartiet og vingene.

 

Altså, en røff utelanding på et dårlig jorde. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, kjedelig!

Dette er jo en tung 2-seter, da er det greit å ha litt større jorde å lande på enn med en 1-seter. Men det er ikke alltid man kan velge og vrake i jorder.

På den siste linken der står det at piloten fikk problemer med å manøvrere flyet, det er jo uvanlig. Kan tyde på noe teknisk svikt.? Kjedelig at Duo'n er kræka, men bra at piloten overlevde. Skal bli interessant å lese havarirapport når den er klar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dessverre var det en av de gangene med ground loop og større skader, men det er også risikoen ved utelanding.

 

Jeg vet ikke noe om denne saken spesielt, men media har en tendens til å (ufrivillig?) "finne på" årsaker til flyhendelser. Til en viss grad gjelder dette dessverre også politiet. Kanskje spesielt med seilfly, som ikke har motor og derfor kontinuerlig vil gli mot jorden.

 

Som et appropos:

Har tideligere vært i et rutinemessig avhør ang. en seilflyulykke. Halvveis i samtalen med politiet kommer det frem at han tror vi snakker om sjøfly, og ikke seilfly. "Er det forskjell på seilfly og sjøfly da?" ;)

 

 

Sitat fra Gardermoen seilflyklubb

Det viktigste i denne sammenhengen er at piloten fra vår klubb er fysisk uskadet, og blir tatt vare på av kompetent personell.

I forbindelse med Svedanor strekkleir, hvor LN-GDD deltok med pilot fra klubben, var det i forbindelse med en utelanding at flyet fikk en grounloop.

Dette førte til at halebommen er knekt og det er skader på høyre vinge og hood er knust. Nøyaktige skader på flyet er umulig å si på nåværende tidspunkt, dette vil bli avklart etter at det er besiktiget og det er laget en rapport.

Hva og når ting skjer vet vi ikke nå. Politi og Havarikommisjonen er varslet rutinemessig om hendelsen.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...