Gå til innhold

Andøya Air Show 2012 - Gratis inngang


Anbefalte innlegg

Sankthansaften, lørdag 23. juni 11:00-15:00, arrangeres Andøya Air Show 2012.

 

Som de fleste andre flyshow i år så er anledningen 100-års jubileum for norsk militær luftmakt. Luftforsvaret er betraktelig yngre enn 100 år, men Marinen tok i bruk den tredje dimensjon lenge før Luftforsvaret ble opprettet.

 

333 skvadronen har vært i kontinuerlig drift siden den ble opprettet. Det finnes eldre skvadroner, men 333 skvadronen er den eldste av skvadronene som har vært driftet kontinuerlig siden opprettelsen. Flyshowet er således like fullt en markering av Luftforsvarets eldste skvadron i kontinuerlig tjeneste - 70 år.

 

Stedet er Andøya Flystasjon. Naturligvis må vi ha en DC-3 (LN-WND) på showet; DC-3 var det første flyet som landet på flystasjonen.

 

Man må også ha en PBY-5A Catalina (G-PBYA) som var et av de to første flyene 333 skvadronen opererte under krigen. A-flight fløy Catalina og B-flight fløy Mosquito.

 

333 skvadronens B-flight ble senere 334 skvadron. I dag flyr 334 skvadron helikopteret NH-90 (foreløpig i forbindelse med testing). NH-90 kommer selvfølgelig (kun static display).

 

I dag flyr skvadronen P-3C og P-3N Orion, og naturligvis kommer norsk Orion til å stå utstilt på Static Display så vel som å delta i luften. I tillegg til de norske Orion-flyene, kan man også se tysk og amerikansk Orion på stevnet.

 

Av øvrige militære fly får vi selvsagt se Eskils demoflyging med "hans" nymalte F-16. Dette gleder vi oss veldig til å se - flere ganger i sommer! I tillegg kommer en rekke militære helikoptre og fly fra Luftforsvaret både for deltakelse på static display så vel som i lufta. Det forventes også ankomst av to større militære fly som må bekreftes på et senere tidspunkt.

 

Bristow Norway AS stiller med EC225 dersom situasjonen i Barentshavet tillater det.

 

Scandinavian Airshow stiller med Ag-Cat m/wingwalkers, Python og en Safari. Vi får se en svensk SU-29 gjøre sin acro-oppvisning, og et svensk Pilatus B-4 seilfly gjøre det samme.

 

Jeg gleder meg spesielt til å se Redbulls DC-6 & P-38!!!

 

Informasjon om Andøya Air Show 2012 finnes her:

http://forsvaret.no/aktuelt/luftmakt/arrangementene/andoya/Sider/Program.aspx

og her:

https://www.facebook.com/events/356961151009261/

 

Tilreise…

Alternativ1 - Widerøe, sykkel, bil, sparkesykkel

Alternativ2 - Via Evenes, og leiebil

Alternativ3 - Via Evenes, og flybuss til Sortland og buss til Andenes

Alternativ4 (best etter min mening): Småfly!

 

Tips: Lørdag er generelt en dag med lite flytrafikk (som folket på dette forum sikkert er veldig klar over). Det kan fort bli vanskelig å finne ledig sete når det er mye aktivitet på øya; midt i turistsesongen, og samtidig som at det skjer mye på Andøya Rakettskytefelt i sommer.

 

Tips2: Dere som kjører bil kan med fordel kjøre via vestsiden av øya; det er mest "scenic" på den siden! Gryllefjord-ferga går Andenes-Gryllefjord-Andenes i sommer; og er mest hensiktsmessig for de som kommer østfra.

 

Tips3: http://www.norwegian.no begynner å fly sommerruter Søndag 24. juni 2012 OSL-ANX-OSL

 

General Aviation er naturligvis hjertelig velkommen. PPR er påkrevet, men kan oppnås ved å ta kontakt med meg for utveksling av informasjon. Direkte kontakt; 333airshow på gmail punktum com

 

Velkommen til et GRATIS flyshow!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...