Gå til innhold

Nytt om MS Flight


Terje Tjæreberget

Anbefalte innlegg

Jeg synes dette var meget skuffende! Her har altså "Møkkrosoft" blåst denne "Flight" sånn opp i skyene som om det var det beste! Og jeg kommer aldri i livet til å spandere en krone på dette SPILLET! (er vel ikke verdt å kalle simulator) tenker jeg. Og her har Microsoft tapt seg stort! Jeg meldte meg på som betatester jeg også, men etter å ha lest kommentarene her inne så gidder jeg ikke engang legge det inn på pcen for å prøve det engang. Nei, dette var skuffende, og mange simmere hadde gledet seg stort over dette inkl meg selv. Makan til møkk!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 97
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive medlemmer

Microsoft har virkelig driti på leggen denne gangen, for å være brutalt ærlig. Det beste med MSFlightsim har ALLTID vært community addons, og at de nå velger å rasere dette er hinsides idiotisk. Hadde de enda gjort det mulig å få kjøpt/lasta ned tredjeparts addons igjennom Live så skulle jeg ikke sagt noe, men det ser ikke ut som om dette i det hele tatt vil være en opsjon.

 

Nei, det er bare til å innse at Microsoft har skuffet MSF-community'en på verst tenkelige måte. Jeg fikk Beta-invite i dag, men kan med hånda på hjertet si at det er totalt uinteressant å installere møkka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik jeg har forstått det så skal det bli mulig å kjøpe tredjeparts addons igjennom microsofts App store for MS Flight. Freeware derimot virker det som det blir dårlig med. Det vil også bli umulig for utviklere å selge addons fra deres egen website, alle addons må gå igjennom Microsoft (Microsoft ønsker å tjene en slant fra andres arbeid)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant denne i en annen avsim-tråd, og synest den er verdt å dele:

Oh, the irony: most people here agree that Microsofts default planes aren't really great, and should be left to rot while add-ons are flown, and that their default scenery traditionally needs to be replaced as soon as something better becomes available. And now, MS actually do a sim without the planes and without the scenery - it is almost funny! - and they may manage to get it all wrong.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yess.. Jeg fikk laste ned Beta!! Dette skal bli gøy

_________________________

 

 

 

 

MICROSOFT CONFIDENTIAL: DO NOT forward or discuss this e-mail with anyone. This test is highly confidential and public disclosure of any information regarding this Beta program may be considered a breach of the Beta Terms and Conditions.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du tror det finnes så veldig mange i Flightsim-community'en (eller andre, for den saks skyld) som overholder det punktet i NDA'en, Ole Jonny, så tar du smertelig feil.

 

Jeg for min del har fått Beta-tilgang, men kommer neppe til å kaste bort båndbredde på å teste. Rett og slett fordi jeg har mistet all interesse og tro på produktet etter å ha lest noen av de kommentarene testere har kommet med andre steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem
At et såpass seriøst selskap som Microsoft går ut med stoooore ord om dette Flight greiene sine og skuffer så til de grader er ikke til å fatte! De kan slå seg sammen med pavemakten så har de selskap fra den kanten og når det gjelder store ord.

 

Slapp av folkens, Microsoft har ikke sagt noe som de ikke kan stå inne for. De bare gjør som mange andre spillprodusenter, prøver å tjene penger på vår spillavhengighet :whistle: .

 

Jeg tror faktisk Flight kan bli morsomt, etter hvert. Uansett, det er GRATIS, så ingen bør føle seg snytt.

Dessuten har vi jo alltids FSX, som leverer den realismen vi trenger i mange år framover. Og hakk i hel følger XP10, som antakelig raser forbi FSX en eller annen gang der framme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil Johnsen

Jeg hadde faktisk håpet på at Microsoft kom med en "Donald Duck-simulator" (med all respekt for Donald Duck). Fordelen med denne simulatoren er at den blir gratis, og jeg vil tippe at inngangsterskelen vil være lav (kjenner jeg Microsoft rett, så vil flyene ikke bli særlig komplekse å bruke). Jeg har jo betraktet alle Microsoft sine standard fly og scenery som komplett middelmådige. At Microsoft plutselig vil lage fly med Carenado/PMDG sin kvalitet, betrakter jeg som ren hallusinasjon.

 

Men fordelen er at denne simulatoren vil sørge for at mange nye brukere vil ta den i bruk. Når de blir lei av å fly en Cessna på Hawaii, så er terskelen lav for å kjøpe en skikkelig simulator som X-Plane 10.

 

Det som sannsynligvis vil hende nå, er at alle tredjepartsutviklere vil kaste seg over X-Plane 10. FS-X er jo et synkende skip. Den har jo holdt stand nå i 6 år, og det er jo en meget høy alder for programvare å være.

 

Så det er bare å kjøpe X-Plane folkens. Jeg kommer til å installere min X-Plane 10 lisens i kveld :D

 

Egil Johnsen

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik jeg har forstått det så skal det bli mulig å kjøpe tredjeparts addons igjennom microsofts App store for MS Flight. Freeware derimot virker det som det blir dårlig med. Det vil også bli umulig for utviklere å selge addons fra deres egen website, alle addons må gå igjennom Microsoft (Microsoft ønsker å tjene en slant fra andres arbeid)

 

Jeg har også forstått det slik som deg, Wim. Men tror også det blir rom for freeware der.

 

Fordeleler slik jeg ser det

- Alle addons blir samlet på en plass

- En rutine til hvordan instalere addons

- Enklere for små utviklere å komme fram i dagslyset.

 

Ulempen blir vel da at butikker som flightsim.no ikke får mulighet til å selge software til Ms Flight, og at 3. parts utviklerene da må dele overskuddet med MS.

 

Modellen minner meg faktsik litt om appstore for iphone. Er noen ulemper med den, men det er noen fordeler også.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Jeg kommer i hvertfall til å satse på

http://www.prepar3d.com/

i fremtiden.

 

Hørte at det var en som kjørte pmdg's 737ng der.

 

-jre-

 

På sikt kan det hende at det blir slik her også, men da må LM komme med en lisens som duger for oss dødelige først, ikke 500 "daler" for en lisens, dette måneds/års abbonnementet har jeg ikke mye til overs for.

 

Men at Prepar3D er spennende er det liten tvil om, støtte for DirectX 11 er på gang, hvis det ikke er allerede, det er vel også en vers 2.0 på gang, kan bli spennende den, men som sagt, en lisens til fornuftig pris er et must.

 

Men hva Flight angår, et stort "GJESP" :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FS-X er jo et synkende skip. Den har jo holdt stand nå i 6 år, og det er jo en meget høy alder for programvare å være.

 

Det tviler jeg for at den er. Om det skulle vise seg at Flight ikke får noe 3parts SDK, slik at senery og fly ifra Aerosoft og PMDG ikke vil være tilgjengelig for flight kommer den ALDRI til å klare å få hard core simmer til å benytte den, og Aerosoft, PMDG, Level-D osv vil lage produkter så lenge det er marked for det til FSX. Her er det pengene som rår. Husk at det i dag fortsatt slippes nydelige scenery til FS9. Hvor mange trodde for 6 år siden at det etter 6 år med FSX ville være liv i FS9?

 

Om vi ser på standaren man kan få på FSX idag, så skal det utrolig mye til for at de av oss som bruker 1000vis av kroner i året på adddons går mange steg bakover for å fly en begrense simulator på Havai.

 

X Plane kan fort bli den simplatformen som overtar for FSX, og det kan bli en meget intresang utvikling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ifra et annet lukket forum er dette noe av erfaringene med Flight.

 

"I was bored with it within six seconds. Brand new users pop up in a canned "Lesson" weaving around a series of hot air ballons, with no obvious means of escape. Everyone must endure the first two "Lessons" until they can reach the "Free Flight" screen. No way to choose to launch from any parking space at an airport. Blech! "

 

"Well Noah, I have lost hope for Flight"

 

"Only User Defined Weather works"

 

"No AI, no ATC, no "living world" at all. Just a totally sterile environment, albeit with highly detailed scenery. How utterly boring!"

 

"Truthfully after playing with the beta for a few hours, I feel like I'll need to exorcise my flightsim computer now"

 

"Seriously, I was SO excited to see that the beta was released earlier today. I can't seem to find the "Uninstall" yet. Still looking for it. "

 

"Zach, as you undoubtely know I've been one of the most upbeat and positive folks with regards to FSX, and now over the past year or so I've been optimistic about Flight. Having now actually seen with my very own eyes what it really is, I feel like an utter fool for having been so gullible."

 

"Believe me when I say that the reality is far, far worse than the most pessimitic projections. Graphics are stunning, but then again so is a dog turd if it's frozen, then wrapped in shiny gold foil with a nice red ribbon and bow. "

 

"Because they flat out lied in that statement. I can't imagine there will be one "experienced simmer" who'll like anything at all about it. As of a few hours ago, I've now SEEN the mountain in all it's GORY (and no, I did NOT mispell that word). Further, the deponent dare saith not."

 

"I sincerely hope no one spends another minute waiting for this pig's butt to become a silk purse."

 

"No. Not at all. No ATC whatsoever either. No AI, no road traffic, no "living world" at all. I never thought I'd miss the dolphins, whales, elephants and birds."

 

"My friends, with great sadness I have to say that I was completely, horribly wrong.

With very few exceptions, ALL of the worst fears that've been expressed over the past few months...

...absolutely PALE in comparison with reality."

 

"It's more like plastic coated dog feces really. "

 

Pretty horrifying

 

Kan ikke si at dette lover spesielt godt akkurat.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil Johnsen

Jeg velger å se det positive i dette. Nå har Microsoft kastet kortene, og Flight ser ut til å bli et flyspill. Det positive i dette blir at inngangsterskelen blir lav, og forhåpentligvis vil dette danne en rekrutteringsbase for miljøet.

 

Det jeg tror er avgjørende, er hvordan tredjepartsmarkedet vil reagere. At MS Flight blir et spill, vil definitivt redusere usikkerheten og risikoen. Tredjepartsmarkedet har nå tre valg:

 

1. Fortsette å utvikle for FS-X. Denne simulatoren vil leve i noen år til (jeg er jo fortsatt overrasket at mange faktisk lager programvare til FS-2004). Men dette er jo ingen langsiktig løsning.

 

2. Satse på X-Plane. Dette krever jo en omskolering, noe som er en ikke-ubetydelig kostnad. Men på litt lengre sikt, så kan avkastningen bli meget god.

 

3. Vente på en ny simulator. Dette vil jo være galskap, men mindre man har fått garantier for at utviklingen av denne simulatoren faktisk er godt i gang (fra for eksempel Aerosoft). Her aner jeg ingenting.

 

Jeg tror at noen etablerte selskaper kommer til å satse på strategi #1. Husk at dette er i stor grad enkeltpersoner, og mange ser seg ikke tjent med å konvertere til X-Plane. De vil da utvikle til FS-X så lenge markedet er der, for så å avvikle.

 

Men en del nyere selskaper (enkeltpersoner og større aktører) vil ha et mer langsiktig perspektiv. De vil satse på X-Plane, og de vet jo at FS-X vil fases ut i løpet av noen år.

 

Når X-Plane når en kritisk masse (men tanke på tredjepartsmarkedet), så kan markedet tippe ganske kjapt over til X-Plane. Da vil avstanden mellom X-Plane og FS-X være så stor, at ingen gidder å bruke FS-X lengre.

 

Det kan jo bli som å sammenligne The Elder Scrolls III Morrowind med V Skyrim. Førstnevnte var jo meget bra, men utviklingen gikk jo tross alt videre.

 

Holder nå på med å installere X-Plane 10....

 

Egil Johnsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er enig i mye av dette. For FS miljøet kan absolutt flight være genialt med tanke på rekruteringa.

 

På sikt tror jeg faktisk at XP vil ta over for den gruppen som ikke ønsker Flight nivå, men noe mere. Selvsagt vil ikke FSX leve varig, men utviklinga av XP eventuelt annen simulator vil avgjøre hvor lenge FSX vil leve. Men jeg tror at vi i enda en del år (2 til 4år minst) vil se masse gobiter til FSX. Og da kan terskeln for mange som har en vellfungernde FSX med flotte scenery og avanserte fly være høyere for å kaste ut FSX en det var for mange å legge FS9 på hylla. Men jeg skal innrømme at bildene av XP10 er imponerende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med tanke på hvor lenge 2004 holder ut har fsx mange mange år igjen. X plane har kommet sigende etterhvert men jeg tror det vil gå lang tid før folk vil gå til denne, når man har lastet ned addons for fsx for tusenvis av kroner. Men klart, x-plane er interesant og jeg er ikke uvillig til å begynne med det. Men da vil jeg helst slippe å betale i dyre dommer for det samme scenery som fsx tross alt har, som default. Når det er på plass kan jeg vurdere det. Men å begynne på nytt for å betale for det samme som finnes nå på fsx, helt uaktuelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FSX er en døende simulator, den kommer ikke til å vare evig.. X-Plane er et alternativ ja, men for utviklere som har investert stort i FSX og ikke er kjent med å utvikle til XP, så er det en tung overgang som jeg tror de helst ikke vil ta, og heller kunne tenke seg en ny FSX arvtager.. Her tror og håper jeg Prepar3d fra LM kommer inn i bildet. Dette er jo akkurat det, FSX som blir ryddet opp, optimalisert og videreutviklet. Dette kan enkelt bli FS11 som alle håpte Flight ville bli. Jeg tror fremtiden kommer til å bli i P3D, orbx har allerede uttalt seg om sin støtte til den plattformen og at v2 som er i beta eller noe sånt kommer til å bli rå. Så jeg tror vi kommer til å få den simmen vi ventet på, det blir bare ikke fra Microsoft, men fra LM.. Noe som i og for seg er mye bedre da LM faktisk er en flyprodusent som innehar litt mer kunnskap om fly enn både M$ og Laminar til sammen.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At MS Flight blir et spill, vil definitivt redusere usikkerheten og risikoen.
Flight Simulator X er også et spill.

 

Uansett:

 

Det er jo fascinerende å se hvor grådige MS har blitt når de har forstått hvor stor potensiell inntjening det er i trejdeparts-markedet. Hardcore-simmere styrer nok unna dette nye spillet og holder seg til de gamle spillene. Slik jeg ser det så vil det fortsatt utvikles addons til FSX - no sweat. Bare skuffende at MS bæsjer i buksa på denne måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...