Gå til innhold

Astronaut


Mads Hjemmen

Anbefalte innlegg

Ingenting er umulig, og det er ihvertfall en holdning du må ha hvis du vil oppfylle en drøm om å bli astronaut! For en nordmann uten amerikansk statsborgerskap, er nok det å bli en ESA astronaut mest realistisk... her er litt fra ESA's egne sider: ESA - How to become an astronaut. De annonserte opptak sist i 2008, hvor nesten 10 000 søkte, og 6 ble tatt ut til slutt (= opptaksrate på 0.06% / 1 pr 1666 søkere), deriblant en danske. Svensk/Norske Christer Fuglesang er fysiker og ESA astronaut, og har som sikkert kjent fløyet på to turer med romfergen som "Mission specialist". Han har fortsatt status som "Aktiv" ESA astronaut, og kan muligens dra på tur igjen.

 

NASA skriver selv følgende på sine sider om utdanning, hvor opptaksraten er litt under 0.5% (<1 av 200): NASA - Astronaut selection.

 

Konklusjonen er nok at du må studere matte og vitenskapelige fag som er relevant for forskning i, og utforskning av rommet. Det er ingen "astronaut skole" på samme måte som man har "flyskolen" eller lignende spesialiserte utdannelser. Astronauter i dag har ulike bakgrunner, som dekker et bredt spekter hvor man finner både militære testflygere, partikkelfysikere, leger, ingeniører etc... NASA har i tillegg til "klassiske" testpiloter også folk med bakgrunn fra lege/kirurg felter til NAVY SEALs i sitt astronautkorps.

 

 

 

Hilsen Torbjørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hard jobbing er det garantert! Romfartsorganisasjonene har luksusen i å kunne velge og vrake i en enorm søkermasse... de som blir plukket ut, er de beste i både sitt felt samt de beste "all-rounderene". Det kommer vel ned til hvor godt liker du å jobbe med "din ting", og har du i tillegg de generelle talenter de trenger for sine prosjekter?

 

Ingen skal si "nei, du kan ikke bli astonaut"! Noen må jo bli første nordmann... ;)

 

Hvis jeg ikke tar feil, så var en av de 6 som ble tatt ut som ESA astronaut i 2009 flyger hos Air France, i tillegg til en ganske heftig utdanning ved siden. Dessverre så er ikke et flysertifikat alene nok, men heller et pluss hvis man har det andre på plass.

 

 

Hilsen Torbjørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en kollega i selskapet som kom paa short list den gangen ESA soekte sist. Han var vel blant de 22 finalistene. Utifra hvordan han er som person og hvordan han er aa arbeide med er det flere som mener han burde sendes paa enveistur ut i rommmet, saa det var vel kanskje en grunn til at han ikke kom med blant de siste 6 ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...