Gå til innhold

Varför är det så ofta holding till London?


Timmy Brandt

Anbefalte innlegg

Det er som JT sier, luftrommet rundt London er temmelig krise, det er jo minst fire større flyplasser som er knyttet til byen London! Luftrommene ligger pakket oppå hverandre og rundt hverandre i et salig kaos, så det å få inn trafikkmengdene når det står på som verst, ender som regel i holdings :) Det er en kjensgjerning når det kommer til London-området. Et Point-Merge system à la Gardermoen ASAP hadde gjort seg godt, kan jeg se for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tviler faktisk på at "Point Merge" systemet ville hjelpe særlig mye her. Man ender faktisk med å fly lengre for å komme inn i "trakten", så fuel'en man sparer på en fin jevn descent blir brukt på å tilbakelegge trackmiles istedenfor.

 

Dog har de fleste arrivals inn til flyplassene i London en tendens til å sluse inn fly fra en bestemt retning. Feks Gatwick, så kommer stort sett alt inn fra sør... kun dersom det er relativt lett trafikk i øyeblikket kan man skjære inn på en mer direkte rute. Kommer man fra nord, må man fly forbi først og snu tilbake for å komme ned og inn sørfra.

 

I London området er det volumet av trafikk og luftromsstrukturen som gjør det. Alt for mange forskjellige flytyper med forskjellige performance karakteristikker til å få alt til å flyte helt jevnt.

 

Selv for samme flytype, vil ulik vekt gjøre at man flyr med forskjellig hastighet og den vertikale profilen er forskjellig.

 

Inn til Gatwick for eksempel, så må noen ofre noe når man har en A330 først, deretter en Dash 8, så 2 A320 og så en 777... osv osv...

 

 

Det vil være helt umulig å gjøre alle fornøyde...

 

 

Hilsen Torbjørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...