Gå til innhold

Piloten snorket og visste... (FLYSTYRT!!)


J S

Anbefalte innlegg

Gjest Geir-Finstad

Hmm, var det en med søvnapne kansje? regner kansje med at flyvere blir sjekket for dette? det er en skummel tilstand som gjør mye rart med kroppen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med tanke på at man kunne høre snorkingen på CVRen så virker det som det var med viten og vilje at kapteinen sov og styrmannen lot han gjør det. Det kan tyde på at det var et noe skjevt autoritetsforhold i cockpit og det var kanskje en av grunnene til at kapteinen enten ikke hørte på styrmann sin advarsler før krasjet eller at styrmannen ikke følte at han kunne beordre en go-around. Men dette er selvfølelig bare spekulasjoner basert på det lille media vet om saken.

 

Det sies at forholdet mellom kaptein og styrmann blant besetninger fra Asia og sør-Amerika har, i større grad enn i den vestlige verden, dette problemet. At kulturen dikterer at kapteinen er en person med stor kunnskap og erfaring, og at en enkel styrmann skal ikke uten videre opponere det kapteinen gjør. Dette er selvfølgelig en grov generalisering og såvidt jeg vet har det ikke blitt gjort mye arbeid på å dokumentere det, ihvertfall ikke i luftfart. Men jeg har lest om noen undersøkelser som har blitt gjort og til en viss grad støtter det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...