Gå til innhold

NAX dokumentar


Agnor Bertheussen

Anbefalte innlegg

Da har jeg en god-nyhet til alle 73G-interesserte her inne. Om ikke veldig mange dagene slippes en dokumentar om Norwegian på deres 737-800 maskiner. Kanskje et kjempeflott supplement til iFly og den kommende NGX. Her gjennomgår vi mange aspekter med 737-NG opperasjoner, alt i fra fuel planning til sjekklister, approach-speed, setting på runway, siktemål, PAPI, glidebaner, ILS approacher, værforbehold, bremselengder og flyteknikk og mange veldig opperasjonelle ting som er direkte overførbart til simming!

 

Dette blir en educational 737 NG DVD der handlingen foregår på line.

 

Denne blir å få kjøpt i shoppen her i løpet av november. Produksjonen startet i august og har pågått frem til nå.

 

Bakgrunn: Hvorfor gjorde jeg dette? For å glede flightsimmere og flyinteresserte over det ganske land og litt til. Lagde en prosjektplan og presenterte denne for Norwegian og fikk godkjennelse for gjennomføring av prosjektet i løpet av høsten 2010. I dag er det jo blitt veldig strengt med cockpit-besøk, men veldig mange har jo denne interessen. For å kunne la flere ta del i disse opplevelsene så valgte jeg å lage en slik, med støtte fra Norwegian (takk til de).

 

Dette er vel heller unntaket enn regelen i slike selskap, de har jo èn film fra før av. Nå får de en til. Denne tar kun for seg 737-800 da den forrige tok for seg 300-serien.

 

Produksjonen er nå ferdig, inkludert redigering, så nå gjenstår bare noen små tilpasninger før denne går til trykking i Bergen. Det har vært noen fantastiske uker ombord på 737-800 maskinene til Norwegian, jeg sent vil glemme. Et nytt og frisk selskap med masse glade folk, som virker å være i rivende utvikling. All ære til de, som lot meg produsere denne.

 

Deler noen bilder med dere

 

LN%20NOH%20Bergen%20parked.jpg

Står parkert ved gate og venter på tall. Så er det rett i EFB med antall pax og bagasje, så kan takeoff performance regnes ut nøyaktig. Som regel blir det mye redusert TO-thrust for å spare motor og miljø. Denne gangen havner vi på 22K og Tass 40 som gav 88.5%

 

 

 

Bergen%20RW%2017.jpg

Skikkelig med jobbing på Flesland om dagene. Et litt low-exp bilde gir fint inntrykk av runway.

 

 

 

 

NAX%20winglet.jpg

Fin detalj som besparer 5% fuel på LRC (sier ryktene)

 

 

 

DES%20SVG%20FL190%202.jpg

Senere på dagen er vi på vei til Stavanger. Her skulle det vise seg at vi fikk skikkelig med turbulens. Blåste 30 knop ved 500 fot.

 

 

 

 

App%20Stavanger%20by.jpg

Svever over Stavanger på tur å lande på RW18. Skikkelig gusty inn her den 3. oktober.

 

 

 

LN%20NOH%20Parked%20ENZV.jpg

Lekker maskin, parkert på ZV. Nestsiste flight for dagen min, før jeg ble med karene tilbake til Oslo, mens de skulle enda en tur til ZV samme dag.

 

 

LN%20DYH%20parked%20ENVA%202_1.jpg

Et bilde av maskinen vi har glede av å fly fra hmm.. nå må jeg sjekke litt opp her. Vi står på Trondheim Værnes.

Det gjør vi. Nydelig vær var det jo der også. Ikke sånn som på østlandet. Alle ville bare bli i Trheim over helga.

LN-DYH er et vakkert fly.

 

 

 

NAX%20side%20zoom.jpg

LN DYH på nært hold, nice ikke sant?

 

 

LN%20DYH%20NAV.jpg

Vi har akkurat tatt av fra Gardermoen og passerer her akkurat Tomter vil jeg anta, med våre 25 NM syd av GRM.

Muligens mellom Tomter og Lillestrøm.

 

LN%20DYH%20zoom%202.jpg

LN DYH, nytt og fint fly

 

 

 

LN%20DYH%20CPT.jpg

Passerer København i FL350 på vei til SXF, nydelig tur.

 

 

 

 

 

 

Berlin%20Night.jpg

Siste bilde for denne gang, vi approacher her Berlin SXF og dette er kveldens nest siste flight. Alltid mye liv på radioen nedover i Europa. Her nede var vi nå nettopp, og det var fulle fly alle veier.

 

 

 

Det var det for denne gang, tenkte å komme litt overaskende på og fortelle om dette på forumet like før release så ikke ventetiden ble for lang :-)

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 108
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive medlemmer

Har litt med DRM å gjøre. Og, en del av kjøpere på denne, som jeg vet allerede, er folk som veldig gjerne vil ha det fysiske produktet på hylla, og ikke bare en fil. Det fysiske produktet (cover, dvd, etikett etc er jo også litt av sjarmen for noen).

 

Når det er sagt, så har jeg stor forståelse for at mange vil ha den downloadable.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda denne videoen ser interesant ut. En liten oppfordring angående "release raporten" må jeg få komme med.

Vi er nå stor sett en gjeng glade amatør desktop-piloter her og prosent andelen TBF`r (tre bokstav forkortelser) kunne vært redusert både i denne raporten og i enkelte andre tråder.

Kun ett hjertens sukk fra en som sjøl etter mange år føler seg som en fersking iblant når han skal snirkle seg gjennom alle TBFr.

 

;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, denne er på vei å bli lagt inn i shoppen. Da vil den kunne bestilles og produksjonen fra trykkestart vil bare ta ca 2 dager. Jeg og Dag forventer svært kort leveringstid, det er et av kravene når man skal gå gjennom flightsim.no, slik at dette allerede er ordnet.

 

Vi venter på godkjennelse fra Norwegian for release. Når den er i boks blir det produsert opp et hundretalls eksemplarer, antakeligvis 300 i første omgang. Dette ser Dag litt på etter hvert som bestillingene kommer inn til han.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...