Gå til innhold

Vampyrer på høylys dag..


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Her kommer noen ”gamle” bilder av to Vampire repainter jeg gjorde for Alphasim sin gode gamle Vampire T.11 model i sommer. Først ut er Vampire T.55 "ZK-Y" (Y bokstaven gir også en pekepin på hvor mange fly denne skvadronen hadde mot slutten av Vampire tiden!) fra 337 skv ca 1954-55. Selve modellen er ikke helt riktig for en Norsk T.55 ettersom Norge ikke tok seg råd til å kjøpe topp modellen av toseter Vampiren som hadde MB utskytnings seter og en klar senter canopy+ en ny og utbedret haleparti med både større strømlinjeformete finner og tverr ror. De Norske T.55ene hadde den tidlige ”greenhouse” canopyen med svært omfattende og mange stolper. Men alt i alt er en tidlig og sen T.55 forholdsvis lik til å forsvare en repaint.

 

Scrshot2692.jpg

 

Scrshot2782.jpg

 

scrshot2712.jpg

 

scrshot2902.jpg

 

337 skvadronen ble opprettet i 1950 som en søster skvadron av 336 etter at tilstrekkelig med Vampire fly tillot to skvadroner. 7’ern fløy Vampire i 5 år frem til sommeren 1955 og var primært oppsatt på jagerbomber versjonen Vampire FB.52 (lett kjennbar på den grønnmalte skrog og vinger med blå underside) og 3 Vampire T.55. Skvadronen hadde i perioden tilholdssted først på Gardermoen, men ble senere flyttet til Værnes. De hadde også en ”B-ving” som fløy fra Bardufoss.

 

I dag finnes det en FB.52 utstilt i Bodø og det er en tidligere Svensk T.55 med den nye cockpiten som er malt opp i Norske farger med 336 skv koder på Gardermoen (de har også en sølvmalt ”ekte” 336 skv Vampire F.3). Øyvind Ellingsen fløy i mange år en tidligere Sveitsisk FB.6 i Norske ”FB.52” farger med 337 skv ZK koder, men denne står nå på bakken.

 

Men det var ikke slutten på Vampire i Norsk luftrom, Kenneth Aarkvisla har kjøpt en Sveitsisk lisensprodusert Vampire T.55 og den flyr i dag med reg LN-DHZ og er malt i en fiktivt 336 skv "PX-M” sølv scheme. 336 fløy riktig nok en T.55 med kodene PX-M, men alle de Norske flyene var grønn/blå malte. Alle stensiler er også feil på Kenneth sin Vampire ettersom de står på Engelsk og ikke på Norsk som var standard på de Norske Vampire flyene.

Aarkvisla er tidligere Luftforsvars pilot og forsvaret benytter flyet ofte i PR sammenhenger som under rekrutterings camper, TV aksjonen og nå nylig sammen med Luftforsvars kontingenten som besøkte North Weald for å hedre minnet om de norske pilotene som fløy derifra under krigen (var over der med 2x F-16 og en Da-20).

 

Så her er LN-DHZ

 

Scrshot2152.jpg

 

Scrshot2052.jpg

 

Scrshot2072.jpg

 

Scrshot2192.jpg

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er nå helt sikkert!

 

Eller så kan det nevnes at store deler av Vampire er bygget på samme måte som Mosquitoen, nemelig i tre.... plywood

Og særlig to seter varianten T.11/T.55 har også en svært lik nese og cockpit arrangement som Mosquitoen, dette gjennspeiler seg også i hvordan de 4x20mm maskinkanonene er plassert under buken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er veldig forelsket i Vamp'en, -den er liten og tuslete på bakken, virker nærmest sjenert. Men du verden så elegant og tronende på himmelen! Skjærer gjennom lufta som et barberblad. Ettersom jeg bor i samme traktene som den nevnte Aarkvisla har vi gleden av å se ham susende over her på godværsdager, mest til ære for sin entusiastiske familie på trammen har jeg lest. Men forsåvidt også til resten av Hokksund og Mjøndalens nakkebøyde beundrere... Er nok ikke lenge før han kommer susende igjen nå :grin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...