Gå til innhold

Til dere med hotmailadresser


Dag Johansen

Anbefalte innlegg

Jeg stiller meg pent i rekken av de med lavt medlemsnummer som helt klart er FOR utestenging. Det er til tider nokså utrivelig på forumet med sjikaner og drittkasting og da spesielt fra "anonyme" medlemmer. Støtter Dag fullt og helt i dette. Det skulle ikke være noe problem å skaffe seg en adresse som er sporbar. Det er altfor enkelt å skjule seg bak en maske og drive med personangrep. Og til de som ønsker å bruke hotmailadressen er det jo ikke noe problem, så lenge Dag har nok opplysninger slik at han vet hvem som skjuler seg bak "jalla"-adressen (spiller ingen rolle om MS står bak dette, jalla er det like fullt...).

Det må jo være de som har noe å skjule som er mot. Kanskje vi blir kvitt noen av disse som bare er her for å lage kvalm. Det finnes nok av fora rundt om der de kan spre sine "meninger" uten å måtte stå til ansvar for disse.

Og til de som har problemer vis a vis å skifte epostadresse; er det ikke noe som heter videresending av post da? Slik at post som kommer til din gamle epostadresse automatisk blir videresendt til din nye?

Stå på Dag for vårt felles beste.

Hilsen medlem fra "tidenes morgen" [image]images/icons/wink.gif" border="0[/image]

P.S. Baard skriver:" Jeg har en slik gratis adresse selv på en utenlandsk mailserver og det fungerer utmerket for meg."

Så lenge dette er sporbare adresser er det jo ikke noe problem. Det er disse "anonyme" adressene Dag vil til livs, uansett om de heter hotmail, yahoo eller noe annet. Denne gangen var det hotmail som ble utestengt, men det er fordi de fleste krangelfantene bruker denne.

[ 11-03-2002: Endret av: Ole-Jørgen Søberg ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 96
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive medlemmer

quote:

Opprinnelig postet av Baard Christensen:

Du kan ikke forvente at du blir kvitt useriøse innlegg bare ved å fjerne de gratis epostadressene.


Nei, men det er så mye lettere å spore opp synderen. Det er og mye lettere for f.eks abuse@telenor.no, eller annen abuse avdeling hos en ISP, å finne kreket som lager kvalm og stenge konto'n hans/hennes. Terskelen for å lage kvalm bør være mye større når man vet at man poster med en adresse som kan spores og at konsekvensen av misbruk kan bli stenging av Internetabbonementet.

Jan Roar Rød

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Det er vel ikke planer om å stenge ute oss som har SOL-mail også?? Håper ikke det..

Jeg er såkalt "seriøs", og har mail-adresse på jobb osv. På grunn av at jeg ønsker å ha tilgang til privat mail på jobb og andre PCer jeg bruker, så har jeg registrert meg på SOL Email som er en online-mail av stort sett samme type som Hotmail. Ingenting "snuskete" eller useriøst over det. Jeg ønsker ikke å bruke jobb-adressen min til private ting, enkelt og greit.

Vær forøvrig klar over at mange av de store "seriøse" ISPene også leverer gratis e-post på nett. Dessuten kan jo hvem som helst registrere seg hos Frisurf, sensewave osv.

Nå har ikke jeg fått mail om at jeg blir slettet, men blir jeg det så får jeg heller klare meg uten å skrive innlegg på Flightsim.no.

Generelt synes jeg dette var et dårlig forslag. Hvis noen virkelig VIL inn her med falsk navn, så er det klart de greier det. Jeg skjønner at Dag sliter med uønskede registreringer, men jeg synes tiltaket blir litt feil og skjærer alle over en kam.

Stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet blir vel ikke borte med at man bare fjerner hotmail brukere? Hotmail er jo bare en av mange hundre gratise emailkontoer og en bruker vil jo ikke ha noe problem med å skaffe en annen email. Skal man så uteluke andre emailer? Jeg tror at løsningen er at når man registrerer seg her, så må man svare innen så så lang tid for å bli registrert medlem. Dag kan jo bare kreve at man registrerer seg med fullt navn, tlf, adresse,bosted, for så å sjekke opplysningene om de er riktige eller ikke. En annen ting er f.eks å ta en "symbolsk" sum for å bli registrert som medlem, f.eks 10 kroner til kontoen, for å utelukke useriøse.

[image]images/icons/smile.gif" border="0[/image]

T.K

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, medlemsavgift ville vært den optimale løsningen. Mange har begynt med dette, men jeg tror ikke nettet er riktig klar for det ennå. Utviklingen er nå gått så langt at jeg f.eks. kunne tatt 10 øre for å laste ned en fil, 10 kroner i måneden for å poste i forumet osv...

Nei, det er ikke "bare å skaffe en annen mailadresse". Det ligger nå inne ca. 400 adresser som det ikke er mulig å bruke, og jeg tror nok mange går lei før de finner en som slipper gjennom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tips

Her er et tips til dere som f.eks. har kun mail på jobb og som ikke har annen privat konto enn hotmail.

Dere kan registrere dere på ePosten (www.eposten.no) og få en sikker mailpeker der. Denne kan peke til en hotmailkonto.

Dag vil også få en 100% sikker identifisering av dere. Når dere får en ny mailkonto, så er det bare å flytte pekeren til denne kontoen. Tjenesten er gratis, men det kreves at det blir installert et sertifikat på den pc'en som benyttes. Dette sertifikatet kan flyttes eller kopieres hvis dere benytter flere PC'er. Fordelen med denne tjenesten er at dere får en emailadresse som er uavhengig av mailkontoen. Bruker man denne i stedet for eks. jobbmailadressen, så slipper dere å sende masse flyttemail ved evt. bytte av arbeidsgiver. Dere endrer i stedet bare denne pekeren.

Dette er ment som et tips for de som ikke har/vil benytte andre kontoer enn eks. hotmail, men som ønsker å bli identifisert. Slasker som bare vil lage kvalm vil ikke ha noen glede av denne tjenesten.

Til slutt: Full støtte fra meg til Dag.

Mvh

Egil Johnsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke overdreven tro på månedlig medlemsavgift her, heller et skikkelig "vaskemiddel" for å ta vekk uønskede elementer, det vil si de som bare krangler og ikke bidrag med noe konstruktivt ovenfor andre medlemmer. Selvsagt er det lov å være uenige med hverandre, det er bare sunt ("i motbakker går det oppover". Hva med en prøvetid og et medlemsdipositum på la oss si 300,- kr som IKKE tilbakebetales dersom man blir utestengt, men som tilbakebetales hvis man selv melder seg ut?

La administrator velge seg ut et "råd" bestående av noen av medlemmene, så han ikke trenger å stå alene i "krigen" når det er snakk om utestengelse.

Husker da jeg ble medlem for noe over et år siden (tror jeg), da var det virkelig koselig og lærerikt her..i den senere tid har jeg ikke triveds like godt her på forumet.

Bort med krangelfantene for enhver pris!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

> Og denne såkalte "jalla" eposten styres av Microsoft..

> Den satt.

Hehe.. ja egentlig, Microsoft er jo egentlig bare jalla..

med et unntak da... FS!

Jeg støtter deg helt og holdent Dag!

Jeg husker den gangen da flightsim.no lå på home.sol.no

Det var tider det! Da var det ikke mye krangel, alle hjalp alle og sånn var det med det. Selv har jeg ikke deltatt i noen krangler her, men har lest igjennom innleggene, det er synn! Få disse bøllene bort.

Og slik medlemsrating; JA!!! Det hadde da vært helt ypperlig!

[ 11-03-2002: Endret av: Marius Stedjan ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Jakob Jakobsen:

Kan vi ikke få en medlemsrating igjen, og hvis den kommer ned på en blir medlemmet automatisk utestengt? Demokrati ! [image]images/icons/grin.gif" border="0[/image] [image]images/icons/grin.gif" border="0[/image]

God idé. Men jeg tror at om Guffen eller andre hadde blitt utestengt pga rating hadde de vært fort tilbake med et nytt navn og enda hissigere enn tidligere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Birger Blomvik:

Hvorfor kommer de fleste useriøse innlegg fra personer med såkalte hotmail-adresser ? Still dere dette spørsmålet, og smak litt på det.

Alle seriøse har en "godkjent" e-mail. Skole,hjem,alias fra en tilbyder etc.... Som er mulig å spore.

Jeg stiller meg svært forundret til at noen i det hele tatt velger hotmailadreser. Og som hyler etterpå at de er seriøse !

 

Nå, nå. Jeg har hatt Hotmail adresse i flere år nå. Kan ikke si at jeg begynnte å føle meg mer userriøs/barnslig/fjortisaktig i det øyeblikket jeg fikk hotmail adresse. Veldig greit tiltak for å få stoppet spamming og userriøse innlegg. Har intet problem med å skjønne det selv om jeg er svoren hotmail-bruker, men irriterer meg dog noget over så userriøse innlegg. Slikt skaper krangel. Jaja

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke hotmail en godkjent email da? Det finnes jo ørten plasser man kan få gratis email på, og hvordan kan man være så sikker på at opplysningene stemmer på disse? Hotmail er vel ikke verre enn f.eks start.no ? Dersom man vil være anonym via email er ikke det ett stort problem å få til.

Det dette gjør er jo en ren forskjellsbehandling på de som er seriøse og useriøse. Derfor må man angripe på en annen måte, enten via en betalingsform, eller en registrering der man blir "vurdert" tatt opp som seriøs bruker. Dette kan Dag gjøre ved å endre instruksene når man registrerer seg og finne på noen ideer der.Ha en "prøveperiode" eller noe slik.

Jeg bruker hotmail, en alternativ email når jeg er på jobb eller hjemme. Er jeg useriøs da? Jeg liker faktisk hotmail bedre enn den faste jeg har fordi serveren virker å være raskere. Hva med alle som ikke har en pc hjemme men som kan bruke på jobben? Da er jo hotmail ett godt alternativ.

[ 11-03-2002: Endret av: tomkrist ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Kan vi ikke få en medlemsrating igjen, og hvis den kommer ned på en blir medlemmet automatisk utestengt? Demokrati !

I grunnen tolket jeg bare dette innlegget som et forsøk på å være humoristisk, men siden et par stykker har støttet dette så får jeg vel si at: problemet med en slik rating er at de useriøse kan rate ned de seriøse. Det er, imho, såpass mange brukere som kan karakteriseres som useriøs, at det kunne fort blitt slik at rating gav helt motsatt effekt av det som er ønskelig.

Morten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av georgkorycki:

Og jeg synes folk bør få være anonyme på nettet. På nettet kan du være deg selv og ikke stresse at noen overvåker deg, og jeg er enig med at det med hotmail er et slags diskriminering. Man kan ikke stenge ute alle brukere med hotmail adressen bare fordi det er noen som svarer ikke på epost. Det er meningsløs, tåpelig og veldig useriøs av Dag.

Svarer litt sent her, men det får gå. Enkelte av oss kan ikke sitte og poste på internett døgnet rundt. [image]images/icons/smile.gif" border="0[/image]

Hvorfor må du være anonym for å være deg selv?

Og ikke minst HVORDAN kan du være deg selv når du er anonym? Dette høres ut som en stor selvmotsigelse i mine ører. Signaturen din er heller ikke spesielt anonym, så jeg ser ikke helt hvor du vil.

Og om du leser hva det faktisk står skrevet i denne tråden, ser du at hotmailbrukere ikke blir utestengt fordi noen ikke svarer på e-mail.

Jeg anser folk som vil være anonyme for å ha skumle hensikter, og jeg mener alle anonyme tjenestene på internett og telenettet er mer til bry enn til gagn.

Det skjer noe med en person når han innser at han ikke trenger å stå for det han/hun gjør og sier.

Ble du født så naiv eller er dette noe du har trent på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Helge Bø:

Dere som ikke har forståelse for dette, husk at dere besøker Dag's hjemmeside som han kan administrere nett som han ønsker...if you dont like it, beat it!

Trenger ikke å bety dette er rett fordet

dette blir sansynligvis noen av mine siste poster her på forumet...

så må si at jeg har ikke hatt noe problem under mitt opphold her om klaging.

Noe jeg synes er rart er når noen starter en krangel så svarer dere på det,det hjelper jo ingen gjør det vel?

kranglingen starter oftest når man svarer tilbake.

Jeg har også lagt merke til at folk(nevner ikke navn) poster på "threads" som er helt uinteresante for dem det gjelder.

mye av kranglingen på dette forumet starter når man svarer igjen,til og med fra de "seriøse" simmerene.

det er lov og ignorere de som snakker dritt også...

man må ikke svare på alt for å få noen ekstra poster på listen.

Hilsen Andreas

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner tankegangen bak utkutting av hotmail-

adresser, men vil si følgende:

Like før jul ble min "ekte" adresse, som jeg bruker

helst til andre ting enn diverse fora, utsatt for

et forsøk på planting av virus.Jeg foretrekker derfor

å bruke hotmail som medlem av fora.

Jeg synes derfor at denne praksisen bør forandres, slik

at hotmail og andre "light"-adresser kan brukes.

At noen ikke får svar på sine mailer, ser jeg som et

lite problem i forhold til andre problemer som kan

oppstå. mvh Jan V

Lenke til kommentar
Del på andre sider

quote:

Opprinnelig postet av Dag Johansen:

Ja, medlemsavgift ville vært den optimale løsningen. Mange har begynt med dette, men jeg tror ikke nettet er riktig klar for det ennå. Utviklingen er nå gått så langt at jeg f.eks. kunne tatt 10 øre for å laste ned en fil, 10 kroner i måneden for å poste i forumet osv...

Nei, det er ikke "bare å skaffe en annen mailadresse". Det ligger nå inne ca. 400 adresser som det ikke er mulig å bruke, og jeg tror nok mange går lei før de finner en som slipper gjennom.

Men så lenge du har gratis serverplass så finnes det vel ingen grunn for å ta betaling for nedlasting ? Greit nok med forumavgift ,men nedlasting ....10 øre er nesten ikke noe ,men selve saken med å ta betaling for nedlasting passer vel ikke her... [image]images/icons/confused.gif" border="0[/image]

quote:

Opprinnelig postet av Jørgen Bertheussen:

Det skal stenges ute alle useriøse medlemmer. Det er altså det at medlemmer med "make-an-free-e-mail-on-1-minute-mail" ikke svarer på mailer fra Dag. Det er også falske addresser. Disse legger også ut mange useriøse innlegg som: "gzrechzorchchoryckiegti" bare for å legge ut et innlegg osv... men du kan sikkert maile Dag, så utestenger han deg ikke.


Hvor fant du dette innlegget ?

Den henviser klart til for&etternavnet mitt og det liker jeg ikke.

Jeg har forandret min mening og synes at ALLE med GRATIS adresser og som IKKE svarer på minst 3 MAILER på f.eks. 2 uker bør utestenges.

quote:

Opprinnelig postet av Dag Johansen:

Ja, medlemsavgift ville vært den optimale løsningen. Mange har begynt med dette, men jeg tror ikke nettet er riktig klar for det ennå. Utviklingen er nå gått så langt at jeg f.eks. kunne tatt 10 øre for å laste ned en fil, 10 kroner i måneden for å poste i forumet osv...

Nei, det er ikke "bare å skaffe en annen mailadresse". Det ligger nå inne ca. 400 adresser som det ikke er mulig å bruke, og jeg tror nok mange går lei før de finner en som slipper gjennom.


Men så lenge du har gratis serverplass så finnes det vel ingen grunn for å ta betaling for nedlasting ? Greit nok med forumavgift ,men nedlasting ....10 øre er nesten ikke noe ,men selve saken med å ta betaling for nedlasting passer vel ikke her...

 

quote:

Opprinnelig postet av Svein-Ivar Nikolaisen:

Hva med en prøvetid og et medlemsdipositum på la oss si 300,- kr som IKKE tilbakebetales dersom man blir utestengt, men som tilbakebetales hvis man selv melder seg ut?

Husk at det finnes en del som ikke jobber ennå og har derfor ikke råd til å betale 300 kr. Selve forslaget er helt på jordet synes jeg.

 

quote:

Opprinnelig postet av Jakob Jakobsen:

Kan vi ikke få en medlemsrating igjen, og hvis den kommer ned på en blir medlemmet automatisk utestengt? Demokrati !

Det ville jeg ikke kalt for demokrati.

 

quote:

Opprinnelig postet av Dag Johansen:

Det ligger nå inne ca 500 slike "tullball-adresser" i fylista som ikke kan brukes til registrering i forumet.....

Og @netcom.no adressen da ?

Man må oppgi navn, adresse o.l. ved registeringen.

[ 17-03-2002: Endret av: georgkorycki ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lag et system slik at du kan opperere med to email adresser; En hemmelig, som kun Dag har tilgang til, som han kan bruke til administrative formaal. Denne kan ikke vaere @hotmail eller andre slike jalla-adresser.

Og en aapen, som alle kan se. Denne kunne godt vaere en jalla-adresse. Da ble alle sine interesser ivaretatt..

Da spoers det jo om UBB stoetter noe slikt da.. [image]images/icons/wink.gif" border="0[/image]

Ellers stoetter jeg Dag uansett hva han gjoer. Han legger ned en helsikes mye jobb i aa drive flightsim.no, litt takknemmelighet hadde vaert paa sin plass.

Helge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...