Gå til innhold

Småfly nødlandet i tjern


Truls Grande

Anbefalte innlegg

Om den kjem i lufta att. Men det er bra det ikkje gjekk liv tapt i denne ulukka. :) Ser ut til at dei har gjort ein god jobb med landinga (jamfør spora i snøen før stoppstaden) men hatt ein tanke uflaks i slutten.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er så trist at diamantene er så forfulgt av ulykker, for det er noen vakre fly. Hadde håpet å kunne fly dem igjen når jeg kommer tilbake til OFK, men med denne historikken og økonomien til klubben så skulle det ikke forbause meg om man valgte å gå la dem gå.

 

Fantastisk at ingen ble hardt skadet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det ikke flytypen i seg selv om er "befengt" med ulykker, men Thielert JETA1 motorene som har en tendens til å slutte å fungere mid-air. Det aktuelle flyet hadde til alt overmål en bortimot ny motor, det motorvolumet var økt til 2.0 liter mot 1.7 som den opprinnelig ble levert med. Antall hestekrefter var det samme, og NEX hadde en penere gange enn med 1.7 liter'n. Thielert er konkurs, og tilliten til motortypen er vel neppe økende for å si det forsiktig. Fabrikanten har tidligere høstet kritikk for å ta ut for mange hestekrefter i forhold til volum, denne kritiske røsten stilner vel neppe nå.

Synd at dette skjer, synes Diamond er fantastisk fine fly for sightseeing og langturer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv fløyet NEX mange ganger, både som elev og passasjer. Veldig syn det som skjedde, spesielt siden OFK bare har ett fly igjen nå, siden NEW er på verksted og NEZ er grounded. Jeg blir ikke veldig overraska hvis OFK nå bestemmer seg for å gi opp Diamond, eller i hvertfall NEX, dette er jo ikke første gangen det har vært problemer med NEX. Senest i desember var flyet grounded på grunn av problem med FADEC som til slutt måtte byttes ut.

 

Og det ligner veldig på oljesøl, spesielt på bilde åtte kan man se noen sprutemerker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...