Gå til innhold

Romferje/ISS-spotting over Sør-Norge


Halvdan Hellenes

Anbefalte innlegg

Ja, dere er heldige i Danmark når det gjelder dette Johan. Ser at fra Roskilde så har ekvipasjen flere ganger hart vært og vil bli en god del sterkere synlig enn på det sterkeste noe sted i Norge! :)

 

Er det forresten noen her inne som vet om ikke ISS egentlig har passert og passerer godt synlig fra sør-Norge én til to ganger daglig hele året og kanskje har gjort dette mer eller mindre daglig i over 10 år nå? Bare kom til å tenke på det, men at den nå er dokket med Discovery skulle vel kanskje ikke alene tilsi noe behov for å endret orbit/bane, hvis det ikke er gjort for å redusere faren for kollisjon med søppel, pga. endret strålingsfare eller av noen kommunikasjonsmessige grunner da??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må få presisere att den (Discoevry og MIR) står høggende stille mens jorda derimot roterer' date=' Det har jorda forøvrig gjort i uminnelige tider ;) [/quote']

 

Det er nok ingen objekter som står "høggende stille" der ute.

Det er vel heller ikke praktisk mulig uten å bruke en urealistisk stor mengde energi for å holde et slikt objekt i posisjon. Kunstige satelitter går imidlertid i baner rundt jorda med forskjellige typer eksentrisitet (sirkulær,elliptisk,hyperbolsk,parabolsk),forskjellige høyder,hastigheter,ekvatorvinkler og synkroniseringer med jordrotasjonen.

 

(De som vil sette seg mere inn i dette emnet kan f.eks starte her)

 

mvh

Jan Tore

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...