Gå til innhold

*Video* Helikopterkrasj, Grenchen i Sveits


Terje Aalrust

Anbefalte innlegg

Det hadde vel være bra mye rimeligere å inspisere norske farvann med UAV'er enn med Orion?

Joda, det hadde nok vært rimeligere, men hva gjør du den dagen du trenger et fly som kan levere sonarbøyer og/eller torpedoer el? Og hvor godt egnet er egentlig en UAV i Barentsområdene, mtp værforhold ol.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde vel være bra mye rimeligere å inspisere norske farvann med UAV'er enn med Orion?

Joda' date=' det hadde nok vært rimeligere, men hva gjør du den dagen du trenger et fly som kan levere sonarbøyer og/eller torpedoer el? Og hvor godt egnet er egentlig en UAV i Barentsområdene, mtp værforhold ol.? [/quote']

 

I sivil og Kystvakt sammenheng er ikke UAV spesiellt egnet i det hele tatt i Barentshavet. Vær og klimatiske forhold er en ting. En annen side av saken er at man ikke kan inspisere med en UAV. Inspeksjon er noe av det viktigeste middel man har for å håndheve regler. Og det kan, som sikkert de fleste forstår, ikke gjøres uten mennesker. :)

 

Overflatebildet bygger man i stor grad ved bruk av AIS, samt helikopter og fly (Lynx, Orion og Dornier) i de tilfellene AIS ikke er tilgjengelig og når man ønsker "en nærmere titt" på hva som foregår. Inspeksjon gjøres kun fra Lynx og KV fartøy. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vær og klimatiske forhold er en ting. En annen side av saken er at man ikke kan inspisere med en UAV.

Overflatebildet bygger man i stor grad ved bruk av AIS' date=' samt helikopter og fly (Lynx, Orion og Dornier) i de tilfellene AIS ikke er tilgjengelig og når man ønsker "en nærmere titt" på hva som foregår. Inspeksjon gjøres kun fra Lynx og KV fartøy. ;) [/quote']

Det er overflatebildet jeg snakker om her. Overvåkningsflyene er dyrt i drift, og kan heller ikke foreta inspeksjoner.

 

US Coast Guard har planer om å kjøpe en Global Hawk med sensorkapasitet fullt på høyde med det som finnes i Orion. En slik kunne ha dekket alle de radarsøkene som blir utført med mange og forskjellige fly. Hawken kan fly høyt, og i 38 timer av gangen. Engelskmennene flyr fremdeles Nimrod, hollenderne flyr Orion, mens tyskerne er på vei over til UAV. Erik Walle fra redningstjenesten snakket om UAV'er innen søk og redning og fortalte at mye av søkearbeidet etter savnede båter kan gjøres ubemannet. Han konkluderte med en å liste opp åtte forskjellige partnere fra Forsvaret og Kystvakten til Politiet og Redningssentralene som kan nyttiggjøre seg en slik ressurs.

 

Det største problemet i dag er mangel på regelverk og sertifiseringskrav for å operere UAV'er i ikke-segregerte luftrom. Luftfartstilsynet har ikke kapasitet til å utarbeide et regelverk slik bemmaningssituasjoner er i dag, dette til tross for henvendelser fra Avinor om saken.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...