Gå til innhold

Norwegian Eagles til Burma med nødhjelp!


Ivar Skaugstad

Anbefalte innlegg

Norwegian_eagles_small.jpg

 

Les om naturkatastrofen i Burma her;

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=519590

http://edition.cnn.com/2008/WORLD/asiapcf/05/06/myanmar.cyclone/index.html#cnnSTCText

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7385662.stm

 

Kart over området som er hardest rammet: http://news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/pdfs/06_05_08_unosat_myanmar.pdf

 

-------------------------------------------------------------------------

 

Likt som ved naturkatastrofene Katarina og tsunamien i Thailand synes jeg det er på sin plass at vi nordmenn viser vårt engasjement og medfølelse til de som er blitt rammet. Dødstallene i Burma stiger for hver dag, og det siste tallet som ble offentlig gjort var på 22 000! I tillegg er over 40 000 fortsatt savnet.

 

Burma er en av verdens mest lukkede land, derfor har ingen fått tillatelse til å komme inn i Burma for å bistå med humanitær hjelp. Myndighetene har gitt utrykk for at de ønsker slik hjelp, dog med betingelser, som at de selv skal distrubere nødhjelpen til de som trenger den. Men som sagt, ennå har ingen fått innreise, men det ventes at det skal bli en endring på dette iløpet av de nærmeste dagene.

 

---------------------------------------------------------------------------

 

Tanken bak dette er at de som ønsker det, og har anledning stiller opp på Gardermoen med fraktfly for å fly nødhjelp til Burma. Det er lagt inn bestilling på fly fra fraktfirmaene TNT, DHL, FedEX, UPS m.f

 

Flytiden er beregnet til ca. 10,5 timer med de fleste jetfly.

 

Slik det ser ut nå vil vi forsøke å fly til Burma FØRSTKOMMENDE SØNDAG, 11 MAI. Tidspunkt er ennå ikke avklart da vi ennå ikke vet om humanitær hjelp får innreise, men mest sannsynlig vil vi ta av på formiddagen og lande i Burma litt utpå kvelden.

 

------------------------------------------------------------------------------

 

Kom gjerne med synspunker og forslag, dette skal vi utarbeide SAMMEN!

 

Når tidspunkt er klart vil det bli lagen en NY post!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva dere ønsker å fly er opp til hver enkelt, men hadde satt pris på om samtlige valgte ett fly som klarer å holde rundt 450 knots indicated slik at vi kan fly samlet. :)

 

Når det gjelder andre turer med Norwegian Eagles denne måneden; hverken tema eller destinasjoner er bestemt ennå. Mai er en travel måned for de fleste, så det blir evt. en tur foruten denne mot slutten av måneden, da mest sannsynlig på en annen dag en vår vanlige søndag. Men som sagt, ingenting er bestemt ennå. :)

 

Jeg må også få understreke at denne turen har mer fokus på å vise at vi tenker på de berørte rundt katastrofen i Burma, enn selve oppsettet rundt Norwegian Eagles.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Emil-André Gundersen

Kan Følge dere ned dere med en F-16 :grin: Siden jeg ikke er så veldig Dreven på Store Airliners. Men Da må jeg mellom lande :grin:

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Emil; Myndighetene i Burma vil ikke slippe internasjonale hjelpeorganisasjoner inn i landet, er det da realistisk å fly F-16?

 

Glenn; Hvis du er så fersk som du sier så bør du trene litt mer på egen hånd på VATSIM før du hopper på våre turer. Brukermanual for din programvare finnes mest sannsynlig der du lastet ned programmet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siste nytt om saken er at myndighetene ennå ikke har gitt noe svar ang. innslepp av hjelpeorganisasjoner, les mer om saken her: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=519750

 

Forøvrig! FN har fått tillatelse til å fly inn forsyninger, så det ser lyst ut for å laste våre fly med forsyninger nå på søndag. Vi avventer fortsatt i påvente på uttalselser fra myndighetene i Burma.

 

Samtlige piloter er satt på stand-by førstkommende søndag, avvent for mer informasjon.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Emil-André Gundersen
Emil; Myndighetene i Burma vil ikke slippe internasjonale hjelpeorganisasjoner inn i landet' date=' er det da realistisk å fly F-16?

 

Glenn; Hvis du er så fersk som du sier så bør du trene litt mer på egen hånd på VATSIM før du hopper på våre turer. Brukermanual for din programvare finnes mest sannsynlig der du lastet ned programmet. [/quote']

 

Nei, nei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva dere ønsker å fly er opp til hver enkelt' date=' men hadde satt pris på om samtlige valgte ett fly som klarer å holde rundt 450 knots indicated slik at vi kan fly samlet. :)

[/quote']

 

Regner med at du mente 450 TAS? :grin:

 

Jaja, gni det inn dere! :blush: :grin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gode nyheter kapteiner! Dere er blitt oppført på prioritetsflygninger!

 

Burma har åpnet for at nødhjelp sendinger kan flys inn i landet, men fortsatt vil de ikke sleppe til personell. Vårt oppdrag blir derfor å fly inn mat, drikke, medisiner og annet nødvendig utstyr. Denne gangen blir det med besetningen, en evt. flight med hjelpearbeidere må flys inn senere.

 

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/05/08/534718.html

 

Det vil med andre ord bli satt opp en Norwegian Eagles flight førstkommende søndag, en egen post med tider etc. vil komme om kort tid!

 

For dere som ikke får anledning til å bli med denne dagen; slik det ser ut nå er behovet der nede så omfattende at det vil bli satt opp flere flighter de nærmeste ukene!

 

Stay tuned!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...