Gå til innhold

5 meters low pass


Anbefalte innlegg

Når dere snakker om lowpass. Fikk høre av min far at ved en av skvadronene han har jobbet på har de hengt opp et bilde av en pilots siste tur. Greia var visst nok at den siste turen planla pilotene og utførte som de selv ville (i utgangspunktet innenfor gjeldende regler). Denne piloten hadde gjort lowpass over stripa, det bildet som henger der viser toppen av halefinnen som stikker opp over brøytekantene. Dette var visst nok også gjort med hjulene Inne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når dere snakker om lowpass. Fikk høre av min far at ved en av skvadronene han har jobbet på har de hengt opp et bilde av en pilots siste tur. Greia var visst nok at den siste turen planla pilotene og utførte som de selv ville (i utgangspunktet innenfor gjeldende regler). Denne piloten hadde gjort lowpass over stripa' date=' det bildet som henger der viser toppen av halefinnen som stikker opp [b']over[/b] brøytekantene. Dette var visst nok også gjort med hjulene Inne.

 

Ja, greit at den siste turen kan de gjøre som de vil. Men som du sier innenfor ett visst regelverk. Denne piloten fikk jo også dette som sin siste tur, men var neppe meningen. Han skulle nok bare tøffe seg. Uffatelig dumt gjort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange gullkorn her inne som vanlig......

 

Denne piloten tok en stor og tung maskin langt lavere enn det som er trygt, i tillegg rett over folk. Det er stor forskjell i å gjøre dette over en rullebane, og det vedkommende gjorde her. Man har ikke kontroll i 3 meters høyde, og det er tilfeldigheter som avgjør om man får en smell av turbulens, eller plutselig vindretning.

 

Noen nevner dropp av utstyr fra Herc uten skjerm. Ja, det gjøres, men det er for det første minst 3 ganger så høyt, man gjør det etter en nøye trent prosedyre, og man gjør det over en kjent dropzone.

 

Bryter man reglene slik fartøysjefen gjorde her, så kalkulerer man med at det går bra alikevel, og setter egne ego-behov foran andres sikkerhet. Det er noe man skjelden har forståelse for maktens korridorer.

 

Gjorde man flere grise-lowpass i gamledager? Oh yes, mange

Mistet man fly, skadet personer på bakken, og ødela eiendom også før? Oh yes, very much so!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som nevnt tidligere i tråden her, det ser jo ut som det er heeelt vindstille, da skal det noe til for at det plutselig kommer vindkast som flytter på en herc altså... Jeg er enig, hadde det vært vind, med vindkast og sikkert turbulens bak disse trærne, så ville det vært som å trekke ett lodd til en liten feilberegnet touch & go, med et par døde fallskjermjegere som følge, og det ville vært tragisk.. Men her er det helt stille ser det ut som hvertfall, og da har man kontroll selv i 3 meters høyde.. spesiellt når man har flydd samme maskin i over x-antall tusen timer.

 

Ja, marginene er minimale her, men det er jo et valg pilotene tok.. og tar jeg ikke veldig feil, så har nok fallskjermjegerne vært litt delaktig i avgjørelsen de også.. De er ekstreme. Brudd på regelverket er jo ikke noe å diskutere en gang :grin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Masse sutrende "kjærringer" her gitt. Tror nok erfarende piloter har god

kontroll. Denslags flygninger var ganske vanlig på 50-60 tallet.

Nå for tiden er allt som er morro ulovlig, og allt som er godt er farlig.

 

Ikke at jeg forsvarer low-pass over folk, men kan skjønne flygere som faller for

fristelsen.

I 1967 kjørte jeg en GMC militærbil ved Hovden hvor forsvaret hadde lavflyingsområde. En F-5 kom bakfra i 10 meters høyde. Skvatt noe jævlig,

men tøfft var det å se rett inn i dysene på`n.

Tror nok den piloten gliste godt.

Ø.S.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...