Gå til innhold

Wideroe 404! "MAYDAY!"


Hans Fredrik Sunde

Anbefalte innlegg

Så faktisk det flyet når det brant i motoren' date=' skal ha et bilde liggende et sted. [/quote']

Du mener sannsynligvis at du så/tok bilde av flyet samme dag det landet, Morten Alexander, men at du ikke så/tok bilde når det brant. I tilfelle du har bilde som viser brannen - i hvilken høyde befant du deg?

 

Kommisjonens konklusjon er at brannen tidligst ble slukket av brannslokningsflasken etter 29 sekunder, senest 7 minutter før landing. Les punktene 2.5.1 til 2.5.3 på side 41 i rapporten:

 

2.5 Tidspunktet for slukking av brannen

2.5.1 Det er ikke mulig med sikkerhet å fastslå når brannen slukket. Det er imidlertid ingenting som tyder på det var brann i motoren da flyet landet. At det er funnet uforbrent olje i motorrommet underbygger dette, og kan tyde på at brannen slukket før tilførsel av ny olje opphørte. Høytrykksdelen av motoren dro oljepumpen med tilstrekkelig hastighet til å levere oljetrykk i en periode på to minutter etter at kompressorbladet løsnet. Under forutsetning av at trykkpumpen hadde motorolje tilgjengelig, ville motorrommet tilføres olje i den perioden. Dette peker mot at brannen hadde slukket senest 7 minutter før landingen.

 

2.5.2 Det er mulig at systemet for brannslukking slukket brannen allerede da den første brannslukningsflasken ble utløst 29 sekunder etter at kompressorbladet løsnet. Motoren ble i så fall kjølt ned i ca. 9 minutter før brann og redningstjenesten startet sitt arbeid. Hvis brannen ble slukket da andre brannslukningsflaske ble utløst, brant det i ca. ett minutt. Brannen slukket i så fall ca. 8 minutter før brann og redningstjenesten startet sitt arbeid.

 

2.5.3

Om brannen ble slukket av brannslukningsflaskene, eller om brannen slukket av seg selv da tilførsel av ny olje opphørte ca. 7 minutter før landing, er vanskelig å fastslå. Det er lite brennbart materiale i motoren utenom oljen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...