Gå til innhold

Kollisjon på Flesland


Arne Lockert

Anbefalte innlegg

Dagbladet har også funnet ut dette :D

 

Liten sitat:

 

- Vi hørte to kraftige dult, og alle som satt i flyet hoppet i setene. Så kom piloten på høytaleren og beklaget. Han fortalte at flyet var av en litt annen høyde en det han pleide å fly. Han hadde derfor feilberegnet avstanden slik at vingen på flyet vårt krasjet inn i det andre flyet som sto parkert, forteller en av passasjerene til Dagbladet.no.

 

http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/10/07/514349.html

 

Heldigvis ikke store skadene... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Dagbladet´s debatt:

 

Et fly "dultet borti" et annet - dette er altså et beklagelig uhell.

 

Javel? Jeg har vært borti akkurat det samme, men annet flyselskap.Besetningen satte straks igang evakuering via nødutgangene og brannvesenet skumla flyet, fordi slike ulykker kan føre til drivstofflekkasje. To timer senere ble flyplassområdet frigitt igjen.

 

Tydelig at enkelte flyselskap ikke tar sikkerhet på alvor.

 

Någon som hört om liknande incidenter som han beskriver här ?

Om vingen skrapar i ett annat flyg, är det väl ingen idé att evakuera via nödutgångarna och skumlägga flygplanet ?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis wingletsen er skadet/knekt... hva blir de å gjøre med det? Kan de demontere den skadde eller begge wingletsene og fly uten winglet som Airbus måtte gjøre for ikke så lenge siden eller? Hvis ikke hvordan skal de fikse det i Bergen? De kan vel ikke fly med skadet/brukket winglet til Oslo... Eller?

 

Hvis det kun er wingletsen som er skadet, så kan de nok "fergefly" til annen flyplass for reperasjon. Men mest sannsynligvis blir nok flyene reparert på Flesland. Men skulle det vise seg at man ønsker reperasjon på annen flyplass så må nøye undersøkelser foretas for å være sikker på at det ikke er skader i vingen som kan være risikabelt å fly med. Å skifte ut wingletsen på ene siden tar nok ikke lang tid, ei heller skifte ut stabilisatoren til LN-RPK. Stabilisatoren til LN-KKS som fikk en trøkk på Sola for noen år siden ble vel skiftet "over natten", så det kommer an på hvor raskt det lar seg gjøre å foreta nødvendige undersøkelser av skadene og tilgang på delene som må skiftes ut.

Truls

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...