Gå til innhold

SASBraathens med flatt batteri på Evenes idag


Steinar Grindstein

Anbefalte innlegg

Om den lille vifta du snakker om krever at hele flyet må stå på er det jo helt tullete. Ellers må det jo kanskje være et par av disse vifteovnene som går på vanlig 230V, men da er det jo også fare for brann. Skjønner godt de bare venter til en times tid før passasjerene kommer, og så starte oppvarmingen. Har vel funket bra det til nå skulle jeg tro..

Hvert fly burde kanskje vært utstyrt med panelovner og hver sin oljefyr? ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor ikke bruke GP om natten? Da kan de holde varmen inne i flyet. De står i hvertfall på Sola på GP på om natten.

 

1.600,- i timen er vel en god grunn til å la være å la flyet stå med GPU på hele natta?

 

Nå snakker jeg ikke om ekstrem oppvarming her. Snakker om ei vifte som står å blåser litt varme slik at ikke alt er nerfrøset nå i disse kalde dager.

 

Heater i tillegg? Den er litt billigere, men ikke mye...

 

KLM Cityhopper har nattstopp på Torp, og den står uten GPU og varme hele natta...

 

Når flyet kommer inn for kvelden så tømmes vann og dass, flyet forsegles, og GPU kobles fra.

På morgenen så kobles strøm og heater til flyet, friskt vann fylles på, og dassene får påfyll av dertil egnet blå væske...

 

Istedet for å betale for 9 timer med GPU og heater, så betaler de for én time, og flyet er allikevel varmt og godt når passasjerene kommer...

 

Det samme ble gjort den gangen Goodjet opererte herfra med A320, og også den gangen SAS opererete herfra med DC-9/MD-80/B736...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flyselskapene får det de betaler for. Noen vil ha GPU og heater, noen vil ha det kun en times tid før avgang osv.. Værforhold er også avgjørende for hva seløskapene ønsker. På Gardermoen får f.eks KLM ground power hele natten, også heater har de hele natten på vinteren iallefall. I tillegg blir det foretatt vaktrunder flere ganger iløpet av natten for å sjekke at ground power og hetaer er koblet til, eller ikke fallt ut. Et batteri er ikke av betydning om flyet får start eller ikke, det finnes eksternt utstyr som kan hjelpe å få flyet til å starte om slik hadde vært grunnen. Det kan f.eks være et nødbatteri som var blitt defekt, som er påkrevd å være i orden før avgang.

 

Truls

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et batteri er ikke av betydning om flyet får start eller ikke, det finnes eksternt utstyr som kan hjelpe å få flyet til å starte om slik hadde vært grunnen. Det kan f.eks være et nødbatteri som var blitt defekt, som er påkrevd å være i orden før avgang. Truls

 

Feil !, uten batteri ingen klokke, ingen klokke ingen navigation, her snakker jeg om "airliners"

 

Flemming

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, man kan ikke starte en Boeing 737 uten strøm på batteriene... Dette har mange grunner, som operasjon av ventiler og kontroll av external power (for å nevne et utdrag i en enkel versjon) Dessuten vil man ikke kunne fly noen steder uten strøm på batteriet, siden dette er emergency power. I tilfellet som diskuteres var batteriene tappet grunnet bat switch sto i On, og ground power hadde kuttet ut. Batteriene vil da tappes etterhvert. Begge batteriene (Main og Aux) ble byttet av tekniker fra STS. line Oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Jo da, men uden batteri ingen apu start på de fleste "airliner", nok ikke nogen god ide at betale for air starter når piloten ikke har lov at fly !.

Ydermere bruger de fleste fly hoved batteri(er) til at generere nødstrøm ved total bortfald af elec. pwr fra motorer.....så et bytte af fly eller bytte af batterier er nok den bedste løsning hvis piloten vil ha en fremtid hos airline.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...