Gå til innhold

Norway 1940!


Anders Nicolaysen

Anbefalte innlegg

Jeg har nylig anskaffet en kraftig PC etter å ha vært "Macintosk" både på jobb og hjemme i over 10 år. Jeg skal ikke plage dere med frustrasjonene over Windows som operativsystem i forhold til MacOS, men jeg har da ihvertfall endelig igjen fått tilgang til moderne Flightsims og det er antakelig verdt den nedsatte mentale tilstanden forøvrig!

Iallefall er jeg både overrasket og imponert over realismen og fleksibiliteten i nyere flightsims, for ikke å snakke om den utrolige kreativiteten og dugnadsånden som rår blant skapere av all verdens add-ons.

Så hva med følgende dugnadsprosjekt:

Med CFS2 som utgangspunkt og scenery fra Norway 2000, bygges kampanjen "Norway 1940"!

Tenk deg at du er stasjonert på Fornebu natten til 9.april 1940 som Gladiator-flyger i Jagevingen. Du scrambles for å møte bølger av Bf.110, He.111 og Ju.52 på vei inn Oslofjorden for å innta Østlandets hovedflyplass! Eller: Du flyr en Blackburn Skua fra Skottland til Norge for å stupbombe krysseren "Königsberg" på Bergen havn. Eller: Du får i oppdrag fra Marinens Flyvevesen å redde unna en Heinkel He.115 fra de tyske flyene og fallskjermtroppene som angriper Sola!

Senere kan du kanskje fly en 263 Sqdn. Gladiator fra det islagte Lesjaskogsvannet og angripe tyske Heinkeler som bomber de retretterende norske og britiske styrkene i Romsdalen, eller fly Hurricane fra Bardufoss.

Og hva med følgende "what if": Hærens Flyvåpen har rukket å montere sine Curtiss Hawk A-75-jagere og bruker disse mot angriperne med Kjeller som base i aprildagene 1940!

Mulighetene synes nærmest uendelige, men er dette bare hjernespinn av typen LUFTslott? Hva sier dere som kan dette med sceneries, "bygging" av fly osv?

[image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har litt lyst til å lage et Værnes scenery slik det var under 2. verdenskrig. Men jeg nøler litt, jeg har allerede et Værnes scenery 2000 som er uferdig. Grunnen til at det går så tregt er mangelen på motivasjon. Derfor vil jeg vente å se litt. Jeg har masse stoff som omhandler Værnes gjennom 2. verdenskrig, så det er ikke det som er problemet.

KAB

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En interessant ide for oss nordboere. Men tror ikke CFS2 hadde vært det rette utgangspunktet.

CFS2 er og blir en sim fra stillehavs krigen. Bare se de addons som profilerer andre fly enn de som ble brukt i stillehavskrigen, for CFS2. De ser ikke bra ut.

Jeg tror WW2 fighters hadde vært et bedre utgangspunkt. Simmen er litt gammel, men likevel bra! Lett og lage addons til også.

Ide: Hva med en scenario fra Norge 1940. Med mulighet for å fly Gloster Glatiators, mot de overlegne Bf109.

Rob

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang. Jane's WW2F; ja, det er en meget bra sim, selv i dag, men det er ikke bare-bare å lage add-ons til den. Nye skins til flyene går greit (med litt tid og tålmodighet), men 3D editering er (foreløpig) bare for de innvidde. Besøk forøvrig http://ww2f.dogfighter.com/"'>http://ww2f.dogfighter.com/" TARGET=_blank>http://ww2f.dogfighter.com/

Gisle

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...