Gå til innhold

MD80 kontra DC-9


Bjørn Olav Henjum

Anbefalte innlegg

Hei folkens.

Jeg har fått Mad Dog 2000-pakken, og synes ikke at flyene flyr særlig bra. Derfor vurderer jeg å bruke DC-9 flyene fra Project Freeware til Mad Dog-panelet - de som er laget spesielt for FS2000.

Så lurer jeg på om det er veldig feil å gjøre det? Hva er hovedforskjellene på DC-9 serien kontra MD8x-serien? Er det bare 'alder og størrelse', eller er det helt forskjellige flytyper?

------------------

Bjørn Olav Henjum

henjum@privat.cybercity.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Bjørn.

Hvis Mad Dog panelet krever en 100% ekte FS2000 FDE, bør du ikke bruke Projects freeware DC9 fly, de flyene har dessverre en FS98 basert FDE. Det eneste FS2000 aktig med de flyene er det visuelle.

Jan Roar Rød

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

MD-80 ene har samme cross-section som DC9, men har i tillegg til nye motorer med ny front fan og større bypass-ratio også nye vinger og haleparti. MD 81,82,83 og 88 er også 4,37 m lengre enn den største DC9-varianten (DC9-50). MD-87 er omtrent like lang som en DC9-30, og har større rudder for å motvirke den kortere armen. Det meste av forlengelsen (3,8 m) er foran vingene, for å kompansere for den tyngre JT8D-200 motorserien.

Flymessig er de relativt like, men MD80 har bl.a. to posisjoner for slats, samt at 50% flap posisjonen er fjernet. I tillegg innvirker selvsagt lengden på flyegenskapene.

Den største forskjellen er motorene, der DC9-motorene er førstegenerasjons jetmotorer som er mindre effektive, spesielt i lav høyde.

Hvis du finner en 2000-variant av MD80, vil jeg anbefale deg å bruke denne fremfor DC9. Ellers pleier ikke modellene som følger med MADDOG å være så verst?

 

-Frode

 

[Endret av Frode Mæland Strand 26-09-2000.]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes rene FS2000 FDE'er ute på nettet, også for Dc9. Jeg bruker en av disse på PF's nydelige Dc9 maskiner, og det fungerer helt fint [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/tongue.gif[/image]. Da har du en 100% FS2000 maskin......

Du finner noen av dem her på Flightsim.no. Link rett inn i arkivet her:

http://www.flightsim.no/file/FS2000_-_Diverse/Flykonfigurasjonsfiler/" TARGET=_blank>FS2000_FDE'er

Jeg tror jeg bruker den signert av Erik Steinsto.

mvh

Olav [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode tips.

Det endte opp med at jeg bruker de flyene som følger med Mad Dog-pakken. Du hadde rett, Frode. Flyene var slettes ikke verst. Jeg bare leste en anmeldelse av MD2000 der flymodellene var veldig kritisert, men jeg synes de er helt bra - i alle fall mye bedre enn andre fly jeg har prøvd så langt.

Det som skjer når jeg bruker andre fly, er bl.a. at de like etter take-off akselerer noe voldsomt, og får raskt overspeed selv om climb thrust er satt og stigehastighet er på autopilotens max. En annen uheldig effekt er at flyene reagerer med noen voldsomme utslag når jeg justerer høyden - altså når jeg setter autopiloten til å synke eller stige. Flyet setter nesa nedover og synker flere tusen fot før det endelig retter seg opp og begynner å stige, slik det skulle gjøre fra begynnelsen. Hastigheten øker jo da noe voldsomt i tillegg. Dere skulle hørt flygelederne i Radar Contact! Har ikke fått så mye kjeft siden jeg var liten. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image]

Dette skjedde altså med samtlige DC9/MD80 fly jeg prøvde. Project Freeware sine, FDE-filene her fra FlightSim.no, VCA's MD83 osv. De originale flyene er og blir best.

Utseendemessig er Mad Dog 2000 flyene også flotte, synes jeg. Jeg pleier ikke å bry meg så mye om det, men. Jeg har lagt ut et bilde av en SAS MD87 her:

http://www.virtualhangar.com/FSpics/sas_md83.jpg"'>http://www.virtualhangar.com/FSpics/sas_md83.jpg" TARGET=_blank>http://www.virtualhangar.com/FSpics/sas_md83.jpg

(Navnet på bildet antyder at det er en MD83, men det er det altså ikke). Vakkert, ikke sant? Strobe-lysene ser litt merkelige ut her, men de tar seg utrolig bra ut 'live' - når de bare blinker. Stor forbedring fra de originale FS2000-flyene!

Ellers er jo panelet det beste da. Alle som har den gamle Mad Dog pakken eller det originale Super MD80-panelet fra Rodolfo Arata kan trygt anskaffe seg denne pakken.

Takk igjen, folkens!

Hilsen Bjørn Olav

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Opprett ny...