Gå til innhold

Full stans på Gardermoen


Alex Solvang

Anbefalte innlegg

....og dette kaller vi å kverulere....på godt norsk. Gidder ikke diskutere om 2+2 er 4 Jørgen.

 

Det var nog dina bästa argument i denna diskussionen Rune!

Synd du inte hade fler. ""

 

God helg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 263
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive medlemmer

Så du synes det er greit å ligge å dø istedet for å bli fraktet til sykehus av en ambulansesjåfør som har en litt dårlig dag? Det er synspunktet du forsvarer """"

 

(Det var dette flygerledernes tilitsmann sa, og det er denne logikken "sykemeldingene/aksjonen" er bygget på)

 

God Helg Jørgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så du synes det er greit å ligge å dø istedet for å bli fraktet til sykehus av en ambulansesjåfør som har en litt dårlig dag? Det er synspunktet du forsvarer

 

NEJ! NEJ! NEJ!!!

Var inlägget mitt för långt? För många flerstaviga ord?

Läs inlägget mitt igen så kanske du förstår att jag INTE försvarar det synspunktet..!!!

 

Det synspunktet har INGENTING med denna ATC episod att göra!

 

Jag kan vara enig i att den flygledaren gav ett idiotiskt svar på en idiotisk fråga. Men den frågan han fick hade ju inget med saken att göra!

 

Inga liv sattes i fara, ingen riskerade att dö, för att flygledarna gick hem när de kände sig oförmögna att arbeta. Därimot, så hade liv satts i fara om de hade gått på jobb!

 

Jag försvarar att flygledarna valde att inte arbeta, och riskera att sätta liv i fara, utan istället gå hem och sätta säkerheten först!

 

Den där vansinniga argumentationen om dö eller köras av en ambulanseförer som har en dålig dag är ju inte en sammenlingning en gång...

 

Om ett gäng med ambulanseförere väljer att inte jobba pga psykisk uförhet så sätter de liv i fara. Om de väljer att arbeta till trots för dåligt psyke så sätter de liv i fara.

Det är en fråga om att välja mellan två onder...

 

Om en flygleder inte jobbar pga psykisk uförhet så sätts inga liv i fara. Men om han går på jobb därimot..!

Det handlar om att välja mellan gott eller ont.

 

Altså en HELT annan argumentation, och en HELT annan sak.

 

Det var väl inte så svårt att förstå? Eller ska jag ta fram teskeden? ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe...

 

Vi får bare konstatere at vi er uenige. Men la meg bare si, at de aksjonerer p.g.a at de mener flysikkerheten blir dårligere ved omorganisering, har jeg forståelse for. Men jeg synes det kunne vært gjort på en annen måte.

 

Og de flygerlederne som ikke klarer jobben sin ved en sånn beskjed, er uskikket, helt ute av kontroll til å styre sin egen psyke. Jeg trodde dette var deres styrke (holde hodet kaldt i pressede/stressede situasjoner), og så er det den første yrkesgrupppen jeg har hørt om, som går til kollektiv sykemelding for noe sånt..LOL

 

Nei, diskusjonen for ettertiden bør heller gå på hva man kan gjøre med denne yrkesgruppens holdninger (eller mangel på holdninger), ikke avinor sin omlegging. Hvordan forstå at også flygerledere må følge vanlige spilleregler, og ikke drive med løgn og fanteri over en beslutning de ikke er helt fornøyd med..

 

Morsomt å diskutere litt da ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og de flygerlederne som ikke klarer jobben sin ved en sånn beskjed, er uskikket, helt ute av kontroll til å styre sin egen psyke. Jeg trodde dette var deres styrke (holde hodet kaldt i pressede/stressede situasjoner)

 

Du vet inte mycket om psykologi du...

Du har heller inte läst, eller inte förstått mina tidigare inlägg i denna tråd. Det är ingen mening i att jag upprepar flera gånger det jag redan skrivit, så är du intresserad så är det bara att bläddra bakåt i tråden.

 

Men, Rune, du baserar ganska många väldigt bastanta påståenden på vad du tror..!

 

Du har inte nödvändigtvis rätt bara för att du tror du har rätt... ""

 

og så er det den første yrkesgrupppen jeg har hørt om, som går til kollektiv sykemelding for noe sånt..LOL

 

För det första så var de aldrig sykemeldte... De var aldrig syke som media skriver det. Därför blev de heller aldrig friska, som igen media uttryckte det.

 

De har en plikt att inte sätta sig vid radarn och leda traffik om de föler sig uskikket till att göra det på ett säkert vis.

 

Men jag har hört om många yrkesgrupper som använt kollektiv sykemelding som aktionsmedel, med det är något annat.

 

Det är fortfarande ingen som kunnat svara på det Stig skrev tidigare i denna tråd, och som jag nämt tidigare:

lurer på hva du, og de andre som ikke skjønner dette hadde sagt om at det heller hadde stått i avisen: "400 mennesker døde i flysammenstøt over Oslo... Flygeleder som nettopp kom fra møtet hadde fått vite at arbeidsplassen legges ned om 4 år... ulykken skyldtes at flygelederen(e) ikke fulgte regelverket, som sier at de skal melde seg som ikke arbeidsdyktig om de ikke klarer konsentrere seg 100% på jobben."

 

Vad hade du sagt då, Rune, som tror så mycket om ting du egentligen inte har kontroll på..? ""

 

Ta så och läs Haverikommisionens utlåtande om Widerö maskinen som tog av utan avgangsklarering på Bodö i linken som Tarjei skrev i ett inlägg tidigare i tråden. Här är den igen, till de som inte orkar bläddra bakåt. HSL Rapport om LN-WID

 

Om du inte orkar läsa den rapporten heller, så kan jag ge dig ett citat:

Styrmannen har gitt uttrykk for at han opplevde oppsigelsestiden som vanskelig. Havarikommisjonen har sett flere eksempler på at flygere som utfører aktiv flygertjeneste i sin oppsigelsestid har hatt konsentrasjonsproblemer og hatt problemer med å holde tilstrekkelig fokus på prosedyrene for å ivareta sikker flyging. Det er HSLBs oppfatning at dette kan ha vært en medvirkende årsak til at styrmannen ikke oppfattet klareringen korrekt.

 

Är inte flygere också en yrkesgrupp som ska kunna arbeta under press och stress??? Tror du reaktioner som hos Widerö styrmannen är unika för flygere, och inte gäller för flygledare?

 

Vad tror du HSL hade sagt om flygledarna gått på jobb och 2 flyg hade kolliderat, när de hade möjligheten att inte gå på jobb..?

 

Hvordan forstå at også flygerledere må følge vanlige spilleregler, og ikke drive med løgn og fanteri over en beslutning de ikke er helt fornøyd med..

 

Rune... Flygledarna drev inte med lögn och fanteri bara för att du tror de gjorde det..! ""

 

Morsomt å diskutere litt da

 

Så absolut! ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem

Jeg blir helt rørt jeg, av Jørgens engasjement og forståelse av det som skjedde på Røyken på mandag, really appreciated Sir!

 

Til de som undres over at presumtivt stabile mennesker kan "bryte" slik sammen, svar meg helt ærlig på følgende tanke eksempel, et "Ja" eller "Nei" holder..........

 

Det har vært mange påstander om at det er mange som får slike beskjeder om endringer uten å "bryte sammen". Men tenk på hva som ville skjedd i et hvilket som helst annet firma når samtlige ansatte, samtidig får en beskjed som for mange a) oppfattes som rent juks, og b) vil medføre store endringer i privatlivet (og please, ikke flise-spikk debatter graden av hva man bør tåle/ikke tåle her)

 

-Tror dere at de ansatte i timene/dagene etter en slik (for de dramatisk og provoserende) beskjed vil gå rett tilbake til jobben sin og yte 100% for firmaet sitt? Stå på i lutter arbeidsglede og lojalitet til ledelsen?

-Eller vil den generelle arbeidshastighet/arbeidsinteresse kanskje være endel redusert i timene/dagene etter?

 

Til dere på fs.no som har hus/barn og forpliktelser etc. tenk nøye gjennom hvordan du tror du selv ville reagert hvis du følte at arbeisgiver prøver å "ta rotta" på deg, og hele livsituasjonen din kan bli snudd på hodet.....hva gjør vi med det nybygde huset, barna mister vennene sine, ektefellen må ha ny jobb etc. etc....

 

Svar helt ærlig:

-Ja, jeg ville få en reaksjon, og ville ikke fungert 100% optimalt, eller

-Nei, dette ville overhodet ikke affisere meg, og gå ut over mine prestasjoner

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leser hva du skriver Jørgen, men mye av det blir så dumt for meg at jeg ikke orker kommentere det engang. Poenget er ikke hva jeg vet om psykologi, selvfølgelig vil en slik beskjed gjøre noe med et menneske. ALLE inntrykk gjør d. Men i hvilken GRAD? Der er vi uenige. Nå skal det sies at jeg ikke har en familie å forsørge, mulig det er derfor jeg ikke klarer å forstå det. Men veldig veldig mange mennesker må leve med en hverdag der de ikke vet om de har jobb neste uke engang, og som faktisk takler stressede situasjoner og den jobben de er satt til å gjøre. (Er jo ikke flygerleder, så den jobben er sikkert mer krevende selvfølgelig)

 

Men dette er jo spesielt utplukkede mennesker hører jeg jo det sies. Så om de går på 98% av full kapasitet i jobben sin, kan en i en mindre krevende jobb også gå på 98%. Ofte er det sånn, fordi våre evner er forskjellige?! Eller tar jeg feil?

"Jammen i andre yrker har man jo ikke ansvaret for så mange mennesker?" Hva med en lokfører, eller en buss sjåfør. Er jo ikke spes kult med to busser eller tog som kolliderer akkurat...

 

HSL Rapport om LN-WID

 

Når det gjelder denne, ja kan godt tenkes at det var et problem for denne flygeren. Eller kanskje han satt å tenkte på hva han skulle ha til middag...det blir spekulasjoner..

At noen kan ha problemer med å utføre jobben sin i en oppsigelsestid, har jeg faktisk mer forståelse for. Men når man har 4 år å finne en løsning på dette problemet....litt annderledes om man må finne ny jobb til neste uke liksom....

 

Klart jeg baserer argumentene mine på hva jeg tror. Det gjør du også. Hvis det du sier er "rett", da er jo flygerleder jobben lagt opp på en slik måte, at det ikke er rom for å være menneske ved siden av da? Det er isåfall bekymringsfullt. Da må det jo utvikles systemer på en helt annen måte, som fanger opp muligheten for at en flygerleder kan være menneske også. (der det går opp og ned som for alle oss andre). For det du sier, er at her var det flygerledere som ikke kunne utføre jobben sin på en tilfresstillende måte, pga en slik beskjed.

 

Kanskje flygerlederen har hatt en for trygg hverdag? Hvor noe slikt blir en vanskelig ting å takle, og gjør at de blir "forstyrret" mentalt i den grad at de ikke er istand til å utføre jobben sin.

 

Og en annen ting; de fleste andre yrker har denne "klausulen" skrevet et eller annet sted, at om man ikke føler seg skikket, skal man ikke utføre arbeidet. I mitt tilfelle (jeg er sjåfør), står det skrevet i kjøre og hviletidsbestemmelsene. Men om man skulle utøvd dette til fulle (som flygerlederne her gjør), hadde det blitt fullt kaos...og det ble det på Gardermoen og andre steder..en slik situasjon må iallefall ungås igjen..

 

Nei mulig jeg tar feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klart jeg baserer argumentene mine på hva jeg tror. Det gjør du også.

 

Jag skrev att du baserar bastanta påståenden på vad du tror.

Du lämnar inget utrymme för att Flygledarna faktiskt vet vad de gör...

Jag arbetar med flygledare varje dag på jobb, och har nog lite mer kunnskap om deras situation än de flesta.

Så jag tror inte så mycket...

 

Hvis det du sier er "rett", da er jo flygerleder jobben lagt opp på en slik måte, at det ikke er rom for å være menneske ved siden av da? Det er isåfall bekymringsfullt. Da må det jo utvikles systemer på en helt annen måte, som fanger opp muligheten for at en flygerleder kan være menneske også.

 

Det är utrymme för att flygledarna kan vara människor, och det finns redan system som fångar upp detta! Det var ju det flygledarna på Röyken visade!

 

For det du sier, er at her var det flygerledere som ikke kunne utføre jobben sin på en tilfresstillende måte, pga en slik beskjed.

 

Mmm? Nästan! De kanske kunde utfört sitt jobb, men de kände sig såpass överkörda av sin arbetsgivare att de blev väldigt upprörda. De gjorde då bedömningen att de var dåligt psykiskt skickade för att utföra tjänsten.

De chansar inte med flygsäkerheten och människors liv!

 

Kanskje flygerlederen har hatt en for trygg hverdag? Hvor noe slikt blir en vanskelig ting å takle, og gjør at de blir "forstyrret" mentalt i den grad at de ikke er istand til å utføre jobben sin.

 

Newsflash!!!

Alla blir påverkade av att få information om arbetsplats nedläggelser. Om det är nog för att inte kunna utföra sitt arbete variera ju med arbetsuppgifterna, och i hur stor grad andra påverkas av dina potentiellt dåliga beslut.

Ref. HSL:s rapport igen...

 

Og en annen ting; de fleste andre yrker har denne "klausulen" skrevet et eller annet sted, at om man ikke føler seg skikket, skal man ikke utføre arbeidet. I mitt tilfelle (jeg er sjåfør), står det skrevet i kjøre og hviletidsbestemmelsene. Men om man skulle utøvd dette til fulle (som flygerlederne her gjør), hadde det blitt fullt kaos..

 

Jepp!

 

Det hade blivit kaos helt till Arbetsgivarna hade lärt sig lite ledarskap, psykologi och CRM (Company Resource Management) och börjat tänka på hur de ska operera för att få de anställda med sig i besluten som tas, för att undvika kaos.

Våra arbetsigvare kräver att vi ska utföra vårt arbete på ett säkert sätt. De är de första att hänga dig om du frångår firmats säkerhetsbestämmelser.

Samma arbetsgivare vill att vi ska göra samma arbete till så låg kostnad som möjligt, och bara snällt foga oss till deras beslutningar. Ofta en inkompatibel tankegång...

 

Avinor har verkligen visat hur man inte ska genomföra utredningen, och förmedla beslutet, om en arbetsplats nedläggelse...

 

Det finns många exempel på hur man genom att inkludera de anställda i processen, och besluten, kan undvika stora problem.

 

Det är ingen tillfällighet att sykefraväret på arbetsplatser går upp i nedläggningstider. De anställda mår psykiskt dåligt, och detta kan mycket väl ge psykiska och somatiska problem.

 

Nei mulig jeg tar feil.

 

Självinsikt är första steget! Bra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så jeg tror, og du vet?(i og med at du ikke vet no særlig om meg liksom) """""" Håpløst argument! Da kan vi jo slutte med å diskutere her og nå da.

 

Jepp!

 

Det hade blivit kaos helt till Arbetsgivarna hade lärt sig lite ledarskap, psykologi och CRM (Company Resource Management) och börjat tänka på hur de ska operera för att få de anställda med sig i besluten som tas, för att undvika kaos.

 

Du lever i din egen verden jo Jørgen. Du er ikke tilfeldigvis en sånn sinna mann som sitter i sofaen (og på internet) og klager på alle sjefer ""

 

I en perfekt verden hadde det selvfølgelig vært det beste å gjort som du sier....men verden er ikke perfekt, og man kan ikke bare stoppe arbeidet og la alt gå i stå vel?

 

Nei, vi blir ikke enige vi Jørgen ""

 

Men bare for å ha sagt det, jeg respekterer selvfølgelig synspunktene dine..men de er ikke mine...

 

Men kan vi være enige i at vi er uenige da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder denne, ja kan godt tenkes at det var et problem for denne flygeren. Eller kanskje han satt å tenkte på hva han skulle ha til middag...det blir spekulasjoner..

 

""

Hur F_N får du den kommentaren din att stämma med det HSLB skriver:

Styrmannen har gitt uttrykk for at han opplevde oppsigelsestiden som vanskelig. Havarikommisjonen har sett flere eksempler på at flygere som utfører aktiv flygertjeneste i sin oppsigelsestid har hatt konsentrasjonsproblemer og hatt problemer med å holde tilstrekkelig fokus på prosedyrene for å ivareta sikker flyging. Det er HSLBs oppfatning at dette kan ha vært en medvirkende årsak til at styrmannen ikke oppfattet klareringen korrekt.

 

Om du tror HSLB spekulerar, så kan jag inte hjälpa dig... Då får du bara fortsätta att leva i din egen lilla värld.

 

Kan det vara så att HSLB har en anledning att dra de konklusionerna de gör här? Kan det vara så att de har en stor kollektiv erfarenhet av att utreda liknande händelser och att de har både intern och extern expertis att ta till hjälp vid sina utredningar..?

 

Eller är de ett gäng med synsere? ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At noen kan ha problemer med å utføre jobben sin i en oppsigelsestid, har jeg faktisk mer forståelse for. Men når man har 4 år å finne en løsning på dette problemet....litt annderledes om man må finne ny jobb til neste uke liksom....

 

Les postene mine da min venn...

 

Hehe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så jeg tror, og du vet? Håpløst argument! Da kan vi jo slutte med å diskutere her og nå da. (i og med at du ikke vet no særlig om meg liksom)

 

Just ja! Ingen kan ju veta mer än dig... Glömde det!

 

I en perfekt verden hadde det selvfølgelig vært det beste å gjort som du sier....men verden er ikke perfekt, og man kan ikke bare stoppe arbeidet og la alt gå i stå vel?

 

Så bara för att världen inte är perfekt, så ska vi inte pröva göra det bästa möjliga av den..?

 

Men kan vi være enige i at vi er uenige da?

 

Just det har jag aldrig varit oenig med dig om! ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just ja! Ingen kan ju veta mer än dig... Glömde det!

 

""

 

Så bara för att världen inte är perfekt, så ska vi inte pröva göra det bästa möjliga av den..?

 

Det er "spilleregler" man må følge for å protestere Jørgen, og det kalles å streike...ikke bare dra hjem å legge seg under dyna..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At noen kan ha problemer med å utføre jobben sin i en oppsigelsestid, har jeg faktisk mer forståelse for. Men når man har 4 år å finne en løsning på dette problemet....litt annderledes om man må finne ny jobb til neste uke liksom....

 

Les postene mine da min venn...

 

Hehe...

 

Var går gränsen för när man kan tillåtas bli upprörd över en nedläggelse av sin arbetsplats? Speciellt när man får dåliga argument som grund och arbetsgivaren har den hållningen att de inte vill lyssna på sina anställda?

 

Hur nära inpå måste datumet vara i Runevärlden för att man ska få bli upprörd?

 

1 dag? 1 månad? 1 år?

 

Faktum är att Avinor kunde flyttat kontroll centralen till Stavanger om 1 månad och ha alla sina medarbetare med sig i beslutet om de kunde visat de anställda att det är den riktiga vägen att gå... Det kallas ledarskap!

 

En verkligt stor bristvara i Näringslivet idag...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva var det du sa igjen Jørgen? Det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hue eller noe sånt? "" (i en tidligere post)

 

Det er forskjell på 1 uke og 4 år ja....er det en uke begynner det liksom å "brenne litt på dass da" (unnskyld uttrykket)

 

Runevärlden

 

Hvor gammel var du igjen?

 

Nei, nå er det søndagsmiddag. Takk for en god diskusjon Jørgen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er "spilleregler" man må følge for å protestere Jørgen, og det kalles å streike...ikke bare dra hjem å legge seg under dyna..

 

Nu åker teskeden fram!!! ""

 

Det var ingen protest! De blev sinta, och upprörda, på samma vis som du helt säkert hade blivit i samma situation..! Och en upprörd flygledare är en dålig flygledare och FÅR INTE jobba...

 

Nå, Rune, syns du HSLB tar fel..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir helt rørt jeg, av Jørgens engasjement og forståelse av det som skjedde på Røyken på mandag, really appreciated Sir!

 

Hej Sander! ""

 

Har bara problem med folk som sitter på sidlinjen och kritiserar spelarna...

 

Men så är det ju ofta.

 

Lusting paradox faktiskt...

Alla som reser med flyg litar på att ni flygledare, och vi piloter gör vårt jobb korrekt och säkert. Men de litar inte på att vi själva kan avgöra om vi borde jobba eller stanna hemma...

 

För att citera Ingmar Stenmark:

"Hä löns int' förklar' för den som int' begrip." ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gammel var du igjen?

 

Än du..?

 

Du er ikke tilfeldigvis en sånn sinna mann som sitter i sofaen (og på internet) og klager på alle sjefer

 

Tänkte bara låta den där ligga, men den kan få stå där och tala sitt eget språk...

 

Kos deg med middagen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det nå en gang slik at det er mye lettere å finne feil hos andre ""

 

Sander spør om ett ja eller nei. Det er for så vidt umulig! I min jobb og livs situasjon så blir det faktisk ett rungende ja - jeg bryr meg ikke - om jeg mister jobben om fire år! Hadde ikke ofret det en tanke. At jeg kan si ja her, beror på hva jeg driver med, og kan/bør kanskje ikke sammenliknes med en fast jobb med masse ansvar.

 

Jeg sier det igjen selv om jeg ikke har deltatt aktivt i diskusjonen (må jobbe litt også innimellom ""), og i klartekst:

 

Dette virker som en klar demonstrasjon i mine øyne, fordi:

Tidsperspektivet på fire år minimaliserer det. God tid. Så mange valgte å gå ut... Alle!? Og, enda værre; "alle" er tilbake på jobb etter å ha brukt en dag eller to på å behandle saken mentalt? Ikke pokker. Sorry altså, den kjøper jeg bare ikke.

 

Er for så vidt enig i mye argumentasjonen; hvis du ikke føler deg mentalt bra til å gå på jobb, hold deg hjemme. Spesiellt lav terskel for flygeledere og flygere. Men at en "filleting" som at du om fire år må flytte eller skifte arbeid skal gå såå mye inn på såå mange... Nope... Tviler på at "alle" i tillegg befinner seg i samme livs og økonomiske situasjon.

 

Bare en kommentar fra enda en "bedreviter". ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok gjerne et problem her ser det ut til at folk har for trygge og gode jobber til at endel ser ut til å forstå.

 

Jeg var selv lovet jobb i sommer i flybransjen, men pga av diverse årsaker fikk jeg kontrabeskjed noen dager før jeg skulle reise for å starte på kurs. Det var en fryktelig hard opplevelse, plutselig røyk alle planene jeg og madammen hadde om å flytte, man måtte starte å pakke opp igjen ting, plutselig var ikke inntekten (og dermed mulighetene til å betjene et forholdsvis stort utdanningslån)lengre til stede, IGJEN. Jeg var så drittlei og møkkaforbanna i noen dager at jeg holdt på å rive ned huset vi nå bor i med bare nevene. Og jeg tenkte ikke engang på å sette meg bak spakene i et fly (selv om jeg fikk en telefon med forespørsel om å fly en tur med noen venner, så var det enkelt å si nei i en slik situasjon).

 

Riktignok var det nok ikke helt samme situasjon som flygelederene kom opp i. Men når man har slike reaksjoner og føleser, da bør man heller holde seg vekk ifra flyet og radarskjermen, enkelt og greit.

 

Vel, siden HSLB ble nevnt her vil jeg bare nevne: jeg har totalt mistet respekten for Havarikommisjonen. Jeg tror faktisk mye av arbeidet demmes er basert på synsing og at dem totalt ignorerer folk som har tiårsvis erfaring med fly og mekking på slike farkoster. Jeg presiserer at dette er min personlige oppfatning av dem og at jeg må få lov til å ha den oppfatningen selv om endel andre her inne sikkert ikke deler min oppfatning. Mere vil jeg ikke si om den saken offentlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte bare jeg skulle nevne at 4 år er best case scenario, antagelig er de første som må flytte på vei lenge før den tid.

(Det er en del ting som må på plass der nede, ikke for at mange her inne har peiling på det)

 

PS: Du har ganske god peiling til å være en "armchair general" Jörgen!!! """""" Stå på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle!? Og, enda værre; "alle" er tilbake på jobb etter å ha brukt en dag eller to på å behandle saken mentalt? Ikke pokker. Sorry altså, den kjøper jeg bare ikke.

 

Den är inte till salgs! ""

 

Bara en korrektion. Alla fick samma besked samtidigt och gick hem då. Men alla var inte tillbaks samtidigt...

Måndag gick de hem och stängte luftrummet. På Tisdag var några tillbaks, och på Onsdag var så att säga alla tillbaks. Det var i alla fall full drift.

 

Det är väl inte så konstigt att sinnet och den värsta oron lägger sig efter 1-2 dagar?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(Det er en del ting som må på plass der nede, ikke for at mange her inne har peiling på det)

 

Vad då? Kan man inte bara sätta en dator till att ta över då? ""

 

PS: Du har ganske god peiling til å være en "armchair general" Jörgen!!!

 

Och egentligen så gillar jag inte flygledare en gång..! De är så kravstora på höjder och avstånd! Gnäller för några futtiga hundratals fot..! ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Och egentligen så gillar jag inte flygledare en gång..! De är så kravstora på höjder och avstånd! Gnäller för några futtiga hundratals fot..! ""

 

 

Ikke at det har så mye med sammenhengen å gjøre, men Jørgen; Jeg håper du flyr Fokkeren bedre enn du flyr R/C-fly.......... ""

 

PS! Ingen på Røyken gikk hjem. Alle var der i arbeidstiden sin, de bare sa fra seg operativt arbeid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke at det har så mye med sammenhengen å gjøre, men Jørgen; Jeg håper du flyr Fokkeren bedre enn du flyr R/C-fly..........

 

Au! Ska börja med Typeträning och årlig PC med min nya R/C sim, så får vi se om det tar sig upp... ""

 

Ett tillägg: Fokkern har jag ju inte byggt själv..!

 

PS! Ingen på Røyken gikk hjem. Alle var der i arbeidstiden sin, de bare sa fra seg operativt arbeid.

Å? Se där! Det framgick inte i media...det heller..!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På bakgrunn av de kvasipsykologuttalelser som har kommet her, håper jeg at blandt annet United Airlines og USAirwayspiloter umiddelbart legger ned arbeidet. De kan umulig være skikket til å fly når de jobber i et selskap som er i Ch.11. I bunn og grunn jobber de fra dag til dag, og vet ikke om/hvor lenge selskapet overlever. Dessuten burde pilotene i Delta og ATA gjøre det samme, siden deres selskap sliter skikkelig. Sjansen er god for at de må finne seg annet arbeid de neste 4 årene. Piloter som lever under slik usikkerhet er definitivt ikke psykisk skikket til å arbeide i et yrke som krever deres fulle og hele konsentrasjon.

 

En annen ting jeg har lurt på er:

Trafikken som kontrolleres av Røyken krever visstnok flygeledernes 100% ytelse. Sammenlignes dette luftrommet med f.eks London, Chicago eller New York, kan selv en hjernekirurg forstå at det er en smule forskjell. Vil det si at en flygeleder fra en av de nevnte byer kan jobbe på Røyken, yte 90% og likevel være på høyde med de andre som jobber der? Og vil en typisk Røykenflygeleder aldri ha mulighet til å komme opp på det nivået som kreves for å sitte i en litt mer hektisk ATC-sentral?

 

Jeg vil ikke synse noe som helst, jeg reagerer bare litt på en del av den argumentasjonen som brukes. Den er stort sett på nivå med Hagens grønne gullskoger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...