Gå til innhold

Full stans på Gardermoen


Alex Solvang

Anbefalte innlegg

Helt enig Tarjei.. det er jo innlysende her at Styrmann blir preget av at han var på oppsigelse, og da gjerne går over på andre tanker der yrket krever at kosentrasjonen er på 100%. Da er vi tilbake på akkurat det som flygelederne på Røyken gjorde. De følte de ikke var kapable i stand til og utføre arbeidet sitt og tok en veldig klok vurdering ut i fra det. De har isåfall min fulle støtte og sympati..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 263
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive medlemmer

De overbetalte, studielånsfrie flygelederne har gjennom mange år terrorisert samfunnet med sine mange unødvendige streiker, så det som skjedde i dag er ikke noen overraskelse. Når de attpåtil er frekk nok til å påstå at det ikke er en aksjon så når sympatien et nytt bunnmål.

 

Argumentet med suboptimal konsentrasjon holder ikke. Hvis det er så lett å distrahere denne gjengen så bør de se seg om etter en annen jobb, skal ikke dette være folk som behersker et visst press? Det er mange som har en truet arbeidsplass eller somm må finne seg i forandringer, men som ikke blir hørt. Mektige yrkesgrupper som flygelederne kan derimot skrike så høyt at de blir hørt helt opp på regjeringsnivå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaja, om 10 år har datamaskiner overtatt for flyvelederene

 

Ja det skal man ikke stikke under en stol. Har streifa meg mange ganger akkurat det der.. Spare Penger/Arbeidskraft. Det er det som er den onde sirkelen i hele systemet, men nå er jo teknologien gjerne slik at de utnytter seg maksimum av den.. så at det om 10 år er tomt for alt som heter menneskelig kontrollere... Den som lever får se.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Premium Medlem
De overbetalte, studielånsfrie flygelederne har gjennom mange år terrorisert samfunnet med sine mange unødvendige streiker

 

Fortell meg om alle de streikene vi har hatt gjennom mange år, jeg har visst gått glipp av noen ""...I min tid kan jeg huske en alvorlig konflikt i 1993....og at AF tok oss ut i streik på slutten av -90 tallet. Tenk så over hvor mange streiker, eller arbeidsforstyrrelser det har vært blandt bakkepersonell, cabincrew,piloter i luftfarten. Sjekk også tilsvarende for helsevesen, lærere, barnehageansatte, transportarbeidere, ambulansesjåfører etc. etc. etc de siste 10-15 år......jeg fordømmer ingen av de jeg......

 

For de som måtte være interessert:

Det som har skjedd i dag var helt reelt, folk var så lyn forbannet, sjokkert,frustrert at situasjonen var helt uvirkelig, believe me.......dette var ingen aksjon, men en reaksjon

 

Til Jørgen og de andre som har ytret forståelse for situasjonen.......takk......til de som ikke har noen forståelse.......følg med i debatten som forhåpentligvis kan komme i media......kanskje man kan se det fra en litt annen vinkel da.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner reaksjonen til flygelederene veldig godt!

 

Å få vite at jabben man har kansje skal forsvinne er alt anna en hyggelig situasjon å jobbe under, å ja, det kan slite enormt på de ansatte å jobbe under den usikerheta.

 

Litt OT!

Har selv jobba i en bedrift det vi aldri viste om vi hadde jobb neste gang man skulle på jobb! Å nå er den bedriften konkurs. Jeg bytta arbeid før den gikk konkurs, men har den dag i dag enda gode venna som ble rama av den konkursen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For de som måtte være interessert:

Det som har skjedd i dag var helt reelt, folk var så lyn forbannet, sjokkert,frustrert at situasjonen var helt uvirkelig, believe me.......

Dessuten få en kraftig irettesettelse for uaktsomhet i tjenesten. ""

 

Nåja, uaktsomhet ville vel være å fortsette å jobbe slik flygelederne selv fremstiller det?

 

Syns nå det er godt gjort å sitte her å dømme flygelederne, så lenge man ikke er flygeleder ved Røyken selv.

Er vel i bunn og grunn de som vet best om det var forsvarlig å fortsette å jobbe eller ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De overbetalte, studielånsfrie flygelederne har gjennom mange år terrorisert samfunnet med sine mange unødvendige streiker, så det som skjedde i dag er ikke noen overraskelse. Når de attpåtil er frekk nok til å påstå at det ikke er en aksjon så når sympatien et nytt bunnmål.

 

Det där är ett påhopp på en duktig och professionell yrkesgrupp som jag respekterar fullt ut...

 

Dessutom, hur har Flygledarna terroriserat samfunnet mer är säg Sykepleierne?

 

Argumentet med suboptimal konsentrasjon holder ikke. Hvis det er så lett å distrahere denne gjengen så bør de se seg om etter en annen jobb, skal ikke dette være folk som behersker et visst press?

 

Du har inte läst mina inlägg i denna tråd ser jag, för du vet uppenbarligen inte vad du skriver om här.

 

Flygledare är inte supermanns bröder och systrar.

 

De är också tränade till att hantera en helt annan typ stress än denna typ av känslomässig stress.

 

Det är ofta en flygledare blir stressad på jobb, men aldrig sur och förbannad som de blev när de fick info om arbetsplats nedläggningen.

Den situationen var helt ny och skapade en typ av stress som inte hör hemma på en arbetsplats som kräver så hög koncentration.

 

Det er mange som har en truet arbeidsplass eller somm må finne seg i forandringer, men som ikke blir hørt.

 

Det är helt korrekt!

Men kan man jämföra att slöya fisk med att leda flygtraffik?

 

Det är många som fått veta att deras arbeten försvinner. Många kollegor till mig faktiskt. Jag vet om flera som meldt sig "unfit for flight" som en flyger kan göra, i henhold till Lov om Luftfart, om han/hon anser sig oför utan att för den skull vara sjuk.

 

Men det finns många arbeten som du kan utföra till trots för stress påslag. Att leda flygtraffik är inte ett av de...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flygeledere skal kunne takle alle situasjoner i sin jobb og kunne stenge ute forstyrrende ellementer som kan innvirke på deres funksjon.

 

Jasså? Säger vem?

 

Dessuten få en kraftig irettesettelse for uaktsomhet i tjenesten.

 

Uaktsomhet? Att sätta säkerheten först är uaktsomhet?

 

Gå in i tenkeboksen en gång till så får vi se om du kommer på något nytt..! ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, skjønner at noen, kanskje også mange, av flygelederne reagerer slik, og faktisk blir "deppa" og tar seg fri. Men at alle skal reagere på denne måten, minner mer om en aksjon! ""

 

Tross alt er det fire år til. Hverdagen ellers er fylt av viktige beslutninger som må taes, og kan ikke skjønne at en kan melde seg syk fordi en har ting å tenke på. Når "det gjelder" så klarer også en flygeleder å legge tankene til side til skiftet er slutt, såppass "selvkontroll" (ikke helt rette ordet) bør de ha...

 

På en annen side så syns jeg Avinors "opptreden" har vært skandaløs gjennom hele saksgangen. Skjønner godt at Avinors opptreden kan virke mer enn provoserende, men denne "aksjonen" her henger allikevel ikke på greip.

 

Alt med måte - denne her kjøper jeg bare ikke!

 

Og, nei, jeg var ikke ute å reiste i går ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Paragraf 6-11 Lov om Luftfart:

Ingen må gjøre tjeneste ombord når han er påvirket av alkohol (ikke edru) eller annet berusende eller bedøvende middel eller på grunn av sykdom, legemidler, tretthet eller lignende årsak er uskikket till å utføre tjenesten på betryggende måte.

 

Detta gäller för flygande personal. Jag skulle tro att Luftfartstjenesten har liknande regelverk.

 

Om en flyger är för trött, eller av liknande orsak inte kan utföra tjänsten på ett säkert sätt, så får han inte tjänstgöra.

 

Det står inte att han kan låta bli om han vill. Det står att han inte får..!

 

Så kan man fråga sig vad "lignende årsak" är. Det är för exempel tillfällen då koncentrationen är dålig pga att man har tankarna på annat håll...som när man fått dåliga nyheter, t.ex.

Oavsett så får man inte flyga om man anser sig "uskikket". Den som bäst bedömer om du är uskikket är ju du själv.

 

Som sagt, detta gäller för flygande. Kraven till tjänsten är ganska lik flygledarens.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå står det at Avinor vil saksøke flyegeledere . Dette er slikt som gjør meg sint, for jeg tviler ikke overhodet på at flygelederene gjør det riktige, det de er lovpålagt til. Men svært ofte virker det som Avinor tar avgjørelser, eller forsøker å gjøre ting som strider i mot lovverket. Kanskje Avinors ledelse også skulle fått litt undervisning i lover og regler ol?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avinor er ingen velferdsorganisasjon. De skal drive kostnadseffektivt og uten å sløse med ressurser. Alle bør være forberedt på at deres jobb ikke nødvendigvis varer evig, og at den som betaler lønnen også må ha lov til å effektivisere sin virksomhet og følge med i tiden.

 

Flygeledere må da skjønne at Avinor ikke driver med sin virksomhet kun for å sysselsette de...

 

Hvor dum må man forresten være for å forstå at dette ikke var organisert aksjon?

 

Er det noen av dere som er arbeidsgivere??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frp reagerer

Fremskrittspartiet mener flygeledernes reaksjon må få følger. Kenneth Svendsen, stortingsrepresentant for Frp og medlem av samferdselskomiteen, sier til NRK at det må bli slutt på at flygelederne kan si nei til å styre flytrafikken.

 

Han krever at regelverket som flygelederne viste til da de sykmeldte seg mandag, må vurderes på nytt.

 

Nå skal de altså se over lovene/reglene på nytt, slik at de må jobbe selv om de ikke føler at de er i stand til det? DET blir jo uforsvarlig det? Syns det flygelederene gjorde var det eneste riktige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg lurer litt på hvordan pipa her inne hadde blitt om flygelederne hadde gått på jobb og der hadde skjedd en alvorlig hendelse (kollisjon i lufta, evt at et fly styrta i bakken). Og under granskninga kom det frem at flylederenes konsentrasjon hadde vært helt på topp som en følge av denne meldinga som kom i går..

 

Tenker at pipa på noen av de her inne hadde fått en annen lyd da!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det där är ett påhopp på en duktig och professionell yrkesgrupp som jag respekterar fullt ut...

 

Dessutom, hur har Flygledarna terroriserat samfunnet mer är säg Sykepleierne?

 

Jeg betviler ikke deres dyktighet i jobben. Men som vi sier her i Norge: Flygelederne og heismontørene! Det er to yrkesgrupper som ofte har latt høre fra seg og som besitter det sterke pressmiddelet som et monopol innebærer. De har opparbeidet seg gode vilkår gjennom årene og betrakter dem etterhvert som en selvfølge, og jeg synes ikke det er riktig at de skal være immune for omstillinger i arbeidslivet som f.eks. pilotene har måttet tåle.

 

Synes det er en hån overfor sykepleierne å sammenligne dem med flygelederne. Sykepleierne har kommet dårlig ut av de fleste lønnsoppgjørene, streikene deres er som regel mislykkete og blir avbrutt av myndighetene før de får noen effekt, de har langt dåligere lønn enn flygelederne og de har betalt utdanningen sin selv.

 

Det är ofta en flygledare blir stressad på jobb, men aldrig sur och förbannad som de blev när de fick info om arbetsplats nedläggningen.

Den situationen var helt ny och skapade en typ av stress som inte hör hemma på en arbetsplats som kräver så hög koncentration.

Tviler ikke på noen vil blir stresset, men finner det fullstendig usannsynlig at alle flygelederne skal ha en like sterk psykisk reaksjon. Mennesker er forkjellige, noen lar bekymringer overskygge arbeidet, mens andre klarer å konsentrere seg hvis de må. Det bør statistisk sett finnes noen i sistnevnte gruppe blant disse flygelederne, spesielt ettersom det var en såpass stor gruppe.

 

Det er mange som har en truet arbeidsplass eller somm må finne seg i forandringer, men som ikke blir hørt.

 

Det är helt korrekt!

Men kan man jämföra att slöya fisk med att leda flygtraffik?

Men hva med en bussjåfør? Hvis han er ukonsentrert kan han drepe like mange folk som om et mindre flykrasj. Likevel blir han nok møtt med latter om han melder seg "unfit".
Lenke til kommentar
Del på andre sider

og jeg synes ikke det er riktig at de skal være immune for omstillinger i arbeidslivet som f.eks. pilotene har måttet tåle.

 

Nej, men det är heller ingen som påstår att de ska vara immuna mot det heller..!

 

Och det är många piloter som meldt sig "Not fit for Flight" i de senaste åren pga samma anledning som flygledarna på Röyken.

 

Därimot så bör Avinor ledelsen se över hur de delger information som de gjorde igår.

 

Om man släpper en bomb så får man förstå att folk blir skadade...

 

Det bør statistisk sett finnes noen i sistnevnte gruppe blant disse flygelederne, spesielt ettersom det var en såpass stor gruppe.

 

Det handlar mer om vetskapen om att du just fått information som du vet påverkar ditt psyke. Även om du känner dig helt ok så vet du att ditt undermedvetna kommer att bearbeta informationen du just fått.

 

Ta ett omvänt exempel. Du har just fått veta att du ska bli far, eller att du vunnit 1.000.000 på lotto. Du är lyckligare än du någonsin varit och känner att du kunde ta dig an hela världen på en gång! Men är ditt psyke klart för att arbeta under stor koncentration..?

 

Du bör ha såpass insikt att du vet att du kan påverkas undermedvetet och därför bör låta bli att gå på jobb.

 

Så även om någon kanske kände sig såpass ok för att gå på jobb så finns vetskapen om att du kan bli påverkad fast du inte märker det just nu.

Psykologi är intressanta saker!

 

Men hva med en bussjåfør? Hvis han er ukonsentrert kan han drepe like mange folk som om et mindre flykrasj. Likevel blir han nok møtt med latter om han melder seg "unfit".

 

Det gör han troligtvis. Det är ett lysande exempel på hur det inte ska gå till, och säger mer om busschaufförer än flygledare... Så händer det att Busschaufförer kör av vägen pga bristande koncentration också.

 

Borde politifolk gå på jobb och och fånga kriminella när de haft en jätte krangel med kona? De behöver vara i psykisk balans på sin arbetsplats också. Där har du klassiskt sett en "macho" kultur där det är fegt att erkänna att du inte har det bra med dig själv, även om det börjar bli bättre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bare for og svare på tiltale. Mange her er for unge sier du til at de "vet" hva avinor er.

Jeg har vær sommer vært på Næsinge siden jeg var 3 måneder. og jeg hører hva folk sier hører hva folk har opplevd. og det er en del.

 

+ at jeg syns dette er teit. Først valgte dem gardemoen som er full av tåke vær vinter så skulle luftfartstilsynet til bodø, "" (har en far som jobber der så jeg er vel litt inhabil i den saken. men sier bare min mening.) og så flyter de flygelederne fra nybeygde "" lokaler på røyken. ubegribelig . ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare starte med og si at jeg vil prøve å være helt nøytral i denne saken...

 

Hvorfori alle dager er alle så opprørt at Avinor la ned ett kontrolsenter for å spare penger? De kan vell ikke gjøre jobben sin gratis eller med underskudd? Avinor må jo tjene penger, og det får dem av flyselskapene iform av avgifter osv. , men når alle folk i Norge bare tenker lavpris og er så innihelvetes opp tatt av att alt skal være så ssykt billig, så må flyselskapene bare bokke og neie og gi dem det... Men da må de igjenn efektivisere med å sparke mange ansatte og stresse dem ut med syke arbeidsvilkår osv, og da må di krever av Avinor att alle avgifter blir mindre får og gi dere deres billigbiletter...

 

Så ut av alt dette så har alle dere og de stakkars passasjerenne som ikke rakk sine fryktlige billige ferier skylde seg selv!!!

 

Det er en ond sirkel vi er kommet inni... ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stilig. Nå vet jeg hvor jeg vil jobbe.

 

Ja, det vet jeg også. Vaske dame på Gardermoen ""

 

Ha Ha

 

Hehe Andre. Pleier vanligvis ikke å bry meg med små skrivefeil, men det skal skrives vaskedame, i ett ord. Sånn som jeg leser det, ser det ut som du har lyst til å vaske damer på Gardermoen """"

 

Var ikke meningen å kritisere rettskrivingen din, var bare litt morsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Outsourcing til India burde jo etterhvert bli en reell mulighet, i alle fall mens vi venter på at datamaskinene skal ta over hele showet. Inderne vil arbeide hardere og antagelig også være flinkere ettersom gjerne bare en av tusen søkere ville kommet inn på utdanningen (ganske vanlige forhold i india, det er derfor de er så flinke...), og pilotene ville måtte venne seg til indisk aksent hos flygelederne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...