Jump to content
Sign in to follow this  
Evert Valla

Widerøe Twin Otter

Recommended Posts

Hei alle Twin Otter entusiaster!

Er selv en stor beundrer av dette flyet som jeg vel kan si at jeg har vokst opp med ettersom jeg kommer fra Vega utenfor Brønnøysund.

Det er uten tvil en viktig epoke som i dag avsluttes med siste flyging for Twin Otteren. Den har betydd utrolig mye for vår kystbefolkning.

Jeg har mange minner fra utallige turer med denne maskinen, men synes jeg kan ta med en litt morsom historie her: Etter avsluttet Lofotsesong i 1979 tok jeg "postflyet" fra Bodø til Brønnøysund. Dette var en rute som startet kl. 05.00 om morgenen. Etter en lang og noe fuktig natt på "byen" sovnet jeg av i fremste sete. Våknet av lett rusking i foten og en smilende flykaptein. Det viste seg at jeg i søvne hadde strekt ut begge bein og lagt dem oppå koffertene til flygerne. Disse står alltid plassert mellom sete inne i cocpit.:-)

I forbindelse med siste flyging for Twin Otteren har jeg mekket sammen en DHC6 i Widerøes farger. Den har natt-texture, FDE for PRO, sjekkliste og ref. liste. Den siste innspurten har vært hektisk og det har ikke blitt mye tid til testing. Håper dere blir fornøyd med den, men send meg en mail hvis dere finner grums.

Sendte akkurat nå filene til Dag, så vi får se når han rekker å laste opp.

Hilsen

Evert Valla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hei Evert

Sånne MÅ DU LAGE FLERE AV!

KJEMPEBRA!

Sjekk detaljene folkens!

mvh.

Arnt Kalseth

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jan Erik: Det var vel ikke bare TV2 og NRK som filma som gal i dag [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] Tok visst noen bilder vi også [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] TV" var å filma i går også [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

Evert: Gleder meg til å prøve TwinOtteren. Hadde mer enn gjerne sett at registreringsnret hadde vært LN-WFD da [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image]

Mvh

Lars Chr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei.

Det var akkurat på NordNytt om Twin Otteren.

De sa at det kom til å være en markering i Båtsfjord når den har landet der.

Den siste turen går fra Kirkenes Kl. 19.25 og slutter i Båtsfjord ca. en halvtime seinere. Den er vel over Vadsø ca. 10-15 min etter take-off. Kaptein Per Støre(55) har fått æren av å parkere den siste Twin Otteren.

Twin Otteren vil stå i Båtsfjord til Lørdag før den vil bli fløyet vekk og klargjort for salg. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/frown.gif[/image]

En annen nyhet er jo at Arctic Air vil begynne å fly Vardø-Kirkenes på Lørdag med Dornier 228 (samme som Norving brukte) Vi må vel snart få Arctic Air på FS2000.

Hilsen Meg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

TwinOtteren blir flydd av Walter Carlsen og Petter Nordbye når idag fram til Båtsfjord, hvor den skal "overnatte". I morgen blir den ferget til Bodø via Vadsø, selvfølgelig, for å hente noe utstyr o.l. Den lander i Bodø rundt 1500 hvor det skulle være en markering tydligvis, jmf innlegget til Stefen (styrmann på DHC6). TwinOtteren er priset til ca 1.2millioner dollar.

Hvis det virkelig er Per Støre som skal ferge TwinOtteren til Bodø, så er det noe han har fortjen med ca 18700 timer bak spakene på Otteren. Kan jo nevne at det er mange sider ang TwinOtteren i det nyeste Perspektiv.

Mvh

Lars Chr

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

Originally posted by Evert Valla:

Det tar deg kanskje 15 min. i PSP eller Paint å endre registreringen med de nye *.BMP filene i FS2000. :-)

Evert

[/b]

hehehe

tar nok meg MER enn 15min å gjøre slikt, kan ikke sånnt jeg [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] Overlater det til de som kan slikt jeg [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image] men gleder meg iallfall til å teste TwinOtteren i FS2000 [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Mvh

Lars Chr

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei.

Jeg så den. Kl. 19:48 fløy den over Vadsø.

Jeg tok hunden med på en tur bortover gangstien og prøvde å følge litt med på himmelen. Der så jeg det blinket i skyene og jeg hørte en dempet Dhc-6 lyd i det fjerne.

Kanskje på sin plass å nevne at bikkja stakk av og har enda ikke kommet tilbake enda. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/mad.gif[/image]

LARS C: Vet du når Twin Otteren kommer til Vadsø i morgen? I finnmarken sto det ihvertfall at det var Per S. som skulle fly den.

Hilsen Meg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

Originally posted by Jonas Olsen:

LARS C: Vet du når Twin Otteren kommer til Vadsø i morgen? I finnmarken sto det ihvertfall at det var Per S. som skulle fly den.

Hilsen Meg.

Leste artikkelen i Finnmarken, den var meget bra men inneholdt en del feil (som er vanlig i Finnmarken). Jeg vet ikke hvem som skal ferge TwinOtteren til Bodø. TwinOtteren kommer rundt kl 1020 eller der omkring

tror jeg det var, husker ikke helt [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Mvh

Lars Chr

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

Originally posted by Lars Chr. Hansen:

Jeg vet ikke hvem som skal ferge TwinOtteren til Bodø. TwinOtteren kommer rundt kl 1020 eller der omkring

tror jeg det var, husker ikke helt [image]
'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]


Jeg tror det er nestoren blant Twin-Otter-skipperne, Per Støre, som skal fly turen til Bodø.

I kveld har jeg vist Widerøes Twin Otter den siste ære ved å fly fra Båtsfjord til Bodø på ferry flight. Jeg brukte Evert Vallas DHC-6, Svein Holbøs panel - lett endret Marco Pacagnella og meg - (autopilot og paneldekor bl a fjernet), og air-fila Dhc6widN. Ingen værgenerator - bare en nordnorsk stjerneklar kveldsopplevelse - og memories.

Turen tok 2 timer og 33 minutter, og ruten var Seida, Banak, Alta, Bardufoss, Evenes, Ilstad NDB, og en perfekt (om jeg må si det selv [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] ) landing på bane 26 i Bodø med touchdown i underkant av 80 kts. Turen endte foran vestre hangar til Widerøe på Langstranda.

Jeg har hatt mange, mange turer mer DHC-6 i virkeligheten, både i Nord-Norge og på Vestlandet. Den siste med en landing på Røssvoll-Rana som startet med en missed apporach og senere vakker touchdown. Han som fløy den er forøvrig en kjenning av meg, som sluttet sin karriere i Widerøe nettopp på Båtsfjordruten. Han konverterte til Braathens for ca 3 år siden, og flyr approach speed i DHC-6 cruise speed.....

De aller fleste av mine turer i "Kråka" har vært ren nytelse, noen har vært adrenalin-cick. En av de mange gode om Twin Otteren er en (nordnorsk) skipper som uttalte: "Hvis han hadde hatt klør, hadde jeg tatt han ne' i ei forra!" (For de uinvidde i dialekt - "forra" er ei furu.)

DHC-6-eren blir ikke slettet i min FS.

Lars, jeg kommer til å følge med i morgen formiddag!

Hilsen Roald

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har også hatt mine opplevelser med Twin Ottern. Bl.a. en gang i stort fra Bodø til Evenes via Narvik. Et øyeblikk var jeg overbevist om at vi bikka 90 grader! En herlig arbeidshest, Twin Ottern. Jeg har faktisk også flydd Singel Otteren en gang. Men det husker jeg ikke noe av... var bare 6 mnd gammel den gang.

[Edited by Ivar Paulsen 01-04-2000.]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei.

Minner med Twin Otteren... hm.. skal vi se.

Jeg reiste alene med fly da jeg var liten. Hadde vært å besøkt besteforeldrene mine i Melbu. Var på siste etappe på reisen og vi skulle over fra Kirkenes til Vadsø. Alle gikk ombord i Dhc-6en og spente seg fast. Motorene blir startet opp og.... slått av. Alle får beskjed om å forlate flyet. Det har oppstått motorproblemer. Alle inn på flyplassen og ut igjen etter 10 min. Hele prosessen gjentar seg men på tredje forsøk kan vi endelig ta av. Må innrømme at jeg var litt nervøs. Jeg var bare 6-7 år og motortrøbbel betyr at man faller ned... eller stopper.

Annen opplevelse:

Pappa jobbet i tårnet i berlevåg og jeg var der på besøk. En twin otter uten passasjerer tar av og flyr ut mot havet. Plutselig klatrer den noe voldsomt legger seg over 90 grader og kommer rett mot tårnet. Jeg holdt på å drite meg ut. Var framdeles bare 6-7 og ting som kommer mot deg, treffer deg. Flyet suste rett over taket og det ristet i hele bygget. Det var stilig som ****.

Hilsen Meg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

....og da var TwinOtteren forsvunnet og landet i Bodø.... så nå er det bare å fremkalle filmene og se om det ble noe av bildene [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/wink.gif[/image] Har tatt en del bilder den siste uka iallfall [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/grin.gif[/image] Og det var noen å tok bilder i dag også, ikke sant Jonas [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Mvh

Lars Chr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm.... Hvem er du Lars C.??? Jobber du på flyplassen?

Jeg var på flyplassen idag å tok noen bilder ja... 30 stk. [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Vi kjørte først opp til hangaren men fikk beskjed om at den skulle takse ned til "terminalen". Så var jeg inne i flyet og tok bilder av cockpit og cabin. Det var det goe gamle interiøret. Orange/brune seter.

Så tok jeg masssse bilder av flyet. Fra alle vinkler. Jeg var oppe i tårnet og fikk tatt et par oversiktsbilder. Kanskje jeg kunne lagt dem ut på internett men jeg har ikke peiling på hvordan.

 

Hilsen Meg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Jonas

Jepp jeg jobber på flyplassen [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Trodde du hadde skjønt det [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Jeg klarte selvfølgelig ikke å få somlet meg til å få tatt bilder inne i flyet [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Tar gjerne i mot en kopi fra deg hvis du har [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Mvh

Lars Chr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stili...

Jeg har jo ikke fått framkalt dem enda men blir vel å sende dem inn til Extra film å da får man jo et xtra sett bilder. Jeg tok et bilde ut av passasjer vinduet også så man kan lage virtuell view ut av det. Jeg tok bilde ut av vinduet ved flaps. Tenkte å ta et bilde lengre fram ved propellen men den sto i ro så det hadde sett litt dumt ut når man flyr.

Tenkte jo at du jobbet der men måtte bare få det bekreftet... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif'>http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image] Hvor på flyplassen jobber du? Eksp. eller... Pappa jobber i tårnet... [image]http://www.flightsim.no/ubb/images/icons/smile.gif[/image]

Hilsen Meg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...