Gå til innhold

Ny pc


Kevin Patel

Anbefalte innlegg

  • Svar 87
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive medlemmer

Mest aktive medlemmer

Når man snakker om pris. Hos Komplett koster en PC med alt det dyreste, og tillegsprogrammer bare 133.000kroner. Inkl. Photoshop og alt annet dyre greier de selger der. Personlig skal jeg punge ut med 12.500 spenn for en brukbar PC der! Blir ny PC snart nå, ja! ""

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folket tåler tydeligvis ikke å høre at noen har kjøpt en hva jeg vil karakterisere som meget konkurransedyktig datamaskin. Mange eksperter var det sannelig her også, og det er jo allitd hyggelig.

 

DELL er ikke det aller rimeligste, men du kan ihvertfall være sikker på at kvaliteten er av ypperste klasse. Gratulerer med RDRAM forøvrig - det er dyrt, men du knuser de fleste i eksponential-tallknusing, og på UNIX-plattformen er dette sinnsykt å være i besittelse av (skulle gjerne hatt det selv).

 

Om den kostet 39.000 vil jeg anta enda mer fulgte med, da dette følgelig er en meget avansert maskin. Siden du har HTT kan du jo prøve den som server. Dell benytter til tider en litt innteressant hardware-kombinasjon som kan forbigåes ved å benytte NetBSD som operativsystem.

 

NetBSD kjører på hva det skal være, slagordet er "Try it on your toaster" - ikke mindre enn 28 prosessorfamilier støttes, inklusive all tenkelig, eksotisk hardware. Den kan utvilsomt bootes på en Nintendo, og kjøres fint fra MacOS eller AMIGA.

 

Skal du kjøre et Windows-system på den? Vel, da ville jeg overveiet å forsøke deg over i UNIX-verdenen. Kjøp en bok, begynn gjerne med BSD eller Linux, og se hvordan din maskin kan utnyttes til hva det skal være. Kjør Windows-spill og programmer gjennom WINE, eller PCx - ja, milighetene er mange.

 

UNIX har en sofisiktert oppbygning som sikrer en ekstremsatbilitet som CP/M-systemet Windows kan se grundig langt etter. Det er dønnsikkert (især med OpenBSD) og kraften er uvurderlig. Du kan kjøre et UNIX-system på alt fra en PD7 fra 1967 til en toppmoderne UltraSPARC-prosessor fra 2003 - og Intel x86 er selvsagt støttet utførlig.

 

Gratulerer med ny PC - og forhåpentlig velkommen til UNIX-verdenen med et kraftmonster.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en 2Ghz P4, med 512mb DDR Ram, og et 128mb GeForce 4 kort som jeg bygde selv i fjor sommer, alt i alt gav jeg rundt 6000 for alt sammen...

Men da skal det sies at jeg hadde tower, skjerm, mus og tastatur fra før...

Har svært få problemer med den, de problemene jeg har kommer av det faktum at jeg kjører Windown...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Repartisjonèr harddisken, og lag to biter. En med NTFS (for Windows XP) og en med ext3, ReiserFS eller UFS2 (for Linux eller BSD evt.)

 

Siden kan du legge inn Windows først, og et UNIX-system på den sideordnede partisjonen. Dette vil gi deg muligheten til å sette opp et DualBoot-system med Windows som standard.

 

Skal du velge Linux velger du:

 

RedHat - hvis du er nybegynner og ønsker rask og enkel konfigurasjon, men med mange muligheter.

 

Debian eller Slackware - hvis du har god erfaring, og øsnker frihet innen konfigurasjon og et system med en sterkere basis i UNIX.

 

Velger du BSD gå for:

 

FreeBSD - for overall-kompatiblitet, stabilitet, sikkerhet og enorme muligheter. Ports-sytemet med tusenvis av programmer er innebygd og kan oppdateres med CVSUp.

 

NetBSD - for eksotisk hardware (for eks. Dell), og med gode muligheter.

 

OpenBSD - for sikkerhet på høynivå. Tre sikkerhetshull er funnet siden 1999...

 

Du kan jo gjerne introdusere familien for KDE 3.1.1a - med en smakfull utforming og med mange muligheter er dette også fint for familie og søsken. Bare sørg for å ikke la dem logge inn som root...

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvsagt mener vedkommende det. Hva skal vi egentlig med disse dataselskapene, når vi lager bedre selv?

 

Hva skal vi med Intel, når AMD er mye billigere og bedre? Intel gjorde ikke noe annet enn å faktisk konsturere den første mikroprosessor i 1971, intet mer, intet mindre.

 

Pøh - legg ned alle slike konsern. Vi fremstiller absolutt alt bedre i heimen. 30 millioner transistorer skremmer ikke en hardbarket "Windows XP"-bruker...

 

Heh.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sa jeg noe om pressing,og skvising? Nei,jeg bygger IKKE maskina mi på rommet mitt,men jeg har en antistatisk matte,med "jording" og et antistatisk armbånd. Disse tingene bruker jeg HVER gang jeg skal fikle med større ting inne i PC'n. Jeg er EKSTREMT redd for å ødelegge noe,så jeg tar det forsiktigt. DEssuten sa jeg som regel,og det er noe annet en "alltid"!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men poenget er at du med slike uttalelser, Alexander, må underbygge påstanden din. Hvorfor blir maskinene bedre hvis du bygger de selv? Hvorfor eksisterer alle disse enorme selskapene hvis du og dine likesinede gjør det bedre? Det lurer jeg litt på. Tar jeg ikke helt feil, og rett gjerne på meg hvis jeg gjør det, tror jeg nok at bl.a. DELL har tatt sine forhåndsregler hva angår statisk elektrisitet også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Navnet mitt UTEN X! Poenget mitt,Jørn,var at dersom du bygger maskina di selv,får du mye større kunnskap om åssen en maskin er bygd opp.Jeg mener også,at det å bygge PC'n sin selv er for de mer vidrekomne.Jeg skal fortelle deg en liten historie, om en n00b i klassen min,som absolutt skulle bygge PC'n sin selv. Han kjøpte alle delene( faktisk var det jeg som gjorde det,siden han ikke har internett),og vi beli enige om at han skulle ta de med hjem til meg,pga den fine antistatiske matta mi. Vi satte i gang med bygginga,og alt gikk fin,maskinen bootet og vi installerte Xp. Et par dager etter at han hadde dratt hjem,kom han til meg på skolen og sa: "Aleks,maskina starter ikke,du tar bussen hjem til meg og fikser det" "Nei" sa jeg,etter som jeg bor på jessheim,og hanpå mogreina som er ca 2-3 mil unna hverandre. Han begynte selvfølgelig i mase å sutre,men det hjalp ikke. Jeg spurte han om hva som skjedde når han startet opp,da sa han "den starter ikke" en gang til. "Jeg tror det er powerswitch kabelen som er gåen" sa han. Dagen etter,kom han til meg,og var overlykkelig fordi han klart å fikse det. Vet du hva problemet var? Powerswitch kabelen hadde detti ut! Hvis man har guts til å åpne kabinettet, så er man et godt steg på vei! Hvis man ikke tør, så kjøper man Dell o.l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg kan fikle så mye på pcen som det du kan, jeg har det mye mer ryddig i kabinettet, jeg trykker på to knapper så er den er hudaulisk greie spm åpner kabinettet seg. så kan jeg gjøre akkurat som jeg vil på pcen. og på dell så trenger du faktisk ikke ha en antistatisk matte. du trenger bare koble en ledning inn i en stikkkontakt som går fra pcen. ledningen er jordet. og hvorfor skal jeg drive å fikse noe med pcen min, nåe jeg bare kan ringe dell, så kommer de dagen etter, og de har alltid med seg en bærbar pc som kan lånes hvis de ikke får det til å dagen. Hvor gammel er di Aleksander?? å kjøpe en pc fra f.eks dell må jo klart være mye bedre enn å bygge selv. jeg har bygget pc selv for lenge siden, men det gadd jeg ikke nå, pga at jeg fikk denne billig. jeg har mange fler muligheter med pcen min, jeg trenger ikke være redd for å miste den i bakken. lurer på hvorfor statoil, norsk hydro, kværner og mange andre bruker dell. hmmmmm.... noe du vil fortelle meg?? alle de er dumme, var det sånn???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tulleprat. En skal ikke lese meget før en har dette på plass - noen klikk på hardware.no og konfigurasjonen er klar.

 

Jeg synes ikke det er rettmessig å titulere seg professjonell som en følge av at en har bygget egen PC - Dell produserer utmerkede maskiner, til en litt høyere pris.

 

Men siden dette sitter så godt inne - kan du bygge et Sparc64-system til meg med 256 TB RAM, som skal kunne styre et nettverk på 2.500 maskiner gjennom en Cisco-router og MetaFrame... ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså: Man kan i de fleste tilfeller bygge en bedre PC selv til en rimeligere penge, nå snakker jeg om NORMALE hjemmepc'er... Man kan tilpasse specs slik man vil selv, har større mulighet til senere oppgradering, og man vet nøyaktig hvordan maskinen er oppbygd.. Dell er nok en av de beste til å bygge PC'er til folk, men de er ikke noe bedre enn en som setter sammen en selv, sikkert like bra dersom de bruker samme komponenter... Men Dell skal ha noe for jobben, og det er i mange tilfeller ikke lite... Bygg selv = større frihet og i mange tilfeller så får du den maskinen som passer best til akkurat ditt bruk og din lommebok..

 

Lars

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...og de har alltid med seg en bærbar pc som kan lånes hvis de ikke får det til å dagen.

 

Jeg vet ikke hvor gammel du er Kevin, men dette kan jeg ikke la være å kommentere. For her farer du med ren løgn. Jeg er selv såkalt Dell Certified Systems Expert (DCSE) på notebooks, desktops og servere, og kan vel være den som kommer hjem til deg den dagen maskinen din går i stykker. Og at du skal kunne låne en bærbar PC fra meg og mine kolleger er helt nytt for meg. Hvor i all verden har du det fra? Det du har er antakelig en 3 års next business day on site avtale, og det innebærer på ingen måte noen avtale om låne PC. Ingen andre garantier fra DELL har en slik ordning heller for den saks skyld......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i diskusjonen!

Du kan poste innlegg nå og registrere deg senere. Hvis du har en brukerkonto kan du logge inn nå for å poste med din egen konto.

Gjest
Skriv svar til emnet …

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere innhold har blitt gjenopprettet.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Opprett ny...