Gå til innhold

Morten Aalberg

Members
 • Innholdsteller

  364
 • Ble med

 • Siste besøk

 • Dager vunnet

  3

Innlegg skrevet av Morten Aalberg

 1. Hei Kjetil, Du har jo laget en flott Skarnsund bro og det ser ikke ut som om ASOBO får med  seg den etterlengtede Gråkallen samt masta på vassfjellet som du nevner.

  Gidder du å forbarme deg over disse to landemerkene? To viktige landemerker det der ved innflyvning sørfra for landing rwy 09 på Værnes.

  mvh

  Morten Aalberg

 2. Hei dere eksperter der ute.

  Skal hjelpe en kompis med å innstalere sin MS2020 kjøpt via Stream. Er det noen som kan gi oss et greit tips på hvordan man innstalerer denne i en spesifik mappe på harddisken.

  Kan man eks lage en mappe som heter MS2020 på den harddisken man ønsker, å styre den dit, blir i så fall Communitymappen også tilgjengelig der?

  mvh

  Morten Aalberg 

 3. GSX Pro skal iallefall ut fra mitt system enn så lenge. Er jo så fonøyd med MSFS2020 slik den har blitt at jeg kan ikke rose det godt nok. Ikke en CTD den siste tiden, meget stabil og bra inntil den GSX saken. Og med pmdg inne og snart 800ˋn kan man snart ikke forlange mere. For en sim det ser ut til å bli. Mangler sellvfølgelig en del enda men det kommer vel etterhvert. Hva mangler vi egentlig? Jo jeg savner at AI trafikken er mere real, savner mulighten for AFCAD slik at parkeringer blir mere real, huff ja kan fortsette men alt alt er jeg meget fornøyd så langt. Nå har det blitt mye pmdg b737-700 i det siste men her om dagen tok jeg Bonazaen fra Værnes til Kvernerget VFR, fytti for en tur, for et scenery det begynner å bli, imponert. Men tilbake til starten, spar pengene inntil GSX begynner å bli det den skal være. Og en takk til Robert her inne som sa, slett P3D og kjør all inn på MS2020, har ikke angret en dag på det tipset!

 4. Hei alle sammen.

  Mange smarte hoder der ute så man må lufte sine spørsmål her inne.

  Benytter AI traffikk fra Alpha India Group i min MS2020 og som Trondhjemmer blir det mye Værnes. Når det gjelder Widerø ser jeg bare Q400`n som kommer til og fra Varnes. Dash 100 og 300 er jo totalt fraværende. Noen som har fått med seg noe når det gjelder dette.

  Et annet spørsmål, i FSX og P3D kunne man redigere AFCAD slik at parkeringer ble mere real, finnes det noen mulighet for dette i MS2020. Flyene parkerer jo i hytt og pine. Utenlansterminalen ved Værnes benyttes iallefall ikke av de som bør parkere der.

  Og et tredje og siste spørsmål. Har slått av de helsikes stygge ASOBO originale flyene i options men alikevel dukker de opp, noe å gjøre med akkurat det.

  Når det gjelder Widerøe og rutene er fra Pandemitiden så skulle ikke dette påvirke da Widerø nærmest fløy som normalt de rutene de hadde. mmmmm

  Ha en fin dag alle sammen.

   

  mvh

  Morten

 5. I min kjære PMDG B737-700 har jeg plutselig fått blåfarve på de bryterne jeg peker på, fikk også cockpit tool tips teks men det har jeg fått fjernet. Noen som kan gi noe tips når det gjelder den blåfarven og få fjernet dette.

  En annen sak, er det noen mulighet for å få fjernet MS2020 ground equipements as Push back traktoren ( den blå ).

  Som dere sikkert forstår så er det PMDG og b737 som gjelder her i hangaren.

 6. Ja det er nok verre enn det. At de ikke bryr seg om oss oppe i Nord er tragisk synes jeg. Så på en ASOBO event der dette spørsmålet kom opp og svaret var at de kunne se på det ila sommeren ( takk til de/dere som har lagt inn dette tema hos ASOBO ). Det at man fortsatt har islagte fjorder on nedsnødde airports ( ENVA ) bryr de seg ikke om. Men de sliter, Real Weather i MS2020 er jo ikke å juble over. Problemet er vel at Real Weather er intergert i selve simmen at man sliter med å gjøre de endringer som trengs. Seasons følger temp og ikke årstid og i Trondheim og Trøndelag har ikke våren kommet enda, nede mot 0 på natta her.  Flyr aldri uten real weather og real time så de gode VFR flights er det lenge siden jeg fått tatt fra Værnes.

  Men, flyr jo fortsatt P3D v4,5 og Active Sky weather, der stemmer det meget bra mtp vær og årstid.

  Her har ASOBO en virkelig utfordring som de sikkert vil fikse etterhvert.

  Men nå er det vel snart tid for en skikkelig Boeing i MS2020, takket være PMDG. Gleder meg til mandagen, det blir stort. Så får en bare glemme Trøndelag og den jævla is dritten for en stund og heller ha oppstart Gardermoen eller København Kastrup.

  Ha ei fin helg alle gode flightsimmere her inne.

  mvh

  Morten

  • Like 1
 7. Legge MS2020 på hylla, nei. Har trua på prosjektet og mener innerst inne at dette er noe av det mest positive som har skjedd på lenge for oss flightsimmere. Som dere forstår benytter jeg også P3D og er godt fornøyd med den. Men hos P3D står det litt stille mtp de store oppgraderinger. Beklager til dere om jeg virker negativ men det må få være lov i et godt diskusjonsforum som dette å få ut litt frustrasjon. De burde jo kort sagt klart å fikse dette problemet, det er jo beskrevet som bug på deres fora i lengre tid nå. Men men, nok om det, vi ser fremover og gleder oss til neste world update som er Spania og Portugal. Kanskje, kanskje vi har PMDG B737 i stallen også da, lets hope. Da er det nok store muligheter for at min P3D ryker ut.

  • Like 1
 8. Skuffet jeg........., Hadde håpet at de hadde fikset dette nå men Trondheimsfjorden og kysten vår er fortsatt islagt, dette er ikke real på noen måte.! Real weather, huff, nei takke meg til Aktive Sky og P3D når det gjelder akkurat det. Flyplasser som Ørlandet, Kvernberget osv, det er jo som å komme til Grønland en kald vinterdag, ikke bra i det hele tatt. Dette er rett og slett for dårlig, begynner å bli møkka lei hele MS. Slik jeg benytter MS2020 nå er det stort sett VFR og det er jo blitt, for å si det mildt, elendig. Men men, det går jo mot vår. Men som sagt, skuffet nok en gang jeg, sorry, dette er for dårlig.

  • Haha 1
  • Confused 1
 9. Selv tror jeg at det vil ta et par år før MS2020 er på nivå med P3D, dette i stabilitet, vær, fly og AI Traffikk. Jeg kjører P3D v4.5 og MS2020. Skal jeg ta en real Airline flight er og det blir nok P3D og PMDG B737 NGXu jeg benytter. Kunne jo være spennende å kaste ut noe penger ved å oppgradere P3D til v 5.3 men jeg har fortsatt trua på at MS2020 har et større potensiale fremover, så slik blir det ikke for min del.

 10.  

  Føst og fremts Godt Nytt År til dere alle.

  Unnskyld meg, men MS2020, Asobo, de bør skjerpe seg.

  Desverre blir jeg skuffet etter hver update. På meg ser det ut som om de er mest opptatt av eye candy og ikke det som virkelig er vesentlig. De om det. Tipper at det fortsatt vil ta et par år før vi er på høyde med P3D mtp vær, vind, traffic, vitrual airlines osv. Ser man på deres planer fremover blir ikke gutta i Asobo arbeidsledige ( ref UP7), men det er kanskje det som er meningen. Hva med å slippe en slik simulator med så elendig kvaltet på fly, fatter det ikke. Det å legge ut en Dreamliner, en Airbus 320 som overhodet ikke er flybar (bare en vits ), for meg helt på jordet. Men begeistringen fanger og vi godtar det meste, men men, jeg synes ikke om det. Ikke nok om det, selv hovedflyet i MS simulator gjennom 30 år, Cessna 172/182 klarte de heller ikke å få flybar ihht virkeligheten. Fytti si æ bare, det er jo enda ikke der det skulle være mtp realisme.

  Ikke misforstå, jeg er fan men hater å være en tålmodig betatester mens de tjener millioner på slike som oss. Liker det ikke. De holder jo kortene tette til brystet. Ingen får blande seg inn i deres Real Weather, real traffic, nei nei, det vet de best selv, men får de det til å funke, nei, ikke etter mitt syn. Hele Trondheimsfjorden har vært islagt sine før jul og det samme med nesten hele Norgeskysten. Nei da, det betyr ikke noe for de gutta der, de vet best. Rævva spør du meg.

  Lyspunktet i disse dager er AIG trafikk, men også de bærer preg av de begrensinger som er i MS2020, men men, deilig å se annet enn de dårlige animerte flyene til Asobo i allefall ( det å slippe å se den A330 ) er en glede.

  Ærlig talt, begynner å bli litt lei av hele MS2020. Det som er deilig er at jeg kan ta min PMDG 737 i P3D og ta meg en real flight slik jeg liker i Virtual Norwegian, tror det er langt frem til det i MS2020. GSX, loading catering, cargo, pax, push back for så å taxe til riktig takeoff rwy etter anvisning fra Active sky real weather.

  Avsluttningsvis må jeg si at jeg følger med men det er langt imellom at jeg gidder å ta en flight. Mye av det positive som har skjedd har vært gjennom 3 parts utviklere. Synes TBM`n er brukbar og tar jeg en tur er det med den. 

  Som dere sikkert forstår venter jeg med lengsel på PMDG`s 737, men det kan jo ta tid ettersom ASOBO enda ikke har kontroll på sin SDK og systemer for videre utvikling. PMDG er kvalitet og de viker ikke på sine prinsipper, det er det som blir kvalitet.

  Ikke misforstå meg, jeg lever i håpet. Ha en fin kveld alle gode flightsimvenner her inne.

  mvh

  Morten

  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
×
×
 • Opprett ny...