Gå til innhold

Roger J

Members
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Siste besøk

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Roger J's Achievements

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har ikke slått meg å sammenligne siden simmen har stått stille i lang tid. Kanskje du har et poeng
  2. Etter litt mer prøving ser det ut til at Norway DEM 20m er problemet, uten dette i community-mappa blir memoryloaden i nord på rett i overkant av 20GB men slipper iallefall "stutters". Synd, siden med unntak av flyplassene er jo terrenget tross alt hovedattraksjonen å fly etter
  3. Etter å ha lastet ned etterlengtede ENLK har jeg oppdaget kraftig stutter og unormalt høyt minneforbruk i den nordlige landsdelen. Problemet har ingen ting med ENLK-addonet å gjøre, ei heller DEM Lofoten og Værøy. Fra normalt å ligge på 13-16GB minneforbruk (fortsatt det i resten av verden/Norge) strupes maskina av at tett på alle 32GB kjøres med påfølgende 10-15 sekunders stutter og freeze. Forslag til løsning mottas med takk, lenge siden sist jeg fløy i Nord-Norge så vanskelig å si når dette fenomenet egentlig dukket opp (Funker greit uten addons i Community, og har også prøvd uten addons som ble oppdatert ila siste uka)
  4. Skjønner godt du vil finne ut av det der, ikke spesielt behagelig å høre på. Håper det hjelper med støttebrakett, finner alltids noe som kan støtte opp for avlastning MSI Afterburner ble nevnt tidligere, du kan jo sette viftereguleringen til et akseptabelt støynivå hvor kjøleeffekten fortsatt er god. Men det fordrer at man følger med på temperaturen på GPU under belastning (mulig den tar over styringa om det blir for varmt, det vet jeg ikke) men da skal du iallefall slippe intervallblåsinga.
  5. Du har vel kanskje allerede kjørt litt uten sidevegg på kabinettet for å isolere støykilden? Blir kanskje vanskelig å vurderer støynivået uten sidevegg all den tid veggen også isolerer noe, men vil tro viftene kjører på en litt mindre rpm uten vegg/vindu. Gjelder det kun en vifte eller flere? Skal kanskje ikke gjøre dette, men jeg hadde en "raklelyd" i kabinettet mitt, og stoppet hver enkelt vifte med et lett trykk på de enkelte viftene (de spinner raskt opp igjen) og dette gjorde feilsøkingen veldig effektiv. Gjorde vel og merke ikke dette når de gikk for fullt, men fant en vifte med defekt lager. 2070'n har du kanskje hatt en stund, hvordan er det med støvlaget på kjøleribbene bak viftene?
  6. Med tanke på de screenshotene du viste er jo cpu-tempen din fin og viftene jobber ikke på max turtall. Hadde du denne støyen når skjermdumpene fant sted så ligger ikke støyproblemet i at viften(e) til kjøling av CPU går for fulle mugger iallefall. Selv bruker jeg CPUID HW Monitor for å se på øyeblikksbildet og maxavlesningene under en spilløkt. Da får du en god indikasjon på hvilke komponenter som går varme og på eventuell full ytelse. Jeg er absolutt ingen ekspert på området men håper du finner ut av dette. (Om man skal se humoristisk på situasjonen har du et veldig troverdig lydbilde i forhold til situasjonen i cockpit på B737 under flygning)
  7. Dette vil nok avhenge litt av luftstrømmen i kabinettet ditt, men erfarer selv at spesielt FS2020 er krevende for maskina. AISUITE3 inneholder FanXpert4, og presets i denne avgjør hvordan maskina håndterer viftereguleringen. Her kan du selv justere de ulike modusene Silent, Standard, Turbo og Full Speed mtp på ønsket rpm-innslag på ulike temperaturer. Selv har jeg justert opp vifteregulering til å øke rpm til feks 75% på en lavere temperatur feks 65grader slik at full storm ikke inntrer før tempen overstiger dette. Husk at de ulike viftene du har i kabinettet kan ha forkjellige spesifikasjon ifa støy og rpm. Kjør viftene på ulike hastigheter for å bedømme lydsjenanse og hva som er akseptabelt for deg. Kjør simmen og prøv de ulike hastighetene for å se hvilken temperatur du havner på, selv kjører jeg med en viftebelastning som gjør at min overklokkede 10900K ikke ligger over 65 grader under load. Jeg har ikke et spesielt godt kabinett, men flere enn meg setter GPU'en på en skikkelig prøve med høye settings, denne stanger i taket med 99% effekt under hele seansen hvilket gjør at GPU'en går for fulle mugger, CPU'en belastes også hardt, over tid forplanter all denne energien/varmen seg også til minnebrikker og kabinett slik at den akkumulerte temperaturøkningen krever en del sirkulasjon ifa vifterotasjon. (Støvfjerning i filter og et ikke alt for varmt rom hjelper selvfølgelig også godt) Korriger meg gjerne om noe av det jeg skriver er feil, så kan jeg rette opp i eventuell feilpraksis selv. Men dette synes å fungere fint på mitt system med relativt lav viftestøy og temperaturer på både CPU og GPU.
  8. Kjøper gjerne pedalene om de fortsatt er til salgs
  9. Om Nvidia filter begynner å "flashe" så kommer du unna det med å trykke "Alt+Z" (samme som åpner Nvidia kontrollpanelet). Nevner dette da muspekeren forsvinner eller lever sitt eget liv akkurat i den fasen av hickupen
  10. Jeg hadde også dette, men det skyldes utelukkende at jeg brukte popout vinduer (atc/kart etc) på en sekundær monitor. Beholder man disse på primærskjermen opphører blinkingen på Nvidia filter, har aldri måttet restarte simmen pga det. Det samme gjelder for fps også.
  11. Vet ikke hva Asobo gjør, men her i gården er iallefall REX Weather Force avinstallert til fordel for innebygd værmodellering. Skyene/tåken i dalførene ut fra Christchurch, NZ eksisterer kun i live weather, da får det skure at siste METAR ikke er like nøyaktig som i REX PS! Noen som vet om livery til 320'n som ikke er skinnende rent?
  12. Mulig dette er tipset om tidligere, i så fall blir dette en repetisjon av gammel info Selv synes jeg fremstillingen av farger og lys er noe "over the top" ift realisme, lite visste jeg om "spillfilter"-funksjonen til Nvidia. Har bare prøvd å grovjustere litt, men synes iallefall selv at dette hjelper på totalinntrykket når jeg er ute å flyr. Justeringsmulighetene er mange, tar gjerne imot tips fra dere som evt benytter samme funksjon. Har prøvd dette i bymiljø også, men har bare screenshots fra en tur "down under"
×
×
  • Opprett ny...