Gå til innhold

Chr. L

Premium Medlem
  • Innholdsteller

    227
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Chr. L

  1. Neida, Paula er et kvinnenavn, i motsetning til f.eks Maria, som også kan være et mannsnavn i spansk- og portugisisktalende land. Jeg mistenker også klipp og lim-feil. På slutten av setningen står det likevel "wish *her* buena suerte". Det skal nevnes at det ikke var noe bemannet tårn i den tiden der det skulle være eksamen, det var kun mannlig ATC både på approach og på center. Kanskje det ble utsatt. 

    1 time siden skrev Ø.C.H.:

    Men gjerne flere kvinnelige controllere (og piloter for den saks skyld) på nettverket!

    Helt enig!

    • Like 1
  2. Flott! Jeg syns det var skummelt selv, da jeg første gang tok steget ut i VATSIM-verden. Morsomt nok, første gang jeg gikk online med ATC var fra Flesland med en CJ4, da skulle jeg til ENVA. Fikk raskt etter takeoff beskjed fra departure om å sette snuten mot øst, men klarte på merkelig vis å sette heading mot vest istedet. Tror dialogen som fulgte var omtrent slik: "Ehh, Rooster 331 - what are you doing..?" "...eh, øhh, err, ooouff, apologies - what was the heading again?"

    Da jeg skulle klareres for 09 på Værnes gikk det ikke bedre. "Cleared dct BAMPU", "??". Tror jeg logget av på final, da lå jeg på godt over 5000 fot.

    Men jeg tror at jeg har blitt litt flinkere de siste to åra.

    • Like 2
  3. Gratulerer med å ta steget! Så fort du får litt taket på det kommer du ikke til å ville vende tilbake til en flightsim-hverdag uten å være tilkoblet VATSIM.

    Nei, det er ikke noe problem, selv om jeg har hørt enkelte petimeter-Petter-e gi inntrykk av at dette er skiikkelig forbudt. - selv når det omtrent ikke er annen trafikk.

    Som Jonas skriver, kjør på med snarveier, men gi beskjed om hva du planlegger, og hold oppsyn med trafikken i 30-50 nms omkrets ved hjelp av VATspy, feks. Jeg pleier også å respektere clearance limits på STARS, dvs at jeg aldri gir meg selv direct til waypoints som er nærmere rullebanen enn denne clearance limiten, i tilfellet Bergen er vel dette GILVA (4000 fot). Det vil si, av og til er jeg skikkelig rampete, og hopper nærmere, men ikke si det til noen, hehe.

    • Like 1
  4. Absolutt ingen problemer med real time weather, hverken igår eller idag. Har kun fløyet i Skandinavia, da. Har opplevd svært lite problemer med MSFS real time weather siden slippet av simulatoren, annet enn en noe usakelig turbulens på final og voldsomme dropp midtveis over Atlanterhavet. 

  5. Og, du trenger ikke å fortelle omverden om at du pushbacker og starter opp på apron i ENTC, verken med tekst eller stemme, om nærmeste fly er på Spitsbergen eller i Bodø - det blir bare forstyrrende i UNICOM-chatten. Vurder hvor viktig denne informasjonen er før du kringkaster. Det er så å si alltid mer trafikk lengre sør, rundt ENGM pleier jeg ihvertfall å gi et hint om hvor langt unna jeg er final approach fix, og så er jeg litt mer detaljert om det er endel folk inbound eller outbound. Ha alltid penn og papir tilgjengelig om du plutselig skulle komme innunder radardekning (tre pling i rask rekkefølge betyr at en controller ønsker at du stiller inn på gjeldende frekvens). Om du ligger 3 nm på final, og du plutselig blir kontaktet av tower, så får du vurdere om du har nerver til å skru til riktig frekvens der og da, eller om du heller venter til du er av rullebanen. Disse frekvensskiftene blir lettere med tiden :)

    • Like 2
  6. Veldig bra at du begynner å bruke VATSIM! Når du etterhvert får dreisen på det så vil savnet etter en velfungerende kunstig ATC i simmen etterhvert bare være et blekt minne. De flyene du så på VATSIM fløy da uten at det var ATC-dekke, ja - uten ATC skal du alltid være på frekvensen 122.800, UNICOM. Her kringkaster du dine intensjoner på bakken og i lufta, primært med stemme dersom det er annen trafikk i mindre en 30 nm omkrets, ellers bruker du tekst.

    • Like 1
  7. Nei. Jeg har siste oppdatering også. Men, dette er altfor lite kjøtt på beinet for å kunne feilsøke problemet ditt. Du må gi mye mer informasjon: bruker du andre add-ons, som FSLTL, benytter du addon-linker? (det håper jeg!!), har du AI trafikk påslått? Har du rolling cache på, og nullstiller du denne innimellom?

    Jeg ville også tatt en titt på PMDGs forum (https://forum.pmdg.com/forum), det er garantert andre som har det på samme måte. Men, vær så snill: benytt søkefunksjonen på forumet der FØR du evt. oppretter en ny tråd. Og signer isåfall innlegget ditt med fullt navn - det er påkrevd på forumet. Evt. benytt deg av supportfunksjonen til PMDG (https://support.precisionmanuals.com/Main/).

×
×
  • Opprett ny...