Gå til innhold

Stian Vaaden

Members
  • Innholdsteller

    160
  • Ble med

  • Siste besøk

Om Stian Vaaden

  • Bursdag 22. mars 1983

Stian Vaaden's Achievements

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Var på NASA Causeway og så launchen idag! Det var helt fantastisk. Meget spennende da de hadde no-go helt inntil få minutter før launch.
  2. Hvis noen tenker seg på launch på mandag så har jeg 3 billetter liggende som ikke kommer til å bli brukt De som er litt raske på labben rekker å stikke i morgen!
  3. Du tenkte deg på launchen som er 7.feb? Da får du vel ikke kjøpt billetter til causeway hos NASA lenger. Ser det ligger en del billetter for salgt på ebay, men det er ganske dyrt. Ellers får du kjøpt billetter til visitor complex på www.kennedyspacecenter.com. http://www.launchphotography.com/Shuttle_Launch_Viewing.html her er en side med diverse tips om plasser å stå.
  4. Jeg var der i november. Jeg skulle kjøpe billetter til NASA causeway, som er det nærmeste du kommer som vanlig dødelig. Jeg satt klar til å kjøpe billetter da NASA la dem ut for salg, men de var allerede utsolgt omtrent 20 sekunder etter salget startet. (56 dollar pr stk). Jeg fant derimot billetter på ebay som jeg kjøpte..riktignok litt dyrere, men det var verdt det. Ellers vil det alltid være mulig å kjøpe billetter for å stå inne på visitor complex men da ser du ikke fergen før den kommer opp over skogen. Man kan også stå gratis på diverse plasser, men ingen av disse er like nært som inne på kennedy space center. .
  5. Her er du jo helt på villspor... Hele poenget med ID-billetter er at det setet ville stått ledig ettersom ingen har kjøpt fullpris-billetter nok til å fylle setene. Og da tjener vel selskapet MERE på å ta med en på ID som har betalt i allefall for å dekke opp utgiftene selskapet har på alt dette du nevner lenger ned, så slipper de å fly med tomme seter, som er en forutsetning for at du skal ha noen som helst mulighet for å komme med på flyet hvis du reiser på ID. Alt dette er ting man betaler for også på ID-billetter. Alle avgifter som staten tar for å dekke security etc må man betale for på lik linje som fullpris-billetter. Det er langt fra gratis å reise på ID om du tror det, og skal du være garantert å komme frem, evt rekke noe i tide så må man kjøpe seg en fullprisbillett..
  6. Jeg satt klar og prøvde å få kjøpt billetter til causeway med en gang de ble lagt ut for salg. Jeg trykte raskt på kjøpt men tydeligvis ikke raskt nok for det var utsolgt i løpet av sekunder! Jeg fikk tak i billetter på ebay for noen uker siden. Riktignok en del dyrere enn NASA sine billetter...men det var verdt det:) Jim: Faren min har tatt en hel masse bilder med telelinse. Har fått med booster-seperation på en par bilder også. Skal se om jeg får lagt ut noe etterhvert.
  7. Jeg var også heldig å få med meg launch av atlantis i dag. Skal skrive under på at det var skikkelig rått. Ser ut som jeg sto ikke så langt unna der du sto Jim! Jeg stod ca 100 meter øst for countdown-klokka. Morsomt at det var flere nordmenn der, bare synd vi ikke visste det litt før.
  8. Vanskelig å oppgi minimums uten at man refererer til en bestemt bane på en bestemt plass, da RVR minimums kommer an på forskjellige ting: - hvilken type approach (Precison (CAT I,II eller III) eller non precison. - hvilket lysutstyr som finnes på den bestemte rullebanen. - hvor høyt minima på approachen er. Reglene som europeiske flyselskap følger for å sette minima finnes i EU-OPS Subpart E - All weather operations. EU-OPS For vår del i Widerøe er absolutt minste RVR for takeoff 150m. Dette fordrer at man har senterlinjelys og multiple RVR information for banen.
  9. Det er prosedyre i selskapet at PNF (pilot not flying) holder hånden klar bak power levers etter stabilized gate er passert, (500 fot over minima, evt 500 fot over banen ved visual) i tilfelle en go-around. Ved en evt go-around vil PF (pilot flying) initielt gi på til ca 60% power, og deretter vil PNF sette power 97%.
  10. Nå var det vel ikke engelsk-nivået på akkurat denne filmen eller å kunne snakke flytende engelsk til et kamera som var det store poenget i denne tråden. Det var at Trådstarter i første innlegg bestemt mener at det er skikkelig krise med engelsk-nivået blant ATC og Flight-crew i Norge. Hvis noen fortsatt mener det er krise i Norge med for dårlig engelsk blant ATC og flight crew så får dem heller ta det opp med Luftfartstilsynet, for jeg tror de fleste av oss er enige om at standarden på ATC engelsk i Norge er meget bra. Men alt kan jo selvfølgelig bli bedre
  11. Mener du det er et PROBLEM i Norge at det er dårlig engelsk blant ATC og flight crew? Eller hva er det du egentlig prøver å komme fram til? Så lenge alle forstår hva som blir sagt er det vel ikke noe problem. Skjønner ikke problemet..og det er vel heller ikke et problem.. Men det er det derimot i enkelte andre land, som ble belyst i innlegget av David.
  12. Forventer du at alle i hele verden skal snakke amerikansk engelsk eller? Så klart vil ikke nivået på engelsken i Norge og andre land være på det nivået som du lærer deg borte i USA men det får da være måte på hvordan du harselerer med engelsken til norske flygeledere og flight crew. Engelsken til de aller fleste norske flygeledere har meget god standard, og det vil jeg påstå at mesteparten av flightcrewene har også selv om det finnes unntak. Det flyr utenlandske fly i norge hele tiden og jeg har aldri hørt om noen som ikke forstår hva flygelederne mener. Har du vært og flydd i andre land og hørt hvordan det er der? Da er det mange andre plasser man heller burde sendt folk på engelsk kurs. Og det er faktisk krav til engelsk-kunnskaper både hos flygere og flygeledere nå. En del av den radiofraseologien du hører i Widerøe er det ikke flygeledere som står for, men AFIS-fullmektiger på kortbaneplassene, og DER KAN engelsken være så som så. Men akkurat det er ikke noe problem for det er omtrent bare Widerøe og Luftransport som flyr dit uansett.. Så klart vil det være forskjellige aksenter og dialekter på engelsken uansett hvor du befinner deg i verden. Ikke forvent at alt høres amerikansk ut over alt i verden....
  13. I Widerøe er det som følger: Første år 1 Stripe Andre år 2 Striper Femte år 3 Striper Kaptein 4 Striper
  14. I mars 2007 var det jeg selv som fløy LN-KAT dit så det vet jeg da godt Den 21.september fløy jeg den fra stavanger til Brønnøysund og etter den tid har den vært nordafor det meste av tiden. Så med mindre de har fått en rute nå i løpet av de siste ukene så er det kun Tromsø-Alta som flys fast med caravan. De 2 D228 vet jeg ikke så mye om Annet enn at de bytter litt på hvem som flyr Bodø-Røst ja. Du er vel mere oppdatert her. Jeg sluttet 30.november så etter den tid er jeg ikke helt oppdatert.
  15. Da har det skjedd noe nytt etter jul i såfall. I sommer var det jo en caravan som flaksa landet rundt mellom brønnøysund i nord og kjevik i sør. Det er ikke den du tenker på? Det er fortsatt de samme tidene Tromsø-Alta ja.
×
×
  • Opprett ny...