Gå til innhold

jenstf

Members
  • Innholdsteller

    46
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av jenstf

  1. GTN750 inni et G1000-system der altså.
    Pluss for nytteverdi, minus for realisme.

    Om jeg har forstått det rett så er jo egentlig bare GTN750 com/nav-modul a la dem man kan velge mellom i Just Fligts Piper Arrow, som regel brukt sammen med "klassiske" instrumenter, evt. delvis digitalisert cockpit,
    som her i Piaggio P180
    RUAG receives EASA STC for the Garmin GTN 750 cockpit solution on the  Piaggio P180 Avanti | Business Jets

    Håper Working Title eller noen andre lager G2000. Det ville vært en mer realistisk oppgradering

  2. Måtte nok hatt en mod som simulerer bytte av krystaller. For realisme kun mulig å utføre på bakken :D Står ikke nevnt noe om mulighet for å simulere dette i manualen fra Flying Iron, som jeg klarte å finne i alle fall.
    Er som en del R/C, du setter inn en "krystall" med frekvensen du vil bruke. Radien i spit er en TR1133 som kun støtter de fire forhåndsinnlagte frekvensene.
    image.png.b50e37e61e07ccd6e1f48a87d341abec.png

  3. Testet den nye fuglen rundt et snødekt ENTC med speilblank rullebane, overskya og en del vind. Ikke rør bremsa på denne (!!) 😛 Jeg hadde for så vidt hørt på en omtale av flyet på YouTube at her må man bare la det trille til det stopper, men skulle prøve å komme meg av på neste exit. Bremsa først litt og gikk opp på forhjula, så forsøkte jeg å svinge og slo nedi med vingen. Bremsa litt til og gikk rett i bakken med propellen. MilWiz var så forberedt på at dette kom til å hende at de hadde klar lyden av metall som skraper langs asfalten når vingen slo nedi og lyd av propell i bakken 😛.20210402120441_1.jpg.76c7b7f3811816113a9d80ec41a02cba.jpg

    • Like 1
    • Haha 1
  4. Ikke hatt noen slike problemer med CRJen, men har enda til gode å få til en god landing med den bortsett fra en "nødlanding" på første turen. Ikke fått testet CRJ på så mange turer enda.
    Første prøvetur endte bare rett frem utover havet uten å få koblet inn AP, så da ble det å håndfly den en runde før jeg landet på samme flyplass som jeg tok av fra.
    Andre tur gikk fint helt til innflygning ILS, der jeg tydeligvis ikke hadde blitt klok på å sette crs, havnet til venstre for rullebanen og rakk ikke å hente meg inn igjen.
    Før tredje, og siste tur med CRJ til nå, så hadde jeg endelig vært gjennom manual og tutorials med "the dude". Turen gikk helt fint helt til jeg traff localizer på ENTC ILS36 og flyet fant ut at det plutselig skulle stupe et par tusen fot før det nådde ETUTU og så begynte  det å fly i bølger. Da det endelig roet seg og så ut til å følge GS kom jeg inn for høyt. Testet hvor bra flyet var på kort rullebane ... litt fort kort. Stoppa i fjæra litt forbi stripa. Så her må det trenes på missed approach 😛

    Med begrenset tid som firebarnsfar, i full jobb med bachelor i historie på si, så ender som regel opp med TBM. Går litt kjappere å få i lufta enn airliner.

    • Haha 1
×
×
  • Opprett ny...