Gå til innhold

foxtrotlima

Members
  • Innholdsteller

    35
  • Ble med

  • Siste besøk

Innlegg skrevet av foxtrotlima

  1. Etter bildene fra Orbx å dømme ser dette svært bra ut. Men holder foreløpig igjen pga mesh-issues som plager mye av Norge. Kan ikke huske at jeg har testet ut nordvestlandet i MSFS, men er nesten redd for å oppdage de samme greiene der  som mange andre steder (elevated lakes etc).

    Dersom noen har testet ut Møre og Romsdal i MSFS og hatt en positiv opplevelse er jeg mer enn villig til å prøve. Spesielt siden jeg siste uken har oppholdt meg der IRL og opplevd den nydelige naturen ute ved kysten 😊

  2. Kjøpte den også i dag og er bra fornøyd så langt. Hadde tenkt å legge ut et mini-review i et eget innlegg, men det passer greit å legge det ut her.

    Jeg syns egentlig Carenado har gjort en svært bra jobb her. Holdt meg unna Cessna 182T idet den ikke ble særlig godt mottatt. 

    Det visuelle er det absolutt ingenting å utsette på. Her er det nok av detaljer både innvendig og utvendig. Jeg la spesielt merke til bruken av PBR og hvordan omgivelsene reflekteres i ulike overflater. 

    XlY6t3l.jpg

    CtnBoSV.jpgTEdIYQ0.jpg
    IfnOp30.jpg

    Cockpiten er både detaljert og funksjonell. Her er det lite som er «inop» slik som i default fly. Carenado bruker MSFS sin default GNS530 som er buggy men god nok til enkle funksjoner som direct-to, oversikt over nærmeste flyplasser, enkle flight plans o.l. Jeg prøvde ikke noen GPS approaches. 

    Døren på copilotsiden og luken i vinduet på pilotsiden kan åpnes, noe som selvfølgelig er helt unødvendig for å simulere flygning, men kanskje har litt å si for immersion. Oksygen kan skrus på, og cockpit-belysning er overraskende bra. 

    Med tanke på avionics er M20R godt utrustet, idet den leveres av Carenado med følgende custom komponenter:

    • Custom KFC 150 autopilot
    • Custom KX165 NAV2/COM2
    • Custom KR87 ADF
    • Custom BK KT76C transponder
    • Custom BK KN64 DME

    Bortsett fra ADF som jeg ikke har testet, ser de andre ut til å fungere upåklagelig. Jeg vil også legge til at det er flott å ha en steam gauge cockpit som gir litt variasjon fra alle glasscockpitene. Cockpiten gir en real 90-talls følelse!

    Mo38HZ9.jpg
    QpRMGi4.jpg
    rF57Bu1.jpg
    Mza8jH0.jpg

    Det som kanskje overrasket meg mest med M20R er hvor bra den flyr. Dette var i mange år mitt favoritt-GA i XP11. Jeg synes Carenado sin MSFS-versjon overgår X-Plane varianten. Noe som ikke sier rent lite, gitt hvor bra Laminar Research har utviklet blade theory modellen. Men i dette tilfellet syns jeg Carenado utnytter MSFS’ simulering av aerodynamikk på en svært god måte. Stalls og spins er nesten skremmende bra modellert. Her får man plutselig og brutal vinge-dropp og går rett inn i en spinn. Noe som stemmer ganske bra med beskrivelser av Mooney som «unforgiving». Ifølge POH kan flyet miste opptil 2000ft høyde ved stalls, noe som kommer godt fram i MSFS.

    Ground handling er bra, men flyet virker litt «twitchy» på bakken. Jeg har ikke flydd en ekte Mooney, men her trenger man ikke mye motorkraft for å komme seg rundt på bakken.

    Dette er et ganske raskt enmotors piston takket være en 280hk motor som tillater opptil 2700rpm for «continuous operation». Dette resulterer i omkring 190knop, gitt at man bruker riktig mixture setting. Og apropos det: her kan mixture fin-tunes, noe som definitivt ikke er tilfelle i de fleste (alle?) default fly. Det er en grunn til at flyet blir kalt «luftens Porsche». Flyet er responsivt, raskt og rett og slett veldig morsomt å fly. I motsetning til X-Plane versjonen, som var plaget av en buggy ground effect, er dette flyet ganske greit å lande i MSFS. Forutsatt at man holder god kontroll på fart - det tar tid å få farten ned fra 190knop. For at dette skal gå litt raskere er flyet faktisk utstyrt med en «speed brake».

    Høyeste rated ceiling er 20,000ft. Her får man 1300fpm i starten. Over 12,000 slår man på oksygenet. De siste par tusen fot oppnår man 7-800fpm. Ising kan bli en real utfordring, og flyet er ikke godkjent i «icing conditions» - det har kun en basal windshield anti-ice i tillegg til pitot heat.

    Jeg finner ikke mye som trekker ned her. Det største irritasjonsmomentet for meg var knotete click-spots, der altitude/VS-knappen definitivt var verstingen. Lyder virker også bra - her får man raskt lyst til å slå av den hvinende drivstoffpumpa.

    Man må ut med noen hundrelapper for dette flyet (309kr) - men er man interessert i general aviation anbefales det på det sterkeste.

    0L0AWVD.jpg
    lPltch0.jpg
    f5uXSxQ.jpg

    Må beklage all bruken av engelske ord og uttrykk. Har skrevet endel på engelske forum, og det ble litt tidkrevende å finne tilsvarende ord på norsk i alle tilfeller. Håper likevel at omtalen kan være nyttig.

    Lenke til POH:

    http://www.softoutfit.com/static/refs/poh.pdf

    • Like 9
    • Thanks 1
  3. "Flight Simulator 2020 scores unusually well in the graphics area."

    "Flight Simulator 2020 is full of system-related bottlenecks, and that is holding down performance in the lower resolutions. The faster graphics cards start to show off starting at Ultra HD though."

    42fps på 2160p sammenliknet med 22 for 1080Ti - virker lovende. 3090 kan være unødvendig.

    Med Asobo's nye patch ute virker det som CPU-relaterte bottlenecks er et mindre problem, med bedre utnyttelse av CPU-kjerner. 

  4. Ingen flight plan. Cargo: unknown. 

    Dette ble en tur på kort varsel fra en bortgjemt flyplass høyt oppe i Andesfjellene til en privat flystripe dypt inne i den equadorianske regnskog. To Cessna 208 Grand Caravan med norske piloter og ukjent last tok av fra SECU Mariscal Lamar, på en høyde av 8300 fot i Cuenca Ecuador. 

    sAoUGnK.jpg

    ux32Ssk.jpg

    Turen var planlagt å gå over grensen til Peru, nærmere bestemt til Andoas langt inne i Zona Reservada Pucacuro. Pga. uforutsette omstendigheter, måtte turen brått legges om. Noen hundre fot over tretoppene kom man inn til landing på en (alt for kort) privat flystripe. Formålet med turen vil nok aldri bli helt kjent for omverdenen - men det skjedde verken på oppdrag fra den norske, peruvianske eller equadorianske regjering.

    Sztp0CI.jpg
    B9kxOqB.jpg
    2xTpo1A.jpg
    rnNrc69.jpg
    KdnaN8U.jpg
    zHUOcyp.jpg
    xDIMhlL.jpg
     

    • Like 9
  5. Hei!

    Ser det er lite aktivitet på Discord. Har foreslått en VFR-tur i Andesfjellene, men er åpen for andre forslag. Prøver å følge med på discord men er ikke alltid jeg husker på det - en fordel med å planlegge fellesflyvninger her er at man får varsel om det.

    • Like 1
  6. 14 hours ago, Machineboy said:

    Foreløpig har jeg bytta fra pause til precision, det funker bedre når man må bøye seg nærmere et panel. Håper det kommer en fiks for dette etterhvert!

    Det må du forklare nærmere - du bruker altså ikke pause?

  7. Første gang jeg er så langt nord i MSFS. Avgang fra Bodø i real time og vær. 

    Jeg satte kursen mot Værøy i en nydelig solnedgang. 

    pYX1r3h.jpg

    0yqDL6e.jpg

    Deretter en svipptur innom Røst for en kjapp touch'n'go.

    1uO7v8l.jpg

    gjYyU9D.jpg

    Så langs sørkysten av Moskenesøya forbi Å, Reine og Hamnøy i lave skyer.

    dxvtj0r.jpg

    RqNAtRl.jpg

    GLeZUxH.jpg

    Før det ble helt mørkt rakk jeg en interessant NBD approach ned til Leknes.

    Lz0TyrZ.jpg

    3EipSLC.jpg

    Og til slutt en flott innflygning til Svolvær:

    toawSyB.jpg

    EfFZWZA.jpg

    Hvis man lukker øynene for de grusomme mesh-feilene, og prøver og glemme at vinden som regel ikke endrer seg utover 225@3 er dette en svært lovende simulator.

     

     

    • Like 4
×
×
  • Opprett ny...