Gå til innhold

Ivar Hakli

Members
  • Innholdsteller

    277
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Ivar Hakli

  1. Hei Har installert og prøvd litt. Klienten fungerer greit og er utrolig praktisk for nye brukere som ønsker seg raskt på VATSIM. Jeg la inn IVAO pakken men opplever at jeg får en unntaksfeil på MS .net når trafikken når et visst volum. Går greit i Norge men da jeg koblet opp på EGLL gikk FSX i stå gjentatte ganger med påfølgende reboot som resultat. Ser i forumet på vpilot at det er fere som har dette problemet.
  2. Vet ikke om jeg har misforstaatt deg litt Erik, men iht mine kunnskaper flyr fly med kurs 180-359 grader, vestover og fly med kurs 000-179 flyr oestover.
  3. Hei Det er fullt mulig. Bruk PCProxy og ASRC ver 1.1 og ver 1.0 på den andre skjermen. Litt plukk for å få det til, men fullt mulig. NB ASRC aksepterer ikke kjøring av 2 eks av versjon 1.1 på samme maskin, derfor må du ha ver 1.0 på den andre skjermen.
  4. NB Med fare for at forvirringen blir større: Følg den linken først på denne siden og etabler en fast (statisk) IP adresse på den PCen du bruker til VRC (f.eks 192.168.0.51) Hvis ikke har du ingen adresse som porten peker til. Dette kan i første omgang virke litt problematisk, men bare følg bruksanvisningen slavisk så funker det.
  5. Hei igjen Hver port du åpner i brannveggen på routeren er et potensielt sikkerhetshull, men sannsynligheten for dette er forsvinnende lite. Er man fullstendig paranoid (jeg sier ikke at du er det, men de finnes ) ønsker man ikke å åpne porter,men da kan man heller ikke kommunisere ut til verden. Å åpne denne porten vil ikke ha noe å si for en familiepc. Jeg antar dere bruker både MSN, webleser og nedlastingsprogrammer som bruker porter som er åpne. Det nytter ikke å gi en generell beskrivelse på hvordan man gjør dette, for hver router har sitt eget program som forestår dette (derfor et eget webområde dedikertakkurat for det). Du må finne ut hvilket merke routeren din har og man trenger ikke å være detektiv for dette. Vanlig bredbånd fra ISDN eller analog linje: Fra telefonkontakten i veggen deres sitter det en splitter med en ledning inn og 2 ut (en til telefon og en til bredbåndsmodem. Fra modemet går det en kabel ut som er koblet til en router (med blinkende lys og ofte med antenne hvis dere har trådløst nettverk) På denne står det et navn og et produktnummer. Dette navnet finner du på tidligere nevnte webside og utfører det som står der. En ofte brukt IP adresse i routere er 192.168.1.1 Dnne adressen kan du prøve å setteinn i adressefeltet på IE og se om du kommer i kontakt med routeren. Lykke til
  6. Har du prøvd flere servere enn UK? Jeg bruker Europe CE og den funker. De 2 første feilmeldingene får jeg også, men VRC skal funke selv om de kommer opp.
  7. Hvis du ikke har åpnet noen porter, kan du jo tolke betydningen av det som står i user manual under Introduction: Port 3290 UDP Voice Communication [color:"red"] MUST be forwarded through your router [/color] Dette er den eneste porten som MÅ forwardes. Hadde du fortalt litt om hvilket oppsett/ router du har, kunne jeg kanskje ha hjulpet mer. Ellers finner du mye om dette på sidene til Portforward Her finner du kanskje til og med en detaljert fremgangsmåte for din egen router. Dette problemet gjorde at mange ga opp å bruke G/G kommunikasjon i ASRC også, noe som er synd da dette kanskje var den beste funksjonen til klienten. Litt arbeid med dette vil gi flotte muligheter for ATCs å koordinere uten å bruke den forferdelige chatten. Jeg har faktisk ikke hatt et eneste problem med VRC så langt, men da har jeg ikke fått anledning til å prøve G/G enda (kanskje i kveld)
  8. Helt enig med deg her Hans Olav, men hva har det å si for deg som pilot. Når du bruker AS vil FS alltid vise det været som rapporteres via AS hvis du har denne innstillingen på i SB (og det tror jeg de fleste som bruker eksterne værprogs har) Så da får du heller bite i det sure eplet når ATC gir deg en rnw som ikke stemmer med din METAR, eller dere får diskutere en annen løsning. Tror ikke diskusjonen blir mindre når man får oppgitt en METAR fra ATC som ikke stemmer i det hele tatt med hva du opplever virker inn på flyet ditt. METAR får piloten oppgitt når han skriver .metar i sb. I RL skifter man frekvens for å få samme info (noe du også kan gjøre med FSMeteo og AS). Har vi hatt dedikerte ATIS frekvenser kunne dette også vært gjort på VATSIM. I mellomtiden er det ikke dette som er den kritiske infoen når du skal kontakte ny ATC. Er det spesielle værforhold blir dette opplyst via voice/txt av ATC ved første kontakt. Det burde holde. Nei, hold infomengden i ATIS på et absolutt minimum, så får piloten heller sørge for å innhente det man mener man ikke har fått dekket ved å spørre eller bruke funksjonene som er innebygget i SB3/FSInn. Stømmer textlinjene over skjermen når man kontakter en ATC, er det få som leser dette.
  9. Helt utmerket og straight to the point! Også korrekt iht det medlemmene i VACCSCA er blitt enige om! Denne inneholder det en pilot trenger når han kontakter APP. Hvis noe evt skulle legges til, er det QNH, men dette gis alltid av APP når piloten får decend klarering under TA. For mer info om vær, eller om ATC må informere om spesielle værforhold, tas dette direkte på voice. Synes det er unødvendig å opplyse om at jeg kan forvente ILS app til rnwXX i ATIS hvis jeg forbereder en VOR/NDB. Hvis jeg får vite hvilken rnw som er i bruk har jeg info nok. Hva jeg kan forvente gis via voice ved første kontakt. NOTAMS og kart får jeg hvis jeg følger web linken, METAR får jeg via SB eller et STOORT vindu i Active Sky eller Serveinfo som stort sett alle piloter har. Gjør for ordens skyld oppmerksom på at ATIS er forskjellig hos CTR, APP, TWR og GND avhengig av hvem som er online samtidig. CTR har ikke mye innhold når APP er bemannet. Vær så snill å slutt med de ATISene som jeg må åpne hele SB vinduet over hele skjermen- samt bruke 5 minutter på arr for å lese....... og som forteller meg det jeg allerede vet fra før.....
  10. Kan du gi ETT eneste fornuftig argument hvorfor det er merkelig å ikke gi squawk i rekkefølge??? Jeg tror av alle mindre vel gjennomtenkte innlegg på dette forumet, må vel dette ta prisen (excuse my language)
  11. Tenk om jeg kunne ha fått dette svaret da jeg luftet problemet i forrige uke....... nettside Da fungerer SB perfekt hos meg igjen.
  12. Har prøvd den + UK + CW og CE Etter fullstendig fjerning og deretter reinstallasjon av SB, er den oppe å går igjen, dog en del tregere oppkobling fortsatt.
  13. Hei igjen og takk for tipsene. Jeg fjernet linjene Tom, men det var visst ikke løsningen på dette problemet. Jeg har reinstallert SB3 en gang men uten å avinstallere på forhånd (installerte over gammel). Jeg prøvde Peters løsning og startet SB3 uten å koble til VATSIM, deretter logge på multiplayer session manuelt (host dukket opp i listen), for så å logge på VATSIM med SB3. Dette fungerte og jeg kan se de andre flyene online, men det er jo forferdelig tungvindt.... Da ser det heldigvis ikke ut til at det er FS9 som forårsaker problemet, så da er det vel bare å reinstallere SB3 fra scratch å håpe at dette nytter. Takker for tipsene, og er det flere så bare kom med dem....
  14. Jeg får ikke koblet meg skikkelig opp på VATSIM lengre. Når jeg starter SB3 kobler alt seg opp som normalt (kobler opp mot VATSIM server) og boksen med "Connecting to multiplayer session via lobby" popper opp, men blir stående på skjermen. Jeg ser ATC som er online i listen til SB3, jeg ser standardteksten til VATSIM ved oppkobling. Etter en stund blir dialogboksen byttet ut med: "Lobby launch failed. Could not connect to host" Dette medfører at jeg er oppkoblet mot VATSIM, men jeg er ikke istand til å se andre fly og TCAS fungerer ikke. Er det noen som har en mulig løsning på dette som ikke medfører en reinstallering? Følgende står i Multiplayerdelen av min fs9.cfg: [MULTIPLAYER] ALWAYS_SHOW_INITIAL_DIALOG=1 SESSION_NAME=ODIN PLAYER_NAME=VBX117 GUARANTEED_MESSAGES=0 MAX_PLAYERS=8 MAX_OBSERVERS=0 TICKS_PER_SYNC=90 PACKETS_PER_SEC=4 COLLISION_SECS=2 FOLLOWING_MULTIPLIER=5 ALLOW_PLANE_MODEL_SEND=0 ALLOW_PLANE_MODEL_RECEIVE=0 ALLOW_TEXTURE_SEND=0 ALLOW_TEXTURE_RECEIVE=0 MAX_SEGMENT_SIZE=100 MAX_SEGMENTS_PER_SEC=1 CONNECTION_TYPE=0 PROTOCOL_SELECTION=0 ALLOW_DESCRIPTIVE_SEND=1 ALLOW_DESCRIPTIVE_RECEIVE=1 AUTOPILOT_LOCK=0 DISTANCE_DISPLAY=0 ADF_TRACK=0 ALLOW_NAME_TAG_DISPLAY=1 CLIENT_CONNECT_USE_CUSTOM_PORT=0 CLIENT_CONNECT_PORT=23456 CLIENT_HOST_USE_CUSTOM_PORT=0 CLIENT_HOST_PORT=23456 HOST_CONNECT_USE_CUSTOM_PORT=0 HOST_CONNECT_PORT=23456 IP_ADDRESS=127.0.0.1 PROTOCOL_ADDRESS=127.0.0.1 Forslag mottas med takk
  15. Hei Et lite tips til dere som prøver for på de første flightene... Ikke grav dere ned i kompliserte SID/STARS, fancy navigasjonsprosedyrer +++++. Kom dere opp på nettverket og be ATC om vectorering. Dette er mye mer moro både for ATC og pilot. Som ATC blir man fort lei av å konstantere at en pilot kan programmere en STAR i FMC. Det som er utfordringen er å vectorere 7 fly inn fra hver sin retning ned på samme rullebane Lykke til og velkommen
  16. Hva er siste versjon av FSInn? Ser det står 1.1 Public Beta på hovedsiden, men kun ver 1.0 kan downloades....?
  17. Hei Må bare si at jeg er mektig imponert over det dere karer legger inn i dette.. Jeg bøyer meg i støvet i ærbødighet og gleder meg enormt Stå på!
  18. Hei Fant noen lessons for ATC på sidene til LA artcc. Masse interessant her for de som vil utvide sin horisont på ATC feltet. Leksjonene tar utgangspkt i US system, men det meste er gjeldende for Europa også. Håper dette kan være av interesse for noen. LA ARTCC
  19. FIR grensene er oppmerket på kart hvor luftrommet er beskrevet. I utgangspunktet skal ATC dekke sin posisjon og betjene alle posisjoner under seg. Dvs APP dekker DEL, GND og TWR hvis ikke de er online. Hvis han av en eller annen grunn ikke gjør dette, må det angis i ATIS hva han dekker. ENOS_CTR har i utgangspunktet ansvaret for sitt eget område. Som en løsning for å bedre ATC dekningen i Norge, ble det innført en ordning med at ENOS også dekker ENSV_CTR når denne ikke er online. Dette er også et utgangspunkt. Hvis ikke ATC mener han yter god nok service pga det store området eller mye trafikk, er det han som foretar en vurdering om han vil dekke ENSV. Velger han å IKKE gjøre dette, bør dette angis i ATIS. Tror også det varierer en del hva piloter forventer av service fra CTR. Er kun CTR online, må man være forberedt på å få "released for departure at.... Call me when airborne". Eller at en pilot som skal lande ikke blir vektorert nøyaktig inn på ILS, men må fly approach selv. Dette beror på hvor mye- og ikke minst hvor spredt trafikk ATC skal handle.
  20. Hei Har sittet litt ENSV etterhvert. Forrige dag satt jeg 2,5 timer og hadde ETT fly iløpet av den tiden. Til tross for dette var det piloter som valgte å fly fra ENGM til ubemannede flyplasser uten ATC dekning andre steder i Norge framfor ENSV. Jeg regner med at jeg avslutter vestlandet og blir å finne på Bodø fremover.
  21. Hei Mange spørsmål her, og mange mulige svar. Jeg kan prøve å gi deg noen ut fra det jeg mener er riktig ihht våre prosedyrer. Jeg uttaler meg som ATC på VATSIM og kommenterer ikke det som foregår mellom ATC for FS2004 (noe jeg har liten kjennskap til). Hovedregel er helt korrekt som Tom sier, at piloten flyr flyet og er den som foretar vurderingene der. Når jeg gir en klarering til et fly og trafikken er forholdsvis lav (noe den som regel er i Norge) klarerer jeg piloten med decend ihht STAR med en crossing restriction (eks "unrestricted decend according to STAR, cross SOVIR at 5000ft on QNH1020") Da velger piloten når han starter nedstigning (report leaving evt) sørger for at han ikke flyr lavere enn minimumshøydene i STAR og går ikke under 5000ft før han har fått ytterligere klarering fra ATC. Det siste er meget viktig selv om det er fristende å gjøre det. Har man mistanke om at ATC har glemt deg, skal du kontakte han og anmode om ytterligere decend. Når du så får cleared ILS rnw 19R, report established localizer, er det helt opp til deg å decende og navigere slik at du kommer deg inn på ILS. Jeg vil i denne forbindelse informere at alle STAR til ENGM (og mange andre flyplasser i Norge) ender før localizer intercept og at man derfor får vectors fra ATC om dette. FMC til bla PMDG tar ikke hensyn til dette, og fortsetter STAR helt inn i ILSen til mange flyplasser. Dette er ikke riktig. For å oppsummere raskt, så er decend restrictions fra ATC bindende for piloter, dvs de kan ikke gå under evt de kan anmode om å gå under. De høyder som står i STAR er minimumshøyder og skal aldri gås under. Hvis piloten mener at nedstigningen blir for bratt mtp sikkerhet, skal han anmode om en go around og vil sannsynligvis motta vektorer fra ATC. Klarering for å fly en STAR stopper i endepunktet for STARen og er ikke en klarering for å intercepte ILS approach. (for ENGM er dette SONER, BGU, SOVIR, TOMRA) Håper dette ikke ble forvirrende eller feil. Vi har mange utdannede ATC (RL) her på forumet som kanskje har korrigerende/supplerende opplysninger.
  22. Hei Hadde en flytur fra LEPA til ENGM i LeveD 767. Var på vei ned etter passering Torp og skulle akkurat kontakte APP på Gardemoen etter mange timer i lufta uten ATC. Passerte FL170 og pang var den kjekke dialogboksen med at det var oppstått en feil..... FS2004 må starte på nytt.... Da er det bedre å havarere på finals på normal måte
  23. Synes det er helt bak mål at man skal betale i dyre dommer for et tilleggsprodukt til FS2004 for deretter å betale mer for dokumentasjonen i ettertid. Jeg er helt inneforstått med at LevelD har et kvalitetsprodukt og jeg har gått til innkjøp av den selv. Jeg vet også at brukerhåndboken dekker et større nedslagsfelt enn en ren brukermanual, men å kreve $45 for dette, synes jeg nesten grenser til frekkhet ovenfor kundene.
×
×
  • Opprett ny...