Gå til innhold

Vidar Martinsen

Members
  • Innholdsteller

    1 328
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Vidar Martinsen

  1. Utrolig nok er det ikke legitimasjonsplikt innenlands lenger. Skjønn det den som kan!
  2. Såvidt jeg skjønner er begge forholdsvis stabile! Godt å høre!!!
  3. Ja, de var pionerer på sitt felt. Ingen tvil. Jaran, har gode argumenter mtp de ulykkene som har vært med Twin-Otter, men jeg tror det er viktig å tenke på at fokuset på sikkerhet i bransjen på den tiden var ikke så detaljstyrt som det er i dag. Det er derfor at det er interessant å lese boken, med kommentarer i fra flygere og passasjerer, fordi det faktisk gir oss en pekepinn på hvordan ting var og hvorfor piloter ble tilagt den respekten de hadde på den tiden. Spesielt siden de kom i all slags vær. Widerøe fikk jo også på seg ett rykte som sa at de kom uansett vær. Kulturen var annerledes på den tiden, det å ha litt "cowboy" tendenser var akseptert til en viss grad, både av kolleger og også passasjerer. Denne holdningen har endret seg over årene, godt er det! Men av nyere tid så kan kanskje denne holdingen blant de "gamle gutta" oppsumeres veldig godt i denne havarirapporten Ln-Wis Holdning, blir vel feil ord kanskje, men gamle rutiner i en Twin-Otter var vanskelig å glemme i denne saken tydeligvis.
  4. Flott bok du referer til, Rune. Masse god historie og gode kommentarer i fra tidligere flygere og passasjerer. :cool:
  5. Jeg ville ikke kjøpt billetter på finn.no. Jeg jobber daglig med bookinger i Widerøe og jeg opplever til stadighet at kunder som har booket via finn.no sliter med en gang de skal ha noe refundert eller gjøre endringer på billettene sine. De får rett og slett ikke tak i selskapet som har solgt dem billettene. Du finner stortsett like billige billetter på internett sidene til de respektive selskapene som flyr.
  6. Her i Narvik har vi kun utgang 30...he he he neida Etter det jeg har hørt om Evenes så henger dette sammen med den gamle terminalen når den var i bruk samtidig som den nye var i fasen av og bli åpnet. Kun noe jeg har hørt, så er ikke helt sikker.
  7. Olav, flere av alle de flotte linkene dine omhandler jo samme hendelse. Ikke akkurat veldig objektivt
  8. 1500 flyavganger som er kansellert på østkysten nå ettersom jeg har skjønt! Global oppvarming på sitt beste :whistle:
  9. Tjener disse karene virkelig 5 millioner kroner i året? Snittet for flygeledere der nede er visstnok rundt 2,3 millioner eller noe. Fy fan sier jeg bare!
  10. Måtte få med meg denne klassikeren når den gikk ja :grin: Derfor jeg sliter med å holde øynene oppe på jobb i dag. Det var andre skuespiller prestasjoner på den tiden ja. Måtte le litt når jeg så ansiktet til vertinna i det hun prøver å hjelpe førstemann inn i cockpit. Sjelden sett ett så merkelig ansiktsuttrykk før he he he
  11. Ja, den er nok malt i norske farger. Samme som boeing, airbus osv maler kjøpernes dekaler på sine maskiner de tester. Uansett, flott at det er ett helikopter her og at prosessen er i gang. Det viktigste er jo at flygerne/systemoperatørene endelig kommer i gang med egentrening. Dere fikk ikke tatt noen bilder av herligheten?
  12. Etter å ha forhørt meg litt med pålitelige kilder, så kan det vel sies at dette "skroget" ikke er eller blir norsk. Mer eller mindre som artikkelen sier mao.
  13. Ok, men det stemmer ikke hvis denne artikkelen er riktig. Noen som kan bekrefte/avkrefte dette?
  14. Flott å høre, men dette er vel ikke en ren norsk maskin. Det er vel fabrikken sin maskin som blir lånt til oss slik at de kan begynne å trene crewene. Tragisk hvor lang tid det tar med de norske NH90'ene!
  15. Hvilket selskap er dette? På generell basis, med SAS og WF, så får man svar på søknad om kjæledyr i kabinen eller i cargo compartment innenfor 15-20 minutter på dagtid. Noe lenger på kveldstid, da de som sjekker opp om det er plass til dyrene, ikke jobber sene kvelder. Da må man vente til neste dag før man får svar. Det er også endel andre faktorer som gjelder om du får med kjæledyr eller ikke, men det er en annen sak.
  16. Marius, jeg lurer på hvordan sas kan tjene mer og mer, når mye av deres inntekt de siste årene er i hundred millionsklassen i fra staten(e) og når de i tillegg har bøter for ULOVLIG virksomhet i milliardklassen? Dette er jo hinsides all fornuft...missforstå meg rett, sas er ett selskap jeg har tro på, men det må radikale endringer til for at det skal nå opp i den nyere økonomiske eliten. SAS sliter enda med gamle tradisjoner ifra sin monopoltid, den er vanskelig å bli kvitt, de har prøvd men det virker ikke! Eneste grunnen til at SAS enda er ett merkenavn er pga av statlige innskudd i fra eierne!
  17. Jeg syntes ikke det er riktig. Pengene går jo uansett til å betale de bøtene SAS til stadighet pådrar seg Samtidig så flyr jo Kjos og co så det jomer om dagen. Lurer på hvor SAS hadde vært i dag uten statstøtte? Staten burde selge seg ut, da tenker jeg på både Norge, Danmark og Sverige. Det ville ført til at SAS måtte ha tenkt helt nytt for å overleve som selskap, hvis de ikke hadde gjort det....vel, kroken på døra. Når det er sagt, så blir det spennede å se hvordan det utarter seg i SAS når den eldre garde der begynner å gå av med pensjon om kort tid, da spesielt med tanke på de forholdsvis gullkantete avtalene om pensjon de har i selskapet.
  18. Det er ett såpass omfattende svar at jeg regner med at du finner ut av det selv. Er vel derfor det er en skoleoppgave kanskje?
  19. Syns det er kjempeflott at SAS kommer med det tilbudet i fra Gardermoen. Det vil jo bare øke konkuransen i fra andre selskaper, som nevnt av andre, flott for oss alle mtp priser. Diskusjonen dere andre ivrer etter å ta, kan dere ta en annen plass, trådstarter var nok ikke ute etter å høre om gamle flyvertinner/kapteiner, dårlig service eller hvor mye man får sitte på klapp.... Torstein, jeg tror jeg skal klare meg 8 timer over atlanteren i en 737 så lenge de serverer øl der også! Plassen er ikke så forskjellig kontra det de andre flyr med, men det er nå enda bare meg he he he :cool:
  20. Ja, her i Narvik hadde jeg årets første de-icing i går kveld! Greit å vite hva vi har i vente
  21. Jeg syntes hun gjorde en god jobb jeg, hun virket ikke mye nervøs, eller hun gav ihvertfall ikke uttrykk for det. Viser at flyvertinner/verter ikke er servitriser/tører, det kommer i andre rekke. Flott jobbet av piloten også forøvrig
  22. For folk som ikke er vant til luftfart så er det nok en skremmende ting, springe til media SÅ fort er vel litt drøyt. Uansett, tror ikke Molde har den største trafikk tettheten i verden, undrer meg bare på hvordan man kan få en så close proximity i det hele tatt..? Bare ett spørsmål!
  23. Blir nok litt kjedelige konsekvenser for han ja. Men av en eller annen merkelig grunn, så tror jeg ikke denne mannen blir å ha problemer med å få seg jobb. Kanskje ikke som flyvert, men en eller annen plass så er det nok noen som allerede har fattet interesse for mannen.
×
×
  • Opprett ny...