Gå til innhold

JonasBecsan

Members
  • Innholdsteller

    70
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    9

Alt skrevet av JonasBecsan

  1. Hei Frode! Der var det et navn jeg kjente igjen fra gode gamle dager med fs9 og flightsim.no sin multiplayer-server Jeg tok også opp igjen hobbyen nå i voksen alder og har mildt sagt tatt den ut av proporsjoner denne gangen fsuipc funker for msfs men det fins også flere alternativer slik som spad.next. Etter min mening så har msfs vært preget av en del barnesykdommer, men det positive har overgått det negative nok til at jeg ekslusivt bruker denne simmen nå. Som nevnt over er PMDG 737 ute, og flere på vei. Hvis du også er interessert i general aviation så har A2A nettopp kommet ut med sin piper Comanche som er for GA hva PMDG er for airliners. Rett og slett sykt study level. har du vurdert VR? Jeg kan ikke gå tilbake til en vanlig skjerm etter å ha prøvd det. Det er rett og slett en helt annen følelse med dybdesyn og kunne naturlig se seg rundt i alle retninger. Uansett, velkommen tilbake og håper du får en god reunion med denne fantastiske hobbyen -Captain Jonas
  2. Kjøpte denne nylig. Syns ikke komforten var god til min hodeform, men helt insane skarphet i displayet! Noen interesserte? pris kan disukteres. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=315991683
  3. Mener min DOF Reality H2 kostet litt i overkant av 21000. Sikkert endel mer med toll.
  4. De har sagt at de skal fokusere på å få mer av flåten over nå som Comanche er ferdig. Om det blir først før aerostar er uklart.
  5. Det du beskriver der er reprojection, motion smoothing, asynchronous spacewarp, kjært barn har mange navn, men de fungerer alle på samme måte. ved lavere framerate vil headsetet prøve og interpolere frames for å gi en følelse av høyere framerate. F.eks. hvis du kun får 45fps og vil ha 90, vil headsettet lage hver andre frame kunstig. Den prøver så godt den kan, men det oppstår artifacts, spesielt når det er mye bevegelse i bildet (f.eks. propell). Dess lavere framerate du får dess mer vil du se av disse artifactene. F.eks. om du får 15fps og vil ha 90 må 6 kunstige frames genereres. Dersom det er veldig plagsomt kan du skru det av, men hver oppmerksom på at lav framerate kan gjøre deg motion sick om du ikke har en sterk vr-mage.
  6. Spørs om du har litt for høye grafikksettings og oppløsning. 3060 er nok litt i det svakeste laget for MSFS, så du må nok belage deg å sette settings ganske mye ned. Jeg har et 3090-kort og jeg kan fortsatt ikke maxe ut settings i VR og da med et headsett som har lavere oppløsning en din Quest 2. Jeg har en blanding mellom high og ultra. Hvis kortet ditt støtter det, kan du skru på "DLSS" det skal hjelpe godt på performance, men noen detaljer kan bli litt uklare.
  7. Flere som gleder seg til denne? Jeg har ventet lenge på at A2A skulle få over flyene sine til MSFS!
  8. Nice! jeg får ikke sett på linken da jeg ikke har facebook. Skulle gjerne gått for 6DOF med en gang jeg også, men det var ikke lommeboka enig i. 😂
  9. Har du vurdert Vatsim eller PilotEdge? Ikke helt hva du ser etter + at coverage er noe varierende, men det er lite som slår det å kommunisere med en ekte person istede for syntetiske stemmer.
  10. Det finnes noen alternativer der ute slik som Leap motion og innebygd hand tracking. Det er forøvrig ikke støttet i MSFS.
  11. Jo, men tror ikke det er høye prisen. Jeg kjøpte en eldre iterasjon av denne https://www.flightsimulator.me/simulators/flight-simulator/panels/122-ingame-all-in-one Betaler ikke for den som abonnement så husker ikke helt hvordan det var da.
  12. Jeg bruker denne https://www.flightsimulator.me/simulators/flight-simulator/panels/106-ingamepanel-canvas-for-flight-simulator
  13. Da ble det TQ6 likevel. Var en hyggelig kar på finn som solgte den til halv pris. Beholder Bravo for flap, gear og autopilot. 😁 En veldig kul ting med VirtualFly sine produkter er at softwaren deres, som kjører i bakgrunnen, gir deg fungerene prop feather, noe jeg aldri har fått til å fungere med Bravo.
  14. Legger ikke skjul på at jeg er en stor tilhenger av VR. Til det punktet hvor jeg ikke kan gå tilbake til pancake-mode. Selv om jeg elsker VR så har det sine begrensninger. Det å samhandle med fysiske knapper og kontrollere, er kjipt i VR. Man må enten bruke muskelminne, eller ta av seg headsettet for å se. Sistnevnte bryter immersion totalt. Dere har sikkert sett at det finnes løsninger der ute for Mixed Reality med veldig high end headsets som Varjo XR-3. Dette headsettet benytter seg av to høy-oppløsning passthrough kameraer for å kunne ta inn virkelige deler av synsfeltet ditt inn i den virtuelle verdenen. Dette kan for eksempel være en fysisk sjekkliste eller kart, eller om man har en full cockpit, så rendrer den kun grafikken utenfor cockpit og fester den ekte videoen av din fysiske cockpit over. Anbefaler å ta en titt på hva Varjo XR-3 er i stand til og hvordan både flyskoler og militære bruker dette headsetet til opplæring. XR-3 er dog ikke billig. Koster nærmere 80 000,- kroner og på toppen av det må du betale en årlig avgift på 10 000. Dette er for oss vanlige dødlige, litt i det meste laget. Konseptet i seg selv, er genialt! Det finnes nå en plugin til SteamVR kalt RealityMixer. Den gjør i praksis det samme som XR-3 men kan benytte seg av passthrough-kameraene til billigere VR headsets. jeg laget en liten video hvor jeg demonstrerer verktøyet her: Den er fortsatt i early access og har sine klare begrensninger, men det er spennende og se hvor denne teknologien havner etterhvert.
  15. Vil utfordre nummer 3 litt der. Flyr utelukkende med VR både VFR of IFR. Det finnes mange fine verktøy der ute for å få det du trenger inn i VR-opplevelsen. Istede kan jeg heller liste opp pros and cons for begge: Skjerm: + Billigere Krever mindre av pcen Fremstår skarpere ved lavere oppløsning - Statisk synspunkt Flatt Synsfelt er begrenset til skjermstørrelse og dimensjoner. VR: + Immersion -Du ser ikke bare på en cockpit, du ER i den. Dybde og sidesyn Kan se i alle retninger - Dyrt Krever mye av PC-en Kan kreve endel tweaking både i software og hardware Du er "blind" og må avhenge av muskelminne for å bruke fysiske kontrollere Potensiell VR-syke. Kan kreve noe tilpassning Som du ser har jeg listet opp flere cons for VR, men det betyr ikke at VR er på noen måte verre, tvert imot! Jeg kan ikke understreke hvor fantastisk opplevelsen er. For meg har det overskygget eventuelle barnesykdommer og frustrasjoner. Anbefaler at du prøver VR og tar avgjørelsen deretter. Holder du til i Oslo eller nærheten må du gjerne stikke innom å prøve min setup med VR og motion sim.
  16. Du har eventuelt denne da: https://www.monster.tech/en/product/pilot-seat-mps-1/ Vurderte den selv, men prisen er litt stiv. Men da burde den også være i god kvalitet!
  17. Jeg bruker Playseat Evolution. (Dette er vistnok også det DOF Reality bruker på Testriggene sine.) Kvaliteten og komforten er ikke spesielt god. Jeg hadde egentlig lyst til å bruke et bilsete, men jeg har ikke funnet et som er lett å lage et passende feste under. Frem til jeg finner en løsning der så fungerer Playseat Evolution helt greit, men vær forbredt på at du mest sannsynlig må borre noen hull i setetfestet for at stolen skal passe. Selv ikke mitt Playseat som DOF Reality påsto de selv brukte, passet de forhånds-drillede hullende. Dette er nok en gang et bevis på hvor dårlig kvalitet Playseat Evolution er; ene skruefeste var bøyd innover, så jeg måtte utvidde skruehullene på festene ganske mye, og selv etter det så er det kun 3 av 4 skruer som sitter ordentlig inn. Så langt har det gått greit og setet sitter fast, men det er nok en gang bevis på dårlig kvalitet. Anbefaler å koste på deg noe litt bedre om du har råd. 🙂
  18. Høres ut som sim'en din ikke er balansert og dermed putter mer strain på venstre side og venstre motor. Sørg for å ha den så balansert som mulig. Mine motorer blir aldri varme selv etter lange turer. Er ikke hundre prosent balansert på midten, men close enough til at motorene ikke sliter unødvendig.
  19. Det hørtes voldsomt ut! Mye som skal fungere sammen så kjipt når det skjærer seg sånn. Jeg vil anbefale å ta en titt på den typen motion compensation jeg bruker som beskrevet over. For meg har det vært mer eller mindre plug an play.
  20. Nå er jeg fortsatt relativt ny på Vatsim, så ta det jeg sier med en klype salt. Når du er i ukontrollert airspace, er du selv ansvarlig for at du maintainer seperation fra annen trafikk. Jeg tror du skal kunne korte ned f.eks. en SID slik en ATC ofte ville gjort, men det viktigste er at du kommuniserer dette. Annonser handlingene dine så presist som mulig på unicom så trafikken rundt vet hva du driver med.
  21. Hei, takk for mye god info og tips! Jeg bruker både Blender og Substance Painter i dagsjobben så jeg er godt kjent med begge. Har begynt å titte på editoren til MSFS samt blitt litt mer kjent med SDK-dokumentasjonen. Jeg tenker i første omgang, har jeg lyst til å prøve meg på ENHS (Hokksund flyplass) Jeg tenker også på muligheter for andre typer Scenery eller eventuelle modell-pakker. Trenger ikke spesifikt å være flyplasser. Men nok en gang, takk for mye god info. Skal ta en titt på linkene. 🙂
  22. Heisann! Jeg er en 3D Artist med god erfaring med utvikling at uteområder til Archviz fra dagsjobben. Kunne tenke meg å prøve meg litt på å utvikle scenery for MSFS. Er godt trent med PBR workflows, modellering, teksturering og optimalisering for real-time i diverse spill-motorer som Unreal og Unity. Etter det lille jeg har lest i SDK-dokumentasjonen til MSFS så er motoren de bruker høyst konfigurert for moderne spill-workflows og PBR. Kunne dere som er Scenery-veteraner gi noen tips om hvor man bør starte? Do's and don'ts og eventuelle fallgruver?
  23. Heisann! Min Bravo Throttle Quadrant synger på det siste verset nå. Mest min egen feil siden jeg har moddet den endel. Men når jeg så etter alternativer så virker det ikke som det er så mange der ute. Liksom ingen mellomting mellom plastikk logitech throttle og high end VirtualFly TQ6. Selv om en TQ6 hadde vært fristende, er den i dyreste laget og det er kun levers. Ikke gear, flap eller autopilot slik som på Bravo. Forsåvidt hvert fornøyd med Bravo så langt, men kunne tenke meg noe litt mer premium. Ingen som vet om noen gode alternativer i samme prisklasse som Bravo?
  24. Jeg bruker OpenVR motion compensation i SteamVR og bruker en fysisk trakcer. (Valve index controller). Det har fungert veldig bra så langt og er pretty much plug and play. Jeg regner med du har skaffet Wit Motion sensoren? Den har jeg dessverre ikke noe erfaring med. Vær oppmerksom på at om du skal oppgradere så vil ikke wit motion sensoren støtte visse bevegelser som surge og heave. Derfor jeg gikk for fysisk tracker istede. r en fysisk tracker
  25. Very nice! Jepp jeg har også lyst på 6 DOF etterhvert. Kun 2 DOF for meg nå, men den gjør nytten. PS: Nysgjerrig på hvor du fikk tak i den yoken i bakgrunnen. Er den ekte? 😁
×
×
  • Opprett ny...