Gå til innhold

Pål Rønningen

Members
  • Innholdsteller

    57
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Pål Rønningen

  1. Hei. Har prøvd meg en tid nå på en annerledes flyplass enn vanlig. Kathmandu i Nepal. Etter å ha laget ruten i Navigraph og valgt VOR til RWY 02 så har jeg brukt denne for det meste. Men havner helt feil i innflygingen, se bildene. Navigraph sier VEPT/07 DCT MOVRI DCT RATAN DCT GURAS VNKT/GURAS.D02 Men etter å ha klargjort FMC med DEP og ARR så sier LEGS følgende, som sender meg helt utenom ruten: MOVRI ROMEO RATAN GURAS FD108 60VO2 40VOR MD108 RW02. Dette ser mer ut som en RNAV rute, som SIMLINK pilen viser. Hvor gjør jeg feil i FMC programmeringen?
  2. Mange takk alle sammen. Som dere sier, jeg kan nok ikke se hvor mange 'Corona timer' jeg har. Fortsatt god påske:) Mvh Pål
  3. Et spørsmål til dere riktige 737 flygere der ute. Bruker dere CWS under flyvingen? Hvis svaret er ja, når brukes det? Hvis svaret er nei, hvorfor ikke? Mvh Pål Rønningen
  4. Hei og mange takk for tipset. Her var det jo et veldig bra utvalg 🙂🙂 Mvh Pål Rønningen
  5. Hei. Er det noen her som bruker PMDG 737 og FSUIPC? Har lett lenge etter en kommando til FSUIPC som slår av AP og på CSW, men etter flere forsøk på tips er det ingen som virker. Kommando Z til autopiloten ligger i FS, men vist nok ingen for CWS.
  6. Er det noen måte å finne ut hvor mange timer jeg har bak spakene? Har lett etter filer med info om engines hours, men ingen som gir noe skikkelig svar. Har hatt PMDG 737 serien på FSX i 20 mnd nå, og med 'hold deg inne mode" så har det blitt virkelig mye flying. Noen som har et tips?
  7. Hei. Har en liten utfordring til dere proffe piloter. Jeg har printet ut masse approach chart og har de i en A4 perm. Den tar alt for stor plass der den ligger så jeg lurte på hvor jeg kan få kjøpt den som pilotene bruker i flyene. Den ser ut som om den kan være A5 med spiral i toppen/korte enden. Mye mer håndterlig tror jeg. Mvh Pål Rønningen
  8. Flott da prøver jeg det. Men hvor fant du den menyen i venstre siden? Ser ut til at vi har samme programmet, men finner den ikke.
  9. Tja... Det heter vel at man ikke ser skogen for bare trær, men kan ikke finne noen steder hvor jeg kan velge RUBOT1E transition. Men ser også at ikke vi har samme skjermbildet, muligens du har dette fra en EFB?
  10. Hei Geir, takk for tipset. Det ble straks bedre, i hvert fall så slipper PAX å lete etter spyposene lengre. Men fikk en annen raritet. I følge Navigraph og kartet så har både VLA og RUBOT snirklete Approach. Men i FMC så står det BL028-RUBOT-CF07L-FF07L-RW07l. Så den flyr direkte inn. Er dette en feil i Navigraph?
  11. Det er omtrent denne ruten jeg bruker. Det er LEAL DCT SUMMO B46 MITOS DCT SOPET UN608 MATEX MATE1K LEBL/VLA.I07LZ. Og som AnDeeJay sa, kan ringe ATC og be de si fra en kveld det er 5-10 fly på innkommende så kan jeg stikke over å se fra plassen 😎
  12. Mange takk, da lærte jeg noe nytt idag også 😎 Da regner med at jeg ikke ser noe slikt ved min lokale flyplass Torp på lang tid.
  13. Idag trenger jeg litt hjelp fra riktige piloter. Flyr en del i Spania siden jeg bor mye der og nå har jeg lagt opp en kort rute fra Alicante til Barcelona. Men den Approachen jeg får der ser veldig snirklete ut. Mer som en kø foran innsjekking for passasjerer. I flere Approacher til LEBL, VAL - RUBOT - SSL og VBIM ser alle likedan ut. Kan noen av dere forklare hvorfor de er lagt opp slik? I løpet av det året jeg har brukt simmen så har jeg ikke støtt på slike.
  14. Takk til dere begge to. Jeg har antagelig tatt PMDG's manualer for å være 'sannheten' tidligere, og der har det stått at dette gjør man under descent. Heretter gjør jeg det før TO. Fant også en tråd hos PMDG om hvordan dette kan gjøres fast, uten at det alltid ble overskrevet ved ny flyving.
  15. Nei, det hadde jeg ikke. Og årsaken til det er at i PMDG manualen så står det at jeg skal sette den etter TD. Men det gjorde faktisk til at problemet ble borte:) Siden jeg er veldig nysgjerrig om dette, kan du forklare hvorfor det skjer når ikke TRANS LVL er satt ved TO. Mvh Pål
  16. Ja, til 6000 som vel er standard norm for Europa. Etter mange måneder med tutorial#1 EGKK til EHAM så har jeg kanskje hengt meg for mye opp i det som FMC er programert med der, men config mellom -800 og -700 er vel ikke så veldig mye forskjellig. Foretrekker å fly med -700 da jeg synes den er lettere å håndtere ved manuell innflyving og landing.
  17. Siden jeg bor mye i Spania så har jeg kjøpt et meget bra South Spain Scenery og har som regel en 'før frokost fly tur' med PMDG 737-700 fra Alicante til Valencia eller Girona. Ruten ut er LEAL - SUMMO - MITOS - MULAT og her skjer det noe rart. Ved TO så står barometeret på 1013, ved 6500 ft mot SUMMO vil det ha skifte til STD (som vanlig), men så skjer det rare. Ved MITOS, på FL170 vil det igjen ha skifte tilbake til 1013 !? Hva kommer dette av ?
  18. Apropos kontant på rotate, mente du slik: www.youtube.com/watch?v=RyeqeqSNSgQ synes jeg hører hylene til alle pensjonistene der bak. Men prøvde og være hardere på stikka og det hjalp litt. I tillegg så leste jeg om en som anbefalte 10 grader flaps så jeg testet det også. Da virket det som om ting gikk rette veien. Men V2 er jo climb speed og V2+20 blir 164, og med flaps 10 var jeg i lufta ved 176, men det er kanskje innenfor akseptabelt.
  19. Hei og takk til alle. Geir og Robert, jeg skal prøve å være raskere og mer markant ved rotate, muligens noe å hente der. Rart med hva man glemmer over tid. Tor Arild, jeg legger alt inn i FMC før avgang og bruker A/T. Jeg har ikke prøvd å slette flyet og reinstallere, men kanskje det vil hjelpe. Bruker CH Eclipse Yoke + pedaler, 2 x Logitech Throttle console + BU0836A, siste FSUIPC for FSX. Skal prøve å få tak i nye drivere også.
  20. Trekker rolig til meg stikka, 3-4 sek før den er helt tilbake, så jeg ikke lager tailstrike. I hvert fall slik etter boka. Det har fungert slik helt fra jeg kjøpte flyet i august 2019. Alt etter takeoff fungerer akkurat som før.
  21. Jeg har 3 skjermer og bruker så den ene for å vise flyet sett fra siden (S) og da kan jeg sjekke ganske nøyaktig når nesehjulet løftes fra rwy. Og deretter når hovedhjulene går klar. Det har gått flere måneder siden jeg fløy EGKK-EHAM, men tror ikke at jeg brukte over 3000 meter for takeoff. Er klar over at noen selskaper bruker V2+20, men etter gammel lærdom så ligger Vlof før V2. Merkelig. Mvh Pål
  22. Ja, den er på 5.06. Har egentlig ikke prøvd å ha den høyere, men vet ikke om det vil hjelpe. Mvh Pål
  23. Kan nye oppdateringer av windows 10 i løpet av våren gi problemer i FSX eller i PMDG's fly? Grunnen til spørsmålet er at jeg synes det tar mye lengre tid og strekning å ta av med 737-800 enn det har gjort tidligere. For å teste så har jeg flydd PMDG tutorial 1 helt på nytt. Med CDU V-speed på 139-141-144 så løfter den nesehjulet på 181 og liftoff på 185. Den bruker også nesten hele rullebanen på Gatwick's 3300m. Har sjekket flere ganger at det ikke er feil i oppsett med bremser osv. Fuel 1/3, Payload full + 2 x 1500 i bagasje. Flaps 5 og totalvekt på 64,1 tonn. Vlof er jo lavere enn V2 så noe må være galt. Og 3000m for å ta av er vel ikke naturlig? Mvh Pål Rønningen
  24. Mange takk Robert🙂 Det er godt å vite at det er noen som passer på oss amatører. Ha en fortsatt riktig fin sommer (in the sky) 😎 Mvh Pål Rønningen
  25. Takk for svar, men ser nå at jeg ikke var nøyaktig nok med spørsmålet. Bruker fremdeles FSX inntil eventuelt FS2020 er på plass. Så hvis noen vet om slike er jeg takknemlig. mvh Pål Rønningen
×
×
  • Opprett ny...