Jump to content

cropduster81

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

cropduster81 last won the day on April 23

cropduster81 had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det noen som har testet FS2020 som vet hvor system krevende den er og hvor enkelt det er å få ting til å flyte jevnt? Synes det er ekstremt viktig at en sim flyter jevnt og at det ikke er noe som helst "stutters". Ser dårlig flyt og stutters i mange videoer som folk legger ut på youtube. Er dette fordi de pusher settingene for høyt med tanke på grafikken? XP11 virker å ha blitt veldig bra i siste beta versjoner og har nå en flyt jeg ikke har opplevd maken til med relativt høye settings. P3D synes jeg har skuttet stort i siste versjon, i alle fall så langt, same shit different wrapping virker det som.. Lurer på om det er enkelt å tune innstillingene i FS2020 for å få optimal flyt med tanke på grafikk utseende, dette blir jo som regel alltid et kompromiss, med mindre man har en blodspekka PC...
 2. Enig i at DCS world ikke er så ille, spesielt hvis man holder seg til noen flytyper. Mye bra videoer med instruksjon på nettet, men skal man lære seg systemene fullt ut og gjennomføre realistiske missions fra start til slutt er det temmelig tidkrevende :). Det ligger imidlertid utrolig mye god underholdning i DCS world og det man kjøper der står seg i lange tider. A-10C og P-51 som jeg kjøpte for minst 7-8 år siden har nylig fått store overhalinger på grafikk, instrumenter etc og er fortsatt veldig gøy å fly rundt med. Det kan man ikke si om så veldig mange andre simulatorer hvor svært kostbare produkter blir relativt raskt utdatert og må byttes etter noen år til "blodpris"...
 3. Hva jeg i hovedsak gjør i Sim: - lærer instrument flyging og leter etter de mest spektakulære og spennende innflygninger å teste ut, i hovedsak med mindre rutefly. for eksempel isafjordur flyplass på Island eller sirklings approach på trange steder er spesielt gøy. - flyr cessna og CUB på ulike kortbaner og Bush striper rundt om i verden. Et scenery jeg sterkt kan anbefale er Qatam river fra oldprop. - tester meg selv med utfordringer som motorbrann i vanskelig vær, turbulente forhold instrument svikt osv. - Lærer basis forståelse og hvordan håndtere forskjellige helikoptre i xp11. flyr sightseeing med helikopter med detaljert satellitt scenery gratis i xp11. Håper å snart gjøre dette med VR. - Hangarskip landinger og lære basis med fly og våpen i DCS World. Så avansert at jeg rekker ikke gå så mye i dybden, men ganske gøy å bare blåse i filler en rad med tanks med kanonen i a-10, basis dogfifght i f-18, low level eller akro med f-16. det var noen tips/ forslag basert på hva jeg driver med.😀
 4. Ganske sprøtt at dette er det som kommer ved utgivelsen, man kan bare tenke seg hvilket potensiale som ligger i videre utvikling. Hadde vært utrolig kult om de i fremtiden kunne simulere egenskaper som: avansert aerodynamikk for helikoptre, avansert bakkefriksjon spesielt med tanke på snø/ slush og "hydroplanning" på rullebaner, avanserte isingsmodeller etc. For ikke å snakke om mulighetene som ligger i VR, når man får kraftige nok maskiner til å kjøre denne grafikken skikkelig i VR og MS får implementert det på en skikkelig måte. Da snakker vi :).
 5. Jepp :). Kan ikke helt skjønne hvordan de andre simmene skal klare å holde følge med dette, opplegget og metodikken som de her benytter virker jo helt overlegent. Finnes vel neppe tilsvarende muligheter som samarbeidet med det sveitsiske vær firmaet gir andre steder? De har vel mest sannsynlig og et ekslusivt samarbeid med Microsoft på dette, men det vil vel tida vise, blir spennende å se. Selv tror jeg at å fly P3D etter MSFS2020 blir nesten som å kjøre en utdatert versjon av FSX, men det er jo lov å håpe at jeg tar feil :).
 6. Så nettopp denne videoen om vær i nye MSFS2020. Gapet mellom MSFS2020 og P3D/XP11 ser bare ut for å bli større og større. Dette ser jo helt rått ut:
 7. Jeg bruker en dell 34 tommer buet skjerm og er veldig fornøyd med det. Tror i utgangspunktet buet gir litt bedre innlevelse enn en rett skjerm. Jeg fant at 34 tommer ble et bra kompromiss i forhold til hva man ser av cockpit og hva man ser ut. For min del blir 49 tommer litt for bredt for å bruke til "virtuel cockpit", om jeg kun skulle hatt exterior view på skjerm og instrumentpaneler på en annen skjerm el ville jeg valgt en 49 tommer.
 8. Flotte bilder! Det er vanvittig grafikk sammenlignet med det meste annet som finnes nå. Forrige dagen hadde jeg en tur med low level flying med F-16 i Grand Canyon, og over Las Vegas, det var ganske heftig :). Ellers vil jeg anbefale deg å prøve carrier landing både med F-18 og F-14, nå kommer snart "super carrier" som ser utrolig bra ut. Kan bare forestille meg hvordan dette vil være i VR. Hørte og at det kommer en veldig detaljert utgave av Eurofighter typhoon, som skal være svært realistisk, det blir i så fall en høydare for oss som spilte EF2000 og fløy diverse missions rundt i Norge på slutten av 90 tallet. Enig i at det burde vært en high level detlajert russisk jager her, hørt mange som har sagt det så er jo lov å hope at det kommer etter hvert.
 9. Hei Frode! Har ikke direkte erfaringer men ønsker å prøve. Har brukt en ipad til Airmanager noe og det har funket bra. Søk på youtube vedr. air manager og knobster så finner du mye bra info. En pensjonert ruteflyger som jeg tror heter "Russ Barlow" som legger ut mye bra rundt dette. Hører gjerne fra deg med tilbakemeldinger hvis du får testet dette ut..
 10. Denne ser fantastisk bra ut, men jeg kaster meg ikke på med mindre det er lovnad om en utgave som vil komme til MSFS2020 og kraftig rabatt for å kjøpe begge utgaver. Er lei av å betale for "samme fly" flere ganger. PMGDG 737 har jeg nå kjøpt i totalt 3 versjoner til full pris :).
 11. Hei! Jeg har følgende Saitek paneler liggende som jeg ønsker å selge: - TPM panel. - 2 stk. radio paneler. - 1 stk. autopilot panel (autopilot, trim, flaps). Alle panelene er lite brukt og i god stand. Pris: 500 kr/ stk. Selger helst samlet men kan sende ved kjøp av 2 eller flere paneler. Deling av fraktkostnader ved sending. Send gjerne forespørsel på PM ved interesse...
 12. Et annet produkt for xp11 som virker lovende: 737 ultimatae. Freeware med PMDG kvalitet?
 13. Følger deg helt på den Torbjørn! Har begynt å få ganske god oversikt på hva som funker i xp11, det er mye dårlige produkter der ute. Her er noen av vurderingene mine: Generelt: - XP11 er overlegen P3D når det gjelder helikopter. Dreamfoil sin Bell407 er fantastisk bra og egentlig veldig bra prisa, de har akkurat sluppet en stor oppdatering som gjør den enda bedre. Veldig kult å lande på helidecks på skyskrapere, oljeplattformer og fregatter. - Nattlys i XP11 synes jeg ser utrolig mye bedre og mer realistisk ut med noen enkle tweeks. Det oppleves og mer levende med biler etc som beveger seg på veiene under. Har ikke sett noe som er like bra i P3D. - Rullebaner med helning samt rullebanebalysningen har blitt veldig bra i xp11. For P3D er man nesten avhengig av gode payware AddOns for dette. - X-enviro har jeg ikke tenkt å kjøpe, enda. Foreløpig har jeg lastet ned en gratis addon som er veldig bra for shaders etc. Default skyer i XP11 er under stadig utvikling og har blitt veldig mye bedre i siste versjoner. Fly: - Vsky labs sin DC-3/ C-47 har blitt fascinerende bra. Den koster bare 20-30 dollar og oppdateres hele tiden. Flight Dynamics føles veldig realistisk, og skal angivelig være omfattende testet og justert med kvalifiserte piloter. - Justflight sin PA-28 Arrow3 er et kjempebra produkt, fortsatt mener jeg at flight Dynamics må optimaliseres, men de har akkurat sluppet en stor oppdatering hvor blant annet dette er adressert. - Aerobask sin eclipse 550 synes jeg er et veldig bra produkt. - Simcoders C172 expansion. - Carenado B200. Fin grafikk, men flight Dynamics kjennes ikke så realistisk. Langt unna PMDG, A2A etc. Scenery: - Utroglig bra med mulighet for ortho4xp. - Fortsatt mye dårlige payware AddOns, men det kommer seg. Flyplasser ikke like bra som i p3d, men nå som orbx har begynt å gi ut for xp11 vil det gi et veldig løft. Chigago Meigs scenery for xp11 er utrolig bra. Xp11 puster p3d tungt i nakken i mine øyne :).
 14. Det er vel derfor folk er skeptiske til å kjøpe brukte addons. Produsentene burde lagt opp til at det var mulig å videreselge addons, spesielt de som koster mellom 1000-1500 kroner og har en høy gjenbruksverdi.
 15. Takk for svar Torbjørn! Høres ut som det er vanskelig å selge addons videre. Veldig synd at produsentene ikke legger opp til at dette skal være mulig. Spesielt i disse tider hvor markedet flommes over av gode produkter og ulike simmer. synd at folk skal måtte brenne inne med veldig kostbare programmer. Back in the days var det jo ikke noe problem å selge videre en cd-rom/ dvd, og før den tid var jo stort sett alt nedlastbart freeware. Jeg er sikkert ikke den eneste her på forumet som har en stor hangar med ubenyttede addons til tusenvis av kroner som andre helt sikkert kunne hatt mye glede av.
×
×
 • Create New...