Gå til innhold

Christer Elde

Members
  • Innholdsteller

    283
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av Christer Elde

  1. Jaaa! Den skulle jeg egentlig vært med på... (sukk) Hadde vært gøy det, men det shatans Forsvaret sendte meg på Wing-Ops Rygge, og der er det jo gøy!
  2. Går Fokker 50 mellom Bodø og Tromsø?
  3. Heftig! Er like redd hver gang for å gå i havet. Norges laveste innflyvning er det hvertfall!!!
  4. Det er jeg på ingen måte enig i. Kom fra Dublin sent forrige mandag i det solen var i ferd med å takke for seg for dagen. Tror det må være noe av det vakreste jeg har sett av innflyvninger. Vi kom inn fra vest, og hadde en utsikt og sikt som var helt enestående. Sammen med et fantastisk lys ble dette nærmest trolsk. Vi kom inn over Ransfjorden og Tyrifjorden som badet i sen sommersol. Samtidig som Mjøsa viste seg fra sin beste side, og tilbød sikt langt nord for Lillehammer. Til og med styrmannen måtte ut på PA anlegget for å formidle sin begeistring over synet som åpenbarte seg. Så ikke si at østlandet ikke kan by på fin natur. Neida, men jeg hadde vel regnet med at en nordnorskflyplass ville gå av med seieren da. Får du samme forhold i f.eks Tromsø, Bardufoss, eller Brønnøysund er det ti ganger finere. Gardermoen er helt flatt og kjedelig synes jeg.
  5. Oida! Skamme seg, jeg bor selv i Buskerud, og burde ikke latt hverken Notodden eller Hokksund gå i glemmeboka!
  6. Hrmmf... Det sto INNFLYGNING der oppe ikke FLYPLASS... Bare så ingen tar feil. Synes det er veldig merkelig at Oslo Lufthavn Gardermoen rager på topp over "Norges fineste innflygning". Jorde på jorde... Er dere bønder hele gjengen?????
  7. Nettbasert business er vel noe av det enkleste man kan jobbe med, hvis man vil være kjeltring. Hvis dette om Ariane stemmer, tenk godt over hvem dere gir deres kredittkortopplysninger til... Mulig ikke Ariane er noe snusk, men det er ikke alt som er like seriøst heller. Og er dem først tappet fra konto, da er dem nok borte hvis du handler hos "feil" folk. Overraskende det der om Ariane. Skulle tro at det var blitt bedre nå. Han tør vel ikke å floppe Ariane, ved en evt rettssak, nå som Ariane nærmest er blitt et merkenavn. Men jeg er enig i prinsippet til Jan Roar. Selv har jeg aldri handlet der og kommer aldri til å gjøre det. For dyrt. Tenk på all ølen man kan få istedenfor. Bare et eksempel...
  8. Sommeren er høytid for uhøytidelige kåringer. Melder meg derfor på med en til. Hvilken flyplass er Norges fineste innflygning?
  9. Neei! Det er ikke så farlig. Har opplevd at flyverten tok på seg oppgaven å være kameramann for et ektepar på Amerika-tur, så det tror jeg ikke er så farlig.
  10. Dropp det, det er en radiomottaker, det er ikke lov fordi det kan forstyrre instrumentene, ikke bare kommunikasjonen, men også andre instrumenter. Så la det være!!! Det kan f.eks gi utslag i feilnavigasjon, feilmeldinger om brann, feil på hjul og drivstofftanker. LA DET VÆRE! Du må betale hvis flyet må nødlande og du blir tatt for det. Det er en grunn for at radiosenderne til og fra cockpit sitter på utsiden av flykroppen. Ikke vær dum!
  11. Jeg digger Magerøya!!! Kjempebra! Har en del familie i Honningsvåg, så det blir endel turer opp dit. Nydelig!Honningsvåg er jo faktisk gjenkjennelig nå, selv om det ikke er hus der, og jeg kan se nesten nøyaktig hvor vi hadde "fjærabål", inne i bukta bak flyplassen. Stilig!
  12. Hadde hatt det noen dager, men det var først på denne togturen at jeg endelig forsto hvordan jeg skulle bruke det. Ble rimelig hekta, og det var like før mobilen føk veggemellom gjennom togkupeen. "[sensurert], [sensurert], [sensurert]", lød det gang på gang gjennom den engelske togkupeen, som små viskelyder. Da jeg fant ut at jeg måtte legge den fra meg for å spare batteriene på telefonen, ble jeg frustrert. Klarte rett og slett ikke å roe meg ned igjen.
  13. Tipper det er noe radarinstrumenter. Men bare for å virke hi-tech, hvorfor må den absolutt ligne på en Dornier???
  14. Skal lande på Chios på lørdag(BU5961)I følge fs. er banen 4934 ft.Skulle vel bli i overkant av 1600 m.Tror Braathens bruker en 737-800,men er ikke sikker.Noe å glede seg til da skjønner jeg.. Prøv Alta. Ca. 1000 meter bane(?), er sikker på å gå rett i vannet hver gang jeg lander der. ekstremt lav innflyging!!!
  15. Jeg vet ikke akkurat hva slags fly dette er, men jeg har mang en gang opplevd ved landinger på Honningsvåg, Sørkjosen, Hammerfest og Brønnøysund, samt andre kortbaner at Widerøe'n har bremset opp i lufta, og fått en rolig touch ned på stripa. Ikke noe farlig det, han har jo bare rundt 800 meter på seg. Har også opplevd at SAS MD80 bremset med spoilerne på nedstigning mot Tromsø. Mener også å vite at på jetfly er det sperre mot å reversere motoren i lufta. Mener å huske et fly som falt ned grunnet revers i lufta. Sov godt, ingenting å bekymre seg for...
  16. Sikkert noen som ble litt skuffet nå, fordi jeg hadde funnet på en måte å overføre ATC-streaming direkte til mobilen. Sorry! Vil bare tipse om et lite spill, som jeg hadde det litt moro med på en litt for lang togtur. Air Traffic Controller. ATC-spill
  17. MSFS er først og fremst underholdning. Microsoft legger opptil, gjennom G-Max at vi skal kunne lage og videreutvikle scenery og fly. MSFS er for den gjennomsnittlige flyspiller, ikke for de proffe. Det som er med MSFS er at det er enkelt. Ikke like realistisk hele tiden, men ikke så vanskelig at det ikke er gøy!
  18. Svaret er Forballmuseet på Ullevaal Stadion www.fotballmuseet.no Det er vert et besøk i sommer hvis du er over middel intresert i fotball. [image]http://www.ullevaal.info/bilder/sasbunor737a320-02.jpg[/image] Noen stor fotballhistoriker er jeg ikke, men ja, jeg interesserer meg for fotball. Men hva i hel... gjør en flykropp i et fotballmuseum??? Apropos fotball: Noen som fikk med seg Godsets heite seier over Start i går?
  19. Nå har det seg slik da at Røyken ATCC transmitter på sendere som ikke nødvendigvis ligger vegg i vegg med selve sentralen. Så om du passerer forbi der, så har ikke det så mye å si Uansett, 8 MIL og tårnet på Gardermoen?.. Tviiiler, du tar til nød inn flyene på ILS 01R, men tror du kan drømme langt etter å høre flygelederne. Jeg bor ei mil unna stripa og selv med tak antenne så er det ikke alltid jeg får inn Delivery/Ground på OSL klart. Men, lov å prøve Det står en ganske høy mast, 20-40 meter, kanskje, oppå fjellet som rommer Kontrollsentralen i Røyken. Trodde det var bla. derfra det ble sendt fra jeg? Er vel neppe tilfeldig at det står en radiomast så nært en kontrollsentral som den gjør?
  20. Jeg har aldri gjort noe galt og er ikke redd for å bli bakgrunnssjekket for å få lov til å komme inn i USA neste gang jeg skal dit. Det er klart at man må ha en litt grundigere vurdering av både flypassasjerer og besøkende inn til land slik som verden er i dag. Ingen vil at USA skal bli rammet på ny i en terroraksjon, og USA er i en veldig utsatt posisjon, men det er USA som har satt seg i den situasjonen de er i, og delvis slik resten av den vestlige verden er i dag. De fleste opplysninger er det helt greit at USA får, som personalia og hvem som har betalt flybilletten. Det kan avverge nye angrep. Men at USA skal få tilgang til hvor jeg har reist hen tidligere med forskjellige flyselskap og at jeg skal være et risikomoment hvis jeg f.eks skulle ha vært en tur i Afghanistan det blir feil. Det spiller ingen rolle. Ei heller om jeg har pletter på rullebladet. I visumsøknadenjeg fylte ut på flyet over til USA ble jeg utspurt om diverse ting, jeg mener de ikke har behov eller krav på å få vite om meg, men jeg måtte jo for å få komme inn. Eks. "Var De på noen måte involvert i, eller sympatiserte De med Nazi-Tyskland mellom 1933 og 1945?". Spiller det noen rolle? USA er supermakt, de driter i alt og alle, flyselskapene tvinges av USA til å gjøre som dem sier, for å få fly dit. Da må de som skal inn til USA forholde seg til det, eller la være. Dessverre! Ikke skyt på flyselskapene!
  21. Bor i Hurum, det stedet der hovedflyplassen en gang var tiltenkt å ligge, men akk ja det ble ikke slik... Regner med å kunne få inn Oslo Control, siden det ligger en mil unna i Røyken, men noen som vet om jeg får inn GardermoenTower med vanlig scanner? Ca. 8-10 mil unna. Passerer Oslo Control ganske mange ganger iløpet av uka, noen som vet hvilken frekvens det ligger på, og om man kan få inn det på bilradioen med litt flaks?
  22. Jeg kan love deg at boten etter at et fly har måttet nødlande på grunn av noe sånt noe, det er ikke billig. Det svir verre en pepperspray!
  23. Stemmer vel det! Det eneste jeg tror Norwegian sutrer seg til er negativ blest. De klager over hvor tøffe SAS Braathens er og er nesten på vei til å sutre seg i senk. Nå som begge kjører hardt for å flest mulige passasjerer er det veldig dumt av Norwegian, som er den minste, å sette igang å klage. Norwegian er fersk SAS og Braathens er gamle travere som folk har tillit til, og ved å sutre taper Norwegian den tilliten de har oppnådd. Folk blir bekymra for om Norwegian klarer å overleve fra den dagen man bestiller billett til man skal ut å fly. Nå som prisene er såpass like er det fort å svippe over til SAS/Braathens, istedenfor å støtte Norwegian, hvis man er usikre på Norwegians levedyktighet. Det må de motbevise, og da nytter det ikke å klage og sutre! Vi kan takke Norwegian for billige flybilletter. Hadde det ikke vært for dem hadde SAS vært et høykostselskap, med mindre et annet utenlandsk selskap hadde kommet på banen. Men hvilken pris betaler vi? Dette er råbillige flybilletter, men det ville vært en tragedie om SAS/Braathens skulle gå dukken. De sitter inne med en del kompetanse etter så mange år på vingene over det ganske land - kompetanse det vil ta lang tid for et annet selskap å bygge opp!
  24. Har ikke tenkt det som utdanningsvei, nei. Skal bare være luftvernartillerist i et år fordi forsvaret vil ha meg til det. Forskjellen på fly kan jeg fint lite om, ikke bekymrer det meg nevneverdig heller. Skal man skyte ned fly er det da det samma hva det heter bare det blir skutt ned. I realiteten kunne vi vel heller gått et fuglekurs, fordi det er vel dem det kommer til å gå med mest av under øvelser...
×
×
  • Opprett ny...