Jump to content

Erik Haugan Aasland

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er ekstremt nøye med språk, men har etterhvert lært meg å sette pris på andre folk sine særegenheter. Så lenge man klarer å kommunisere effektivt og greit så spiller det ikke så stor rolle om noen, setter feil komma. eller glemmer stor bokstav. Eller rett og slett ikke er så ekstremt nøye med grmatikken. Noen ganger går det også an å feie for sin egen låvedør så man ikke faller mellom to barkrakker. Apropos språkvask: Når vasket du hjernen sist?
 2. Bare hyggelig å være til hjelp. Jeg strevde så lenge med dette at jeg gav nesten opp. Det vanskeligste var å finne ut hva jeg skulle søke på - hva er det jeg egentlig leter etter? :-P Her er noen bilder for å illustrere. Jeg har som sagt én på hver side av stolen. Er nok, selv med de ekstra store hjulene på stolen min. Men man har 4 i en pakke. Å sette «chocks» er nå en del av simulator-oppstart checklisten (sammen med alle værprogrammene, PilotEdge, TrackIR, Chaseplane...)
 3. Jeg strevde lenge med dette. Løsningen: https://www.amazon.com/gp/product/B07215FC8N/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o05_s00?ie=UTF8&psc=1 Jeg bruker en på hver side (men det kommer 4 i en pakke, om det trengs). Null problem.
 4. Her er min «hule». Er veldig kult at det finnes i nærheten noen som har ordentlige cockpit-bygg. Man føler seg som nerder på hver sin tue. :-P
 5. Hey! Så kult at det finnes flere nerder på Sørlandet! Jeg holder til i Arendal. Har ikke cockpit, men driver seriøst med GA-flyvning i PilotEdge-landskapet med ATC og slikt.
 6. I just completed this quiz. My Score 60/100 My Time 52 sekunder  
 7. Solgt. Håper de kommer til nytte og gir stor glede. Jeg ser frem til å se kontrasten mellom MFG Crosswind og Thrustmaster sine TPR... 😉
 8. Jeg er i tenkeboksen om å kjøpe Thrustmaster sine TPR-rudder-pedaler, og må da selge mine vidunderlige MFG Crosswinds. Ville bare sjekke om det er noe interesse her før jeg evt. bestiller nye. Som de fleste vet er MFG-pedalene noen av de beste på markedet, men mistenker at Thrustmaster vil overgå dem (og det bør de, med en pris på rundt 5-6000 kroner). Jeg har vært strålende fornøyde med mine MFG'er, og har ikke noe problem med å beholde dem (annet enn den evige jakten på noe "enda bedre"). Betalte drøyt 3000 for dem for i Desember 2017 (inkluderer en ekstra "cam", som visstnok er best for GA-flyvning, noe jeg gjør 100%). Totalt med toll ble det bortimot 4000, så jeg ser om 2500,- en rimelig pris her. Pris: 2500,- Bor i Arendal, og det beste er vel om den hentes, men vi finner ut av det. Kan ta bedre bilder om ønskelig. Bilde av "simpit" for referanse - voksen seriøs bruker av pedalene.
 9. Jeg og andre har prøvd å ta det opp på LM sine forum. De forstår ikke hva vi mener - de påstår at simuleringen er korrekt. Det er til å rive av seg håret av. De er så indoktrinerte i simulatoren, og de jeg har snakket med har så lite forståelse for fysikken bak, at de nekter å tro at noe er feil. Jeg kjønner hvordan de har det, men det er frustrerende. Er som å prøve å overbevise noen om at de homeopatiske "medisinene" ikke inneholder virkestoffer. Er som å snakke til en vegg... A2A og Orbx (og de utsøkte freeware-sakene man får her på fs.no) kan takkes for at jeg driver med flightsim - ellers hadde jeg gitt opp for lenge siden. (men jeg kunne investert de mange titalls tusene jeg har brukt på hard/software på PPL i stedet)
 10. På et fly med constant-speed propeller så justerer man praktisk talt manifoldtrykk (MP) med throttlen, og turtall (RPM) med .. ja.. hva heter den nå?... propeller-kontrollen. Når man endrer MP så endrer intensiteten i motor-lyden seg, men ikke hvilken "pitch" den ligger på (lyden altså, ikke bland med propell-bladene). Endring av MP er eksakt det samme som når man tråkker på gasspedalen i en bil når man kjører i en brattere og brattere motbakke. Turtallet er uendret (gitt manuelt gir eller automat som ikke ennå har begynt å gire ned). Så motoren lager mer intens lyd, men ikke endrer pitch. Når man endrer RPM så endrer pitchen i lyden seg, slik som når man girer i en bil. I FlightSim-serien fra Microsoft så har dette vært eksakt og totalt feil - det har vært omvendt. Det er en episk misforståelse av den grunnleggende mekanikken, og at LM fremdeles har denne feilen i P3D er hårreisende til det ekstreme. Det er så enkelt, men det er så mange som har "vokst opp" med denne feilen at de ikke klarer å skjønne at det er feil før de lærer hvordan forholdet mellom throttle og propeller fungerer. Beklager at jeg skred til verks på såpeboksen her, men dette er en bug som irriterer meg grenseløst, og jeg nekter å fly addon-fly som ikke får dette til. For man må da spørre seg hva annet de ikke har forstått og simulert korrekt.
 11. Har sett på den, men den er innehaver av den horrible MP/RPM-bugen fra FS-seriens tid. Det er en dealbreaker for min del. Er helt ufattelig at det fremdeles blir produsert simulator-addons hvor de ikke har korrigert denne monstrøse bugen. Men ang. Lancair, så har jeg forelsket meg i Keith Smith (mannen bak PilotEdge) sin Lancair 360. Jeg har sett meg gjennom denne serien og tenker at min drøm om å ha en DHC-2 Beaver når jeg "blir voksen" kanskje må erstattes av en Lancair. Kjempetøffe fly: https://www.pilotworkshop.com/real-world-coast
 12. I nyere tid i flysimulatoren (siden jeg begynte med A2A i 2013 - flyr kun A2A), så har jeg ikke glemt hjulene i løpet av kanskje 500 timer med komplekse fly. Men da er jeg en av de som ennå ikke har glemt det. Det er i komminga - kanskje A2A Bonanza'en blir den som får meg over i den andre klubben. ;-)
 13. Occam's razor sier at de glemte det. Kan selvsagt være mekanisk svikt en eller annen vei, men man vet jo at folk glemmer. "No e helvette løs! :-P
 14. Mulig det bare er jeg som er kynisk, men dette (fra NRK): "– De sier at de ikke visste at understellet ikke var ute da de landet. Selv om buklandingen kom brått på så har de det bra. Ingen er skada, sier kommersiell ansvarlig i Air Wing, Jarle Granheim." "ikke visste" = "glemte" Forøvrig:
×
×
 • Create New...