Gå til innhold

Jan R. Alexandersen

Members
  • Innholdsteller

    373
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    13

Innlegg skrevet av Jan R. Alexandersen

  1. Veldig spennende og realistisk serie! Viser godt hvor viktig kortbane flyplassene er i Nord-Norge og resten av landet. Veldig imponert over de unge (og litt eldre!) flygerne i Widerøe! Hurra for NRK!😃

  2. Lurer på om det er bare jeg  som reagerer på forskjellen mellom de ulike tilbyderne når det gjelder salg. Synes det er interessant å se hvor stor forskjeller det kan være mellom dem.

    ORBX, selv om de lager gode produkter, synes veldig "grådig" når de gjelder sine salg. Aerosoft og SimMarket tilbyr ganske mye, men ikke alltid det beste tilbudet?? Mitt hipp, hurra i denne sammenheng går til Microsoft! 😀Over 700 produkter tilbys via Marketplace. Mange av dem er også reelt på salg.

    Eneste "ulempe" er oppdatering av produktene ikke så lett lar seg oppdatere om en flytter de ut av Community mappa. Noen som har funnet en løsning på dette?😗

  3. Hei Steinar!

    Jeg vet ikke hva det skyldes at du har disse problemene. Som du vil se av bildene mine, har jeg ikke de problemene du har - bortsett fra noe mørke firkanter på Kvaløya. Disse kommer og går hos meg.

    Jeg har ellers siste oppdateringer på alt, også Nordic update. Håper du finner det ut! Skal prøve litt mer med å ta ut flere av filene.

     

    2022-04-28 (3).png

    2022-04-28 (4).png

    2022-04-28.png

     

    2022-04-16.png

  4. Spørsmål til de som skjønner dette bedre. MSFS2020 har AIRAC 2203, som pekt på over. Har lenge abonnert på Navigraph. Har denne også installert. Overstyrer Navigraph fs2020 sin AIRAC?

    Spørsmålet har sitt utgangspunkt i følgende. Har lenge hatt et problem med FBW A320. Uansett hva jeg gjorde, la dette flyet til et ekstra waypunkt i alle approacher. (eksempel: innflying til ENGM R19 legger til waypoint BRAVAD).  Selv om jeg brukte SimBrief la likevel flyet til også her! Little Navmap og Navigraph Charts viser korrekt! Så til det interessante: jeg installerte Development build, og alle ekstra waypoints er borte! 

    Noen som skjønner dette? 

  5. Hei. Siden jeg bor i Tromsø var de nye ENTC spesielt velkommen! Er riktig godt fornøyd med flyplassen. Godt laget! Den nye terminalen (som enda bare er et skall!) er også med og kan oppleves både inn- og utvendig.

    Regner med at noen av dere også bruker det utmerkede sceneriet over Tromsø by (Tromsø - Norway (With Real Trees Terraforming) » Microsoft Flight Simulator). Øst for bane 18 ligger en øvingsbane, som sammen med resten av landskapet langs rullebanen, har vært har vært misformet. Litt prøving og feiling har vist at å fjerne fila som heter Tromso2 gir et riktig landskap. Ser ikke andre mangler med å ta ut fila heller. Håper dette kan være til hjelp for andre!😀

    entc2.jpg

    ENTC3.jpg

    entc1jpg.jpg

    • Like 2
    • Thanks 1
  6. Så var den her. Leser på flere av nettsteder at oppgraderingen har vært tornefull! Selv trodde jeg også at at installeringen gikk i "loop", men ved å følge med på pakke versjonene ser jeg at det går framover!! Installasjonen tok VELDIG lang tid, men resultatet ser ut fantastisk ut! Selv om jeg har måttet skru ned mine grafiske innstillinger ( har enda GTX 980), fungerer det forbausende bra synes jeg. Men det er en stor oppgradering, nærmere 22gb mener jeg å ha lest.

    Ser at mange på nettet plages med mange ulike ting. Det er leit, men synes at Microsoft her får urettmessig mange negative rapporter. Tross alt har vi her fått en utrolig sim med et vell av muligheter - og et utall av gratis fly, sceneries og tools. Har vi glemt hvordan det var i gamle dager? Den eneste klagen jeg ser er rettferdig er poenget med obligatorisk nedlastning av nye oppdateringer. Krever selvsagt stor lagringskapasitet.

    Hører gjerne andres erfaringer! I mellomtiden kan vi jo sammen se Microsofts sin egen video: https://www.youtube.com/watch?v=S2xvYHQAI7w. Det ser da fantatsisk ut? Enjoy!

    • Like 4
  7. Ser på "oppskrifta" over. Kjøpte Justsim sin nye LGSA (Chania) fordi dette er en flyplass jeg har vært på mange ganger. Til min store skuffelse fikk jeg CTD ganske umiddelbart om jeg prøvde å ta av fra flyplassen. Prøvde ORBX oppskrifta over og den FUNGERTE! Ingen flere CTD etter et antall forsøk. Flyplassen har underkataloger som heter CGL->122. Her ligger fila sai102.cgl. Denne har jeg omdøpt til Sai102.xgl (etter oppskrifta over).

    Kjøpte denne gangen flyplassen fra Microsoft Marketplace. Kjøpet gikk helt fint, nedlasting og installasjon gikk knirkefritt! MEN så var spørsmålet - hvor installeres flyplassen. Etter litt leting ser jeg at installasjonen er gjort under FS2020->Official->OneStore. Siden jeg bruker FS Linker så jeg ikke plasseringen. Så lærte jeg noe i dag også!

    Kanskje til hjelp for andre som ønsker LGSA? Flott flyplass som jeg bruker sammen med denne denne fila hos Flightsim.to som gir byen et bedre utseende (https://flightsim.to/file/3449/crete-chania-vol1-0-old-city-old-port😀

     

    • Like 2
  8. Da er episode 3 (av 28!) unnagjort av Airline2Sims sitt cadet kurs https://www.airline2sim.com/. Med forbehold om at 90 prosent av mine kunnskaper kommer fra et langvarig forhold til ulike simulatorer på PC alene, er jeg mektig imponert over det jeg har sett og lært så langt! Usedvanlig grundig og proft laget, slik jeg ser det. Har jo hatt ulike Airbuser over tid (nå TolIiss a320 og MSFS a320), men har ikke før nå fått tak i det fundamentale forskjellen på Boeing på Airbus. Om interessen er stor nok for et dypdykk i Airbusene, tror jeg dette programmet ikke vil skuffe! Anbefales! 😀

    NB! Prisen er £39.99, men du får 5£ i avslag ved å bruke koden FACEBOOK5 (beskrevet på deres Facebookside)

  9. Veldig forståelig. Jeg har tidligere gitt uttrykk for stor takknemlighet over at noen orker å bruke hundrevis av timer for å lage nye flyplasser gratis til flightsim familien. Jeg gjentar gjerne enda en gang min takknemlighet. Samtidig snakker jeg nok litt med "to tunger"! Har for ikke lenge startet en tråd med ønske om "min" flyplass - Tromsø (ENTC). Håper dette først og fremst kan sees på som en annerkjennelse av dyktighet innen et felt mange av oss ikke har kompetanse til å arbeide med. Håper du Andrew (og andre som har samme hobby) kan se litt bort fra våre egoistiske ønsker. Vi vet hva det koster, men glemmer oss i iveren etter å få!😀

    • Like 5
  10. Da har vi samme "bakgrunn". Har laget ortofoto for hele Norge. Har vært morsomt og spennende. Jeg kombinerer nå litt Xplane og FS2020. Har gode fly i  Xplane - blant annet ToLiss sin A321. Den gir en helt annen flyfølelse som jeg enda mangler når det gjelder fly i FS2020. Men det kommer nok! I øyeblikket går det mest på TMB930 (med mod) og Bonanza g36 (med mod). Disse to begynner å bli bra synes jeg. Landskap i FS2020 varierer jo litt, men på sitt beste er det strålende! 😃

    • Like 2
  11. Hei Sauron!

    Måtte "spissformulere" meg litt! Du har selvsagt rett i at det er flere som mangler. Interessant nok er de fleste i nord!! Vi håper på en endring. Skulle være interessant for flere siden vi har mange flyplasser med spennende og krevende innflyginger😀 ENTC, ENAT og ENEV er jo store og viktige flyplasser! 🙂 

×
×
  • Opprett ny...