Jump to content

Benny Røste

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Benny Røste

 • Birthday 11/20/1978

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ikke kommet så langt enda at jeg har tenkt i den retning. Men, med UTX aktivert under sceneryet så blir det trafikk. UTX er så presis at bilene følger veiene på fotosceneryet veldig bra. Eneste minus er at UTX veiene er litt bredere så det kan minne om høy promille av og til om man ser nøye etter:P
 2. Ja der kan du se Andrew, da vet jeg det også. Må også få si at for ca et år siden postet du og Pasi tror jeg en del saker ang skagen og kystvaktbåter. Dette var inspirasjonen for meg til og starte med dette. Så det kommer kystvaktbase etterhvert også med mer:-D syns du gjør en veldig god jobb som klarer og rekke over så mange flyplasser. Så kan vi lokale beboerne ta oss av litt mer detaljerte oppdateringer etterhvert;-) Inge, har skrevet en post på det første albumet ang verktøy og annen info om sceneryet;-)
 3. Her er det brukt 25cm/px fotoscenry. Høyere oppløsning er ikke å få tak i for skagen men syns det funker bra. Moloen og enden på runway er 3d. Texturene er hentet fra samme matrial som fotoscenetyet og da blender de fint ilag:)
 4. Inge Jenstad. Oppløsningen her er 30cm/px. De to viktigste redskapene for og lage dette er tålmodighet og Google:P Men kort om hva jeg bruker så er det global mapper for og sette sammen alle rasterfilene som lastes ned fra norgeskart.no. Så redigeringsprogram som Gimp og Photoshop. Jeg bruker begge fordi gimp er bedre på noen få ting, ulempen med gimp er at programmet jobber dårlig med så store filer, så derfor gjør jeg 98% av redigringen i Photoshop, her er det snakk om bildefiler på flere gb. Når en tiff fil redigeres så mister filen geo referansen så den må puttes tilbake. Til det bruker jeg et program som heter "ListgeoG". Den henter ut infoen fra orginalfilen og legger den inn i den redigerte filen. Når alt er klart bruker jeg resampler fra SDKen med en inf fil. sbuilderx og div programmer takler ikke så store filer men syns det er like greit å gjøre det fra bunnen av. Litt og sette seg inn i men går greit etter litt prøving og feiling. Til 3d objekter bruker jeg Google SketchUp 8, enkelt og greit program. Begynte og leke litt med disse tingene for ca et år siden for moroskyld. Kunne ingen ting om noen av disse programmene så har begynt helt fra skratch. Ang Evenes så er det noe jeg kan tenke meg i framtiden, det er jo min nærmeste "storflyplass" Men skal først få unna skagen/Vesterålen osv så får vi se:) PS: For de som har lyst til og prøve på dette selv stiller jeg gjerne opp med info om det jeg kan, samarbeid er viktig for og få til det alle her på huset vil ha:). Er som sakt ganske novice selv men har fått en grei kunnskap om hvordan enkelte ting fungerer.
 5. Benny Røste

  ENSK

  Pga streik i Widerøe tok jag meg frihet til å dra til skagen for å utbedre omgivelsene litt. Flattens og litt 3D kan gjøre mye:) Broen og moloen til Andrew er det ingen ting galt med men jeg ville lage ny for at set skulle passe bedre med fotosceneryet. Sceneryet er her i vår kolleksjon. Fikk vist besøk av en kjent mann fra Nasaret også.
 6. For poste litt bilder her da linken jeg la ut kanskje ikke funker for alle, ris og ros, tips og trix osv. tas godt imot, ønsker at dette skal bli så bra som mulig og jeg vet det er mange flinke folk her inne på forumet:)
×
×
 • Create New...