Gå til innhold

John Martin

Members
  • Innholdsteller

    98
  • Ble med

  • Siste besøk

Alt skrevet av John Martin

  1. Ja, var Navigraph som gjorde det. Når jeg fjernet Navigraph data, så ble det enva grei igjen.
  2. Veldig bra jobbet. Denne nedlastningen gjorde at det var mulig å fly til og fra værnes igjen Men etter å ha installert Navigraph idag, så har det kommet bakker og mye høydeforskjeller på taxiways og ved siden av rullebane. Hvordan kan det ha seg? Trodde ikke Navigraph inneholdt høydeinformasjon?
  3. Genial simulator, Geir! Denne går rett inn i favoritter. Kjekk å ha når man vil teste sine kunnskaper! Takk for tipset.
  4. Hmm.. tror jeg har vært litt rask i avtrekkeren når jeg svarte på det siste spørsmålet. For når jeg leser hva du skriver og ser på det igjen, så ser jeg jo hva som er feil. Bare litt flyving nå for å få praktisert dette, så tror jeg det blir bra. Får studere ILS etter hvert også.. Takk igjen for oppgaver og hjelp!
  5. Skal si her går dere fremover! Innpå ILS allerede Tror jeg har ganske grei kontroll på VOR nå. Men man vet jo aldri Lastet opp svarene på oppgavearket du delte Geir. Så får jeg bare stille meg på torget å ta imot dommen i full offentlig skue! Men var et spm til oppgavene. I første oppgave på side 4, så viser jo CDI'n det samme på begge. Eller er det jeg som har lest meg blind? Får også unnskylde håndskriften. Er ikke så stødig når det gjelder å skrive tall og bokstaver ved å bruke PC musen
  6. Takk for nok et utfyllende svar! Setter jeg stor pris på! Greit at du bekreftet det jeg vurderte, å prioritere VOR og ILS. Det meste er jo nytt for meg, så er ganske fersk når det gjelder instrument flyvning. Har uansett lest en del om NDB, så kjenner jo til prinsippene og hvordan det funker. Er bare praksis og approach som gjenstår. Takk for oppgavene. Gøy å ha noe å bryne seg på etter å ha lest litt teori. Skal prøve og få noen svar ned på papir, så gjenstår det og se om det er rett. Tror jeg har svaret, men så begynner man jo å gruble da Kjenner det hjelper litt å ha seilt som styrmann tidligere.
  7. Tok en titt på Lessons i FSX, og der nevnes ikke NDB i det hele tatt. Har sett disse NDB stasjonene på kartene i FSX, og er glad jeg brukte den siden for å lære meg hvordan jeg enkelt kan bruke de når jeg flyr VFR for å hjelpe til med posisjonering. Greit å kunne grunnprinsippene. Men den nettsiden legger jo veldig stor vekt på NDB approach. 3 scenarioer der man bruker NDB approach på forskjellige måter. Spørsmålet er jo bare om det er verdt å sette seg inn i alt dette? Eller om man bare skulle ha gått grundigere til verks med ILS med en gang? Er mer enn nok kunnskap som skal presses inn i topplokket. :crazy:
  8. Hei, Sitter og leser litt for å høyne mine kunnskaper om flyving generelt. Nå for tiden så studerer jeg guiden på navfltsm.addr.com Nå idag har jeg studert og prøvd NDB navigering i praksis, og er nå ikveld inne på NDB approach. Syns jo det virket veldig greit med eksemplene som er brukt i guiden, men etter å ha tatt en tur innom AIP Norway, så ser jeg jo at NDB approach ikke er så vanlig her i Norge? Sitter jeg og studerer en guide som er utdatert? Har jo lagt merke til at kartene som blir brukt i guiden fra USA, ikke stemmer helt på layout som er brukt her i Norge. Er det noen kompetente som kanskje kan skumme fort igjennom å se om det er relevant til min sim flyving i Norge? :blush:
  9. "Erik Karlsen is over their Private Topic limit". (For et flott forum flightsim.no er :crazy:)
  10. Takk for tipset! Skal se hva jeg finner på govfr.com. Listen som er nevnt ovenfor har jeg ikke fått noe fornuftig ut av så langt ihvertfall..
  11. Er litt interessert i å prøve trackir. Ikke så gira å betale full pris, så hvis det er noen som har en som ikke blir brukt, send gjerne en PM.
  12. Er VFR punkter jeg tenker på, ja. Hvis det ikke finnes noe felles oversikt, så får jeg vel bare begynne å ta for meg èn og èn flyplass da. Da får man ihvertfall litt. Hadde gjerne kunne tenkt meg en oversikt over slike punkter imellom flyplassene også, men hvis det ikke eksisterer så
  13. Er på jakt etter en VRP liste over Norge, sånn at jeg kan begynne på en database for å bruke i Plan-G for å planlegge VFR flights. Ble tipset av han som har lagd Plan-G at en VRP liste over Norge skulle ligge på https://www.ippc.no/, men jeg har ikke funnet noe. Heter det kanskje noe annet på norsk, eller har det en forkortelse som jeg ikke kjenner til? Setter stor pris på om det er noen som vet hvor jeg kan finne en slik liste sånn at jeg får prøvd meg på den databasen.
  14. Ah, se der! Skal prøve å laste ned og legge til i FSX.. Forhåpentligvis så blir det igjen lagt til i databasen til Plan-G sånn at man kan planlegge en skikkelig VFR flight
  15. Begynner å få litt teken på VFR og det praktiske ved å fly nå. Kom igår også over et program som virker veldig genialt til Flight Planning ved VFR flights. Plan-G. Har ikke fått satt meg inn i programmet så veldig mye, men etter å ha gått igjennom tutorialen i manualen, så virker det veldig enkelt og greit satt opp. Ser bare at det ikke er like enkelt å gjøre det i Norge, siden det mangler landmarks og andre visuelle holdepunkter. Må vel prøve å se om det ikke finnes noe man kan installere for at det blir bli lettere i norge.
  16. Takk for alle svar. Da er det egentlig bare å fly da hvis jeg har skjønt det rett. Bare å komme seg opp i lufta og sette kursen mot dit man vil Nå må får jeg bare pugge litt kart, sånn at det sitter og skjønner hva alt betyr
  17. Har noe jeg har fungert litt på i det siste nå når jeg leser meg opp på forskjellig teori. Hvis jeg ønsker å fly VFR fra ENVA til ENBN, da er det vel ikke bare å ta av fra Værnes å fly en cirka kurs mot Brønnøysund? Er det ikke spesielle ruter man må fly i og punkter man må passere? Eller er det kanskje bare hvis man flyr IFR? Da bruker man vel VOR oppover for å navigere? Mulig det er dumme spørsmål, men kunne bare tenkt meg å tatt den turen så realistisk som mulig.
  18. Takk skal du ha, skal lagre den siden med en gang Var innom http://www.vatsim.net/pilots/pilotsresources/, men ingen av linkene der hadde noe norsk. Ser at det ikke er noe lignende kart som eksemplene jeg har sett fra USA, men de vi har kanskje ikke så detaljerte kart her i Norge..?
  19. Kanskje jeg kan komme med et lite spørsmål her da :-) holder på med en del lesing og tutorials. Har skjønt det meste med VFR, men er jo alltid i USA disse guidene tar utgangspunkt i. Hvor kan jeg finne VFR kart for Norge? Hvis jeg for eksempel vil fly ENVA - ENBN VFR og gjør det så realistisk som mulig? :-)
  20. Fantastisk guide å lese igjennom av en nybegynner! Tusen takk! Du nevnte i guiden at du skulle lage en guide om holding pattern, har du kommet så langt? :whistle:
  21. Tror det er litt for tidlig til å ut for å fly, men å sitte på Ørlandet å høre på folket er jo ingen dum idé!
  22. Flott at dere er "på'n igjen"! Er dessverre bortreist, men skal se om jeg tør å snike meg innom på onsdag!
  23. Ja, det kunne jo vært kjekt. Er ikke fullt så stødig på flyve delen enda. Holder forsatt på å friske opp på flyvingen, navigeringen og instrumentene. Er litt reising frem og tilbake nå i sommer, så får ikke spilt så mye som kan kanskje hadde ønsket, men det blir! Har man et realistisk mål om å logge på VATSIM, så får man jo enda en grunn til å prøve å lære seg det raskest mulig. Må bare få meg en ny Yoke, siden den jeg nylig kjøpte har for mye dødgang til venstre. Men ny er bestilt!
  24. Dette hørtes jo spennende ut. Har kommet tilbake til FSX etter mange år pause. Sist jeg spilte, så turte jeg aldri å prøve meg på VATSIM, men med bedre utstyr og litt bedre kontroll nå, så kanskje man skulle prøvd seg Får si ifra i god tid før neste gang, så skal jeg se om jeg våger meg innpå
×
×
  • Opprett ny...