Gå til innhold

Tor Arild Danielsen

Full Member
  • Innholdsteller

    573
  • Ble med

  • Siste besøk

  • Dager vunnet

    7

Innlegg skrevet av Tor Arild Danielsen

  1. Ja jeg ser nå at jeg ikke har fått med meg det svaret på fredag. Litt rart at hun på MS support heller ikke hadde fått med seg det før helga. Hun sa idag til morgen at de kjente til problemet, men at de ventet på en løsning fra Amerika. Det viktigste er at vi har en vei ut av problemet. 

    • Like 3
  2. Jeg har samme problemet som deg, og jeg har fulgt instruksjonene som kommer fram i linken som du har fått. Artikkelen er fra 2020, og det er ikke sikkert løsningene er riktige for det problemet som er oppstått nå. Problemet er at FS2020 trenger xboxappen og kontakt med MS store for å kjøre. Du er sannsynligvis,som meg logget ut av begge disse. Jeg klarer ikke å logge meg inn. Ved forsøk på innlogging kommer det opp et hvitt ark midt i bildet, og så skjer det ikke noe mer. Jeg har akkurat snakket med Microsoft support, og de sier at det er svært mange som opplever dette nå.De har ingen løsning idag, men håper å få det en av de nærmeste dagene. Det er bare å smøre seg med tålmodighet, og håpe på at SU 15 oppdateringen som skal komme i morgen løser problemet.

    • Like 1
  3. Jeg trur jeg har gjort alt for å forsøke å rette på innlogginga, også valgt Repair på både FS2020 og xbox og Microsoft stor appene, men ingenting hjelper. Nå kommer jeg ikke lenger inn på pcen heller. Gikk inn på Microsoft support, og blei bedt om å bytte passord for å logge inn. Etter det måtte jeg starte pcen på nytt, og da kom jeg ikke lenger inn på pcen. Får beskjed om at jeg må logge meg inn etter at systemansvarlig har logget inn. Så lenge jeg har hatt pcen har jeg vært systemansvarlig, så nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre.

  4. Jeg har det samme problemet/fenomenet, men igår fikk jeg ikke startet simulatoren idet hele tatt. Er blitt logget ut av Microsoft store og X box kontoene, og kommer ikke inn igjen. Fikk hjelp av Microsoft support i to timer, men de klarte ikke å løse det. Endte med at vi la inn Win 11 på nytt, men det endret ingenting. Det hele startet med at jeg fikk besjed av fs om å sette inn disk. Den beskjeden har jeg fått flere ganger idet siste, men det har løst seg ved å logge inn og ut av kontoene, men nå skjer det ingen ting. Har noen en løsning?

  5. Ja jeg er helt enig med deg ,når det gjelder å kjøpe på Marketplace. Jeg har nok ikke vært flink nok til å informere han om det. Men jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor de krypterer filene.Skal nå prøve å finne et livery på flightsim.to hvor han kan legge til registreringen.

    • Like 1
  6. Hvis du endrer callsign der du endrer fly, får alle flyene samme callsign. Det er jo en mulighet, men hvis du endrer i cfg fila, blir det bare det flyet som får nytt callsign. Jeg synes det høres litt rart ut at fly kjøpt på markedplassen blir kryptert, mens alle standardfly i simulatoren har aircraft.cfg fil som kan redigeres.

  7. Jeg har en gammel pilotkamerat, som jeg har «lurt» til å begynne med flysimulator. Han har begrenset datakunnskap, så jeg forsøker å hjelpe han der jeg kan. I mange år hadde han en Cessna 310, og nå har han kjøpt og installert Milviz utgaven på Markedsplassen. Alt gikk greit med kjøp og innstallasjon, og han sier at flyet flyr som orginalen. Her om dagen tenkte jeg at jeg skulle gjøre det hele enda litt mer realistisk for han, ved å endre registreringen til det han hadde på sitt eget fly, slik at han også fikk sitt gamle callsign hos ATC. Men sålangt har jeg ikke klart det. Jeg finner ingen aircraft.cfg fil som i de andre flymappene. Jeg har søkt i Windows, men den dukker ikke opp. Kan noen fortelle meg hva jeg har oversett og hvor jeg trolig  finner denne cfg fila?

  8. Nå har jeg flydd en ny tur, ENGM-ESSA. Jeg valgte å fly uten ATC og AI trafikk, men jeg opplevde to ganger at bildet frøs. Første gang var da jeg vrei på startknappen for engine 2, og den andre gangen var da jeg vrei på knappen for å sette lys på instrumentene. Begge ganger løste det seg når jeg trykte på venstre museknapp. Jeg har ingen forklaring på dette. Er fortsatt veldig i tvil om det er 737 eller simulatoren som forårsaker det.

  9. Jeg leste om det på PMDG forumet, men da jeg postet min opplevelse der fikk jeg svar at det måtte være noe annet, siden et museklikk fikk bildet til å leve igjen. Jeg hadde ikke slått på TCAS da jeg opplevde at bildet frøys de første gangene. Jeg skal prøve en ny tur i kveld, så får vi se om jeg opplever det samme igjen.

    • Like 1
  10. Jeg har ikke flydd 737 siden før jul. Igår fløy jeg ENBR-EKCH, og det blei en fin tur, men turen blei forstyrret av utallige frysing av bildet. Det hele startet mens jeg sto ved gate og forberedte turen. Plutselig så frøys bildet, men ved å klikke med venstre musknapp på frontskjermen, så blir bildet normalt igjen. Hvis jeg trykte på en av sideskjermene skjedde det ingenting. Dette skjedde mange ganger under hele flighten. Jeg brukte standard ATC på turen, med ATC vinduet på venstre sideskjerm,og flere av frysingene skjedde når jeg trykte for å svare, eller kontakte ATC. Jeg har sjekket PMDG forum, men ikke funnet noe som er likt dette. Mange har rapportert at bildet fryser det siste året, men de får det ikke tilbake ved å bruke musknappen. Jeg har fløyet mye VFR med mindre fly i det siste, men ikke opplevd noe tilsvarende. Har noen en forklaring på fenomenet?

  11. Jeg har aktivert HAGS i Win 11, og slettet dxcashe. Jeg har nå også lastet inn Ge force overlay og aktivert den i simmen. Ser at den gir høyere fps,50-60 fps , mens simmen viser 30. Gforce overlay kommer opp på alle tre skjermene, og det er litt, 2-5 fps, men ikke stor variasjon mellom skjermene. Til tross for at Sift+z viser samme fps som tidligere, så virker det som om simulatoren flyter bedre med mindre hakking nå. Har også siste Nvidia driver.

  12. Frame generation forvirrer meg. Jeg har pc med I713700 CPU , RTX 4080 GPU og 32 GB ram. Dermed skulle alt ligge til rette for  Nvidia DLSS teknologi. Jeg har lastet ned siste utgave av dlss filene, gjort endringer i grafikkinnstillingen i Win 11, og gjort innstillingen i FS2020 som jeg har funnet på nettet. Ingen innstillinger på Ultra.  Før jeg gjorde dette hadde jeg ca 25-30 fps når jeg var på flyplasser og 30-35 fps i lufta. Det har jeg fortsatt. Det er ingen endring å spore. Jeg har et oppsett, med tre 55’’ 100hz tver. Jeg har også lastet ned GForce Experience for å sjekke fps med Performance Overlay, men samme fps der som med Shift+Z tasten. Er det noen som har noen tanker om dette er slik det skal være eller er det noe som er galt?

  13. I går og i dag har jeg ikke kommet inn på simulatoren. Får opp teksten "Vi kan ikke synkronisere med skyen akkurat nå" Får valg om frakoblet modus eller å prøve på nytt. Ingenting virker. Hva gjør jeg? Jeg har prøvd å søke på nettet, men ikke funnet noe som virker.

  14. Dere er vel kanskje klar over det, men alle kommuner i Norge har kartløsninger hvor det er mulig å få ut grunnflaten på bygninger. I tillegg er det også som regel mulig å lage terrengsnitt som går gjennom bygningene. Da er det mulig å finne de riktige høydene og kotehøydene byggene ligger på. Å bruke disse mulighetene gjør det enklere å få riktige dimensjoner enn å bare bruke bilder.

    • Like 2
  15. Jeg er litt imponert av det dere får til i Blender. Som arkitekt lurer jeg på hva slags grunnlag jobber dere ut i fra? Er det arkitekttegninger, eller er det bare bilder? Hvordan får dere riktige dimensjoner på ting? Jeg bruker flere DAK program, men jeg har ikke forsøkt Blender.

    • Like 1
  16. ENSN er også en flyplass som trenger oppgradering. Kjetil Håvan har gjort en god jobb med terminalbygget og MSG hangaren, men det er flere bygg som fortsatt er standard bygg. Jeg har sendt han underlag for de fleste byggene, men foreløbig har det ikke skjedd noe. Kanskje du kan kontakte han og høre om han ønsker noe hjelp.

    • Like 1
  17. Ja jeg kan ikke annet enn å bli imponert, når jeg ser slike bilder og detaljrikdom. Hva slags programvare bruker du? Er interiørene  tegnet eller AI generert? Jeg så en video her om dagen om utviklingen fra FS1 fram til FS2020. Det er en imponerende utvikling. Sjølv har jeg vært med siden FS4, og det er utrulig å se hvordan simulatorene har utviklet seg både visuelt og flyteknisk. Det blir spennende å være med på dette videre.

    • Like 1
  18. Det med autoland er vel kanskje noe som ikke er helt realistisk med PMDG 737. Hvis du legger inn ILS frekvensen på en flyplass på både Nav1og Nav 2, og bruker begge autopilotene så får du til en autoland uavhengig om flyplassen er Cat I eller III. Det er ihvertfall min erfaring. Det hadde vært interessant å vite hvilken hastighet du har når du begynner å sette flaps.

×
×
  • Opprett ny...